Половинките ви подкрепят ли ви?

• 12 768
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
Разбирам ви гледните точки, но ако бях на нейно място също нямаше да ми стане приятно.
Все пак имам въпрос - защо не седнахте да го обсъдите на живо (може и да сте, но да не съм разбрала). Ако седна и кажа на мъжа ми, че съм притеснена, че може да съм бременна без да искам да съм, ще очаквам неговото мнение и предложение какво да правим. Ако е щастлив, бих се радвала да го видя, но за мен е неадекватно аз да реагирам все едно е нещо ужасно, а той да подскача като дете. Ние се опитваме да имаме дете и си представям обратната ситуация - тестът да е отрицателен, аз да съм тъжна, а той - много щастлив. Ми няма да ми е ок.

При такъв вид пазене е трябвало да обсъдите евентуална бременност. Пожелавам отрицателен тест и да седнете да се разберете.

# 151
Ми, Босилке, хубаво, да кажем, че е станал фал от глупост и незнание. Тя твърдо дете не иска. Къде ѝ е подкрепата?

# 152
  • София
Ми, Босилке, хубаво, да кажем, че е станал фал от глупост и незнание. Тя твърдо дете не иска. Къде ѝ е подкрепата?
За кое? Бебе още няма, макар и с пишкано.

Ти какво мислиш, че бащите не преживяват шок и амок?

# 153
Това, че няма бебе не прави реакцията му по-малко показателна.
Ситуацията си е добър тест на отношенията им, със или без реално забременяване.

# 154
  • София
Това, че няма бебе не прави реакцията му по-малко показателна.
Ситуацията си е добър тест на отношенията им, със или без реално забременяване.
Какво му е на реакцията?!

# 155
Игнор на вижданията на жена му за сметка на някаква външна цел не ми е окей за реакция м/у обичащи се хора.

# 156
  • София
Игнор на вижданията на жена му за сметка на някаква външна цел не ми е окей за реакция м/у обичащи се хора.
Тя е изказала притеснение, че ѝ закъснява, не му е казала - слушай, правя аборт.

Не е ли по- нормално половинката ти да снеме напрежението и да окаже готовност, пък решенията после?

Още повече, че за него също е шок, дете е това, не меню от ресторант.

Или трябваше скръбно да припява в слишалката или да мълчи?

# 157
  • Paris, France
По-нагоре писах, че сме говорили и много добре знае, че в момента не искам. Изяснила съм много ясно, че първо искам да поживеем заедно, да видим как ще е и после ще решим.

Хубаво сте говорили, но действията ти показват, че не си особено уплашена от евентуална бременност. Прекъснатият полов акт, сам по себе си не е за хора, които не желаят бременност в никакъв случай. Процентът фалове е огромен.

А той защо не иска презерватив? Как така не може?

Като не понасяш хормони има диафрагми, които се пълнят с гел, който не е хормонален и трепе сперматозоидите и се слагат на шийката на матката, а има и спирали без хормони, като всичко това може да се намери безплатно в клиниките за семейно планиране по цял свят. Тези методи имат само 2-3% неуспех.

Естествено, че желаещ собствено дете на 35г не е особено заинтересуван да пази партньорката си. Животът и здравето са си твои и трябва да се научиш да ги пазиш.

След като имаш хормонални проблеми и гинекологични операции трябва да си пазиш тези органи.

# 158
След като вече е знаел за страховете ѝ от забременяване на тоя етап, трябваше да я подкрепи, че ако се стигне до аборт е с нея. А не да се гъбарка как ще ѝ отива. Не виждам да я е разсмял успешно.

# 159
А как трябваше да изрази съпричастност?
Ще ми закъснява 10 дена, не искам бременност и няма да си купя тест на момента. Много здрави нерви има авторката.
vяsko, ти сериозно ли?

# 160
Да, да я подкрепи за аборт, пък ако още са заедно след това и при тази анамнеза с гинекологичните операции и трудното забременяване, ако не успее след аборта да забременее отново, да му излезе подкрепата през носа. Е, нея ще я топли мисълта, че я бил подкрепил да абортира.

# 161
Може би авторката е искала да чуе думи от рода на "Не се тревожи, ще си направиш тест, ще отидем на лекар и ако си бременна ще помислим какво да правим" - някакви подобни думи, а не, че бременността ще и отива, ще бъде хубава мама и т. н. Тези думи са я стресирали допълнително, защото тя не иска бебе. Той може би се е опитал да я успокои по този начин, че ако тя е бременна той е готов на това да имат дете и ще се справят, само че авторката не мисли като него и се получава разминаване между тях. Поради тази причина и авторката започва да се чуди ще може ли да получава подкрепа от този човек за в бъдеще, дали ще я чува и разбира чутото.
 Авторката трябва да се пази сама и да си има едно на ум, просто не всеки е готов да я спасява, подкрепя така както и се иска на нея.

# 162
  • София
Всеки в ситуация на шок реагира по различен начин. Това може да е неговият.
Що, той няма право на мнение?!

Не искаш бебе - пазиш се, не чакат да те пазят, ама защото аз, защото той...

Аз не искам бебе, с хормонална система съм от 25 годишна.

# 163
Мъж на 35, жена на 25, година и нещо връзка, решили са да живеят заедно. Тя, според себе си и за себе си прави необезопасен секс, той същият. Не й идва, казва му, той очевадно й показва, че това не го тревожи, тя се тръшка, че не получава подкрепа. Ти решаваш в случая. Като не ти харесва сегашния момент и левент, изчакай десетина години, пак пробвай. Явно хабер си нямаш що е то, покрепата, пък е видно и от на други писанията, че и те бъркат думите. Нито си малоумна, надявам се, нито нещо, което да те поставя в неизгодна позиция, че да очакваш  подкрепа. Ти искаш съгласието му с твоите планове, съгласието му при евентуална бременност да я прекратиш...
Мисленето предварително в тази ситуация би било ефективно единствено ако беше довело до ползване на предпазни средства в секса. Мисленето как точно трябвало да реагира партньора и какво точно да каже, е меко казано безумно и много, много несъобразено с него самия.

# 164
А и защо някой очаква най-адекватната реакция от мъжа, като го изненадат без предупреждение по телефона? Реагирал е по първия начин, който му е хрумнал, и е гледал да е позитивен.

Общи условия

Активация на акаунт