Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 978
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Когато даваш поизкривена информация се намесвам. Разбирам, че си родител, не си длъжна да знаеш, но нещата са пречупени през твоето субективно виждане на родител. Има неща, които не прогресивни, ами и извънземни да са, трябва да ги правят, както и съвсем редовните паралелки пак ги правят, нищо че не са монтесорите и не знам какви извънземни. Просто си има определена рамка и в тази рамка влизат и изкуства, и спорт, и обсъждане, и природен свят, и всичко. Казвам го най-отговорно, защото имам опит с програмите и зная точно какво са учи. Можеш да охкаш колкото си искаш, че не можело без да пиша, но когато откровено нещата не са съвсем така, както ги описваш, а теглиш в една посока, няма как да премълча. Ако аз сега бях родител на дете във възраст за ПУк, щях да искам да зная реално каква е програмата и изискванията, независимо къде ще запиша детето си. Останалото е маркетинг и всеки има право да обяснява как неговото кисело мляко е киселоТО мляко. Но всички кисели млека трябва да са кисели млека, защото по произвоство трябва да са такива.
Хванала си се за "добрия учител", все едно е някакво чудо невиждано. Добрият учител първо следва програмата и после може да разнообразява и да си прави часовете както намери за добре. Колко допълнителни часове ще има в програмата зависи от организацията, това са все едно ЗИп иСИП-ове при учениците. Те са длъжни да заявят по учебен план какви видове допълнителни часове ще има. Тук не става въпрос за занимания по желание, а за редовни учебни часове, които се одобряват. За едни паралелки са решили да е повече изкуства, за други са решили да е повече български, примерно. Но това е съвсем официален процес. Сега са ги кръстили с някакви странни имена - фуч, иуч и т.н.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 13:48 от Andariel

# 181
2013 завършват две паралелки - около 36 деца, а доколкото си спомням, това е първата година, в която са приети 4 паралелки - около 72 деца.

ПП. Сега проверих - точно така е. До 2013 са по две паралелки на випуск, през 2011 и 2012 приемат по 3 паралелки, а от 2013-та - по 4. Аз имам по едно дете и в трите групи. Joy

И не са изчезнали?

Абе да не дърпаме дявола за опашката, ама най-големият грях в договора е дете да напусне границите на училището без позволение / предупреждение от родител (на няколко места е споменато). Явно държат да не ги губят Wink

# 182
Не, в ПУК са 14, първи клас - 16 и до втори-трети клас стават по 18-19. Но проблемът на девойката не е, че се увеличават децата през годините, а че изчезват. Joy

Точно де. Тя сравнява ябълки с круши, че и осреднява накрая за красота всички випуски. Гледа, че завършват 56, като си мисли, че в този випуск са били приети 72(на база на информацията за приема от последните години). Цифрите са илюстративни.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 13:47 от Fancy

# 183
  • София
Ама тя сигурно събира всички приети в един випуск от ПУК до 7 клас.  Simple Smile Та даже и средно е казала.... първата 2013 някой знае ли колко деца са приели, та да вземем да ги осредним с 2020 г. Wink
Понякога давам заето на някои умности, изказани с тържествен тон. Които показват абсолютна тъпота. Без извинение.
По една случайност аз знам, че 2013та първи клас бяха 3 паралелки по 18 деца

# 184
Ама тя сигурно събира всички приети в един випуск от ПУК до 7 клас.  Simple Smile Та даже и средно е казала.... първата 2013 някой знае ли колко деца са приели, та да вземем да ги осредним с 2020 г. Wink
Понякога давам заето на някои умности, изказани с тържествен тон. Които показват абсолютна тъпота. Без извинение.
По една случайност аз знам, че 2013та първи клас бяха 3 паралелки по 18 деца

Това е випуск 2020 г., нали? Т.е. в 1 клас са били 54 деца, а са завършили 71.

Но все бях чувала легенди за СС, но за изчезващи деца не бях чувала. Има иновативност. Така модерното в рекламата на някои ЧУ.

# 185
  • София
Онна, мисля, че бъркаш. Започналите първи клас през 2013 са випуск 2020, който е от 71 деца - т.е. 4 паралелки. Твоят син е випуск 2019,нали - който е от три паралелки? https://www.svetasofia.com/nashite-uspeshni-sedmoklasnici-wipusk-2020/

# 186
  • София
Фенси, по твоите сметки не само, че не изчезват, ами се и материализират нови деца Joy СС - училището на Шрьодингер. Никой не знае дали изчезват или се появяват деца там докато не влезе вътре Joy

# 187
Този спор с изчезващите, надарени деца, много ми напомни на една книга, която четох наскоро - Институтът от Стивън Кинг. И там бройката все не беше ясна.

# 188
Като видна махленска клюкарка, в ФБ Майките на София се заформи поредната дискусия за ЧУ. Има няколко доста негативни коментара за ИЗИ, както и един за "изчезващи" деца от СС Wink

На който му е любопитно: https://www.facebook.com/groups/435920013231489/permalink/1848593991964077/

Не мога да го видя, трябва да си жена и член на групата, за да го видиш.

# 189
Изобщо не са един тип училища КО и ОТ. Съвсем различен тип са.

Кое е различното? Освен очевидното, че КО приемат една паралелка и като брой ученици са доста по-малко.

# 190
  • София
Ох бе... аз да се чудя защо не избрахме СС, а то щото я детето ми я  да вземе да изчезне, я дойдат две Grinning Grinning Grinning  Не знам как си пращате децата спокойно там, а Санака с 3 броя направо си е подритнала късмета. Мине се не мине малко време и избухват с подобни теми, я в Иновативното образование, я при майките.
Мецане, има мъже членове на групата, така че не се страхувай Grinning

# 191
  • София
Ох, и после бг-мамма бил най-големият извор на бисери Rolling Eyes. Извинявам се много но в тая група от ФБ (линка на Мецан по-горе) се твърди заговорнически, че в СС влизат по 90 деца, а излизат по 35 ...

Мисля, че бг-мамма губи в някои състезания.

# 192
Изобщо не са един тип училища КО и ОТ. Съвсем различен тип са.

Кое е различното? Освен очевидното, че КО приемат една паралелка и като брой ученици са доста по-малко.

Много работи са различни, а най-вече математиката. В КО има много повече математика. Плюс състезателна такава, също доста часове. ОТ е прекрасно училище и очевидно НВО не отразява истината за него, но много различни са им и местата - на последното НВО КО е на трето място от ЧУ, с минимална разлика със СС и Питагор, а ОТ беше към 73-то, не помня точно, но някъде там.

Аш, аз пък не мога да вляза, линкът не е мой, а е цитат, нали виждаш. Не мога да прочета бисерите.

# 193
  • в страната на чудесата
Разбирам само, че в СС не приемат родители, които не знаят начална математика и не могат да сравняват групи с числови променливи от различни периоди.
Просто казано не правят разлика в петилетка Simple Smile

# 194
Лейка, нищо не разбираш ти. СС е дна черна дупка. Каквото влезе там, не излиза. А каквото все пак успее, е малтретирано, смачкано, унищожено.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 19:17 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт