Половинките ви подкрепят ли ви?

• 12 712
  • 314
  •   1
Отговори
# 60
И аз мисля като повечето. Точно това е подкрепа от негова страна, а не да хукне да се крие. И двамата не сте малки, като толкова не искаш дете, ами пази се! Някой по-нагоре беше писал за аборт, че щом си с хормонални проблеми и ако сега си бременна и направиш аборт, после е много вероятно да няма как да забременееш пак - напълно подкрепям това мнение. Помисли и този вариант - готова ли си да останеш без деца, защото си на 25 (не на 15) имаш сигурни доходи и мъж, който те подкрепя, ама все пак не ти е време...
И накрая да не слагаме рибата в тигана все пак, може и да не си бременна. Направи си тест и после пиши и се ваикаи.

# 61
Тест така или иначе ще направя. Но не е там въпроса, а в лигавата му и незряла реакция.

А твоята много зряла. Един тест за бременност не можеш да си купиш сама. Сигурно нямаш обедна почивка, или не можеш да изчакаш 1-2 часа, докато спамиш в бг-мама, за да си купиш, той безработен ли е, че очакваш той в работни време да отиде, да ти купи тест и да ти го донесе, щом му свирнеш? Как ще ходиш аборт да правиш, след като дори купуването на тест за бременност ти е драма?

# 62
Според мен авторката търси внимание като за принцеса, която не се интересува от другите. Само тя е важна. Редно е без да притесняваш себе си и човека до теб, първо да си направиш тест и ако той е положителен тогава да се шокираш и изтерясваш. Твоята реакция обаче е друга,  създаваш паника в която и ти не знаеш каква реакция целиш. Човекът те подкрепя и неговата реакция е напълно нормална като за мъж. Ако не искаше да става баща на твоето дете конкретно, щеше директно да ти каже аборт и тогава пак нямаше да получиш търсената подкрепа. Не знам какви са тези изисквания към реакциите на хората. Просто приеми, че се обръща към теб с внимание, макар и на избързаната ти реакция и паника. И ако това не го отблъсне еми ..........

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:52 от Петя Танева 604618

# 63
Вместо да направи тест, пише по форумите.
2ч. обяснения вместо 5 мин тест.

# 64
Сигурна ли си, че си на 25? За мен твоето е реакция на 15 годишна..
Иначе - браво на момчето за реакцията и хумора!

# 65
А ти, при условие, че не използвате предпазни мерки, действително ли си толкова изненадана и шокирана, че вероятно си бременна? Как очакваш да те подкрепи точно? Да зарони сълзи заради неочакваното събитие заедно с теб?
Например, да ме подкрепи емоционално и като вижда, че се тревожа да не ми се смее насреща. На фона на това, че съм на работа и нямам възможност да излезна, можеше да ми донесе тест, примерно... Сещам се за доста по-нормални вариант от това да се смее и шегува, докато вижда колко се тревожа.

Ксения, без значение от резултата от теста, обижда ме реакцията, неразбирането му в тази ситуация и дебилското отношение. Явно аз не обясних, както трябва, но докато аз му говоря колко ме е страх от резултата, той се смее и шегува колко щяло да ми отива. При положение, че аз изобщо не бих родила в този момент. И се замислих всъщност мога ли въобще да разчитам на този човек, дори теста да е отрицателен, аз ще имам предвид реакцията му.
Ами, той всъщност ти оказва подкрепата, която мисли, че ТИ очакваш.
Защо ли?
1.ти си завършила, имаш добра работа и жилище.
2.той явно също, предвид че е на 35.
3.говорите да заживеете заедно, т.е., мислите за общо бъдеще.
4.не ползваш предпазни средства, явно и не държиш той да ползва презерватив, за него това е "знак"-готова/и сме и за дете, т.е. да развитие на връзката ви.
5.имаш закъснение на цикъла, казваш му, той реагира според гореописаното.
И най-вероятно се чуди защо ти не се радваш, а напротив, като сигналите, които му подаваш, му "говорят" друго.
Не знам какво реално сте говорили за бъдещето си, но от написаното от теб, аз "разчитам" това.
Т.е., за мен си е супернадежден и отговорен мъж.

# 66
Сега е много модерно мотото,да поживеем малко заедно или да си поживеем пък тогава ще видим и после ето, млади жени и мъже, изпадат в стрес, като се случват важните и хубавите неща в живота им!Вярно,че не бива да се прибързва когато човек прави толкова значими крачки в живота си,но в крайна сметка,понякога съдбата се намесва и просто трябва да се престрашим и да приемем даровете и,това са хубави неща все пак.Та,стига сте убеждавали авторката, каква голяма трагедия се задава,да създаде семейство и деца на крехките 25г!?

# 67
  • Далечният изток
Ами той в момента какво да каже - ти нито си бременна, нито не си бременна. Как да каже "искам бебето" или "прави аборт"? В тази ситуация, когато нещата не са ясни, а ти си се притеснила, единствената нормална реакция на мъжа е да те разсмее и успокои. Сега, че на теб ти се е сторило лигаво.... Ами постави се на неговото място - мъж на 35 години, току-що е научил за евентуална възможност да стане баща... Просто е реагирал емоционално според мен. А ти щом не искаш на този етап дете, никой пишещ във форум не може да те навие да раждаш. Това следва да си го обсъдите след евентуално положителния тест, двамата.

# 68
И на 25, и на 35 жената си решава какво да прави и няма какво да я убеждаваме в нищо, не е и редно. Не е хубаво и това плашене как можело да няма деца и т.н. Да си тегли плюсове и минуси и да си решава, следващият път по-отговорно да се отнася към тялото си и за контрацепцията, и за това, че не си следи цикъла.

# 69
  • София
Ако се тръшне и реагира тъпо по- спокойна ли щеше да си?
Няма угодия, Ей!

# 70
Ох, това нито е бременна, нито не е бременна,. ми хареса . Обедната почивка е започнала, авторката да ходи до аптеката, че да не стои като котката на Шрьодингер в такова деликатно и неопределено състояние.

# 71
  • София
Така, де, да знаем и ние какво да коментираме Laughing

# 72
Ох, това нито е бременна, нито не е бременна,. ми хареса . Обедната почивка е започнала, авторката да ходи до аптеката, че да не стои като котката на Шрьодингер в такова деликатно и неопределено състояние.
Работя на отдалечено място и нямам възможност да излизам през работния ден. Най-рано довечера мога. Поради тази причина не съм си взела още тест. Мислех да си пусна отпуска днес, но просто нямаше как.

# 73
И аз имах в главата си план кога да забременея, и то беше точно еди кога си. Но имахме уговорка с тогавашния ми приятел, после съпруг, че ако нещо стане, раждаме и толкоз.
Непланираното забременяване на 25 си е изключително обстоятелство и си заслужава едно премисляне и предоговаряне на плановете!

# 74
*Deny*, в какво се изразява емоционалната подкрепа, която искаш да получаваш от приятеля ти и изискваш ли, надяваш ли се на такава и от другите ти близки-родители, роднини, по принцип?
Струва ми се, че за теб такава подкрепа е човек да се постави на мястото на другия, да влезе в неговите обувки и да го разбира, съчувства и приема. Ако е такава подкрепа само ще се изтормозваш, защото това не всеки  го умее, включително и най-близките ти хора дори и да те обичат и държат на теб. Това е изтормозващо и за човекът, от който искаш да получиш подкрепа, защото той не може да реагира емоционално по този начин, по който ти изискваш и се получава това че, ти се чувстваш неразбрана, неподкрепена, а другият човек се чуди къде пак е сгафил и защо ти си недоволна.
С приятелят ти се е получило това, че ти не искаш бебе, страх те е, вкарваш си черни сценарии в главата, казваш му всичко това, но той не може да ти влезе в обувките и да си представи как се чувстваш, което не означава, че той е дебил или ненадежден, просто той подкрепя по друг начин и чувства по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт