За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 401
  • 548
  •   1
Отговори
# 315
  • София
А може пък да не иска да скача баири. При маунтин байковете наистина хвърчат много пари. Ако си караш леко по шосето, можеш да минеш и с леки месечни разходи.

# 316
  • София
И все пак има някакви елементарни неща като каска, която е редно, да не кажа задължително да имаш.

# 317
Всеки ще си намери хоби според доходите си, карането на колело може и да е доста евтино хоби. Може да си инсталираш zwift и да се състезаваш вкъщи, там няма какво да ти се счупи.

# 318
Колоездене - постоянна подмяна на джанти, капли, външни гуми, разни джаджи и подобрения, вилка за скачане подходяща, наклонена рамка, хоризонтална рамка... терминологията не мога я запомня всичката, ама е постоянен разходът при ежедневно скачане по баирите. Читава каска около двеста лева. И в крайна сметка зависи...
И непрекъснато сменяте рамките.... тук сте се поолели, явно въобще не карате.
Не съм се пооляла. Написала съм кое се сменя постоянно, след това има изброяване на други неща.
Доста съм пропуснала. И уточних, че става въпрос за ежедневно каране/скокове с колело по неравен терен. Който няма такъв в къщата си, естествено, че няма да разбере.

# 319
  • София
Да, трябва някаква първоначална инвестиция. То даже за бягане трябва. Аз сега се оглеждам за маратонки.

# 320
За сериозно колоездене, а не разходка с колело, се дават много сериозни пари.

Тъй като е зима, забравих да спомена и друг разход. Не се дават пари всеки месец, но периодично трябва да подменям мото екипировката. Сега ми предстои купуване на нова каска. А хубавите са над 1000 лв.
Периодично се сменят дрехи, ръкавици, протектори.

А за мен това е просто начин да се придвижвам в града по-бързо. Не карам на писта или офроуд, където вече парите летят с адска скорост.
Говори ми! И това само при положение, че се придвижваш в града. Аз дори не искам да знам парите, които се отделят от семейният бюджет. При това далеч не само за необходими неща. Каските имат нужда от отделен гардероб, якетата - зимни, летни, кожени, ръкавици за всеки ден, сезонни, за дълго пътуване, ботушите, панталоните. И понеже съм включена в неговото хоби (макар и само като багаж) съответно и моите екипи се подменят периодично. За камери, блутути и слушалки да не споменавам. Инвестицията не е само финансова. Всеки свободен час е в гаража и нещо човърка, сменя. А девер ми след като счупи два пъти ключица е решил, че колелото е новата му страст. От него имам информация за сумите, които се харчат. Моите хобита са различни и много по-достъпни. Не е необходимо хобито да е от скъпоструващите.

# 321
...вилка за скачане подходяща, наклонена рамка, хоризонтална рамка... терминологията не мога я запомня всичката...
Не съм се пооляла. Написала съм кое се сменя постоянно, след това има изброяване на други неща.
Доста съм пропуснала. И уточних, че става въпрос за ежедневно каране/скокове с колело по неравен терен. Който няма такъв в къщата си, естествено, че няма да разбере.
А, да! И аспекта, че някой може да лъже, за да има най-новото и най-доброто.
Как се сменя наклонената рамка, без да се смени цялата рамка? Ако рамка предназначена за скачане се изкриви, то райдъра ще е поне за месец в ортопедията. За вилки и капли по съм съгласен.

# 322
Аз харча 10 лв. годишно, когато спукам гума, мъжът ми я сменя...други разходи нямам.

# 323
  • София

Тъй като е зима, забравих да спомена и друг разход. Не се дават пари всеки месец, но периодично трябва да подменям мото екипировката. Сега ми предстои купуване на нова каска. А хубавите са над 1000 лв.
А за мен това е просто начин да се придвижвам в града по-бързо. Не карам на писта или офроуд, където вече парите летят с адска скорост.
Стига де, ча па толкоз. Simple Smile
Без желание за спор, нито твърдя, че няма, но нещо прилично и с добро качество, има и за доста под 1000. Simple Smile
Ако е последен писък, ултра гъзария и върха на сладоледа, може и по 2 и по 3. Има, не е кат да няма. Simple Smile
От Луиз пазаруваш ли? Препоръчвам. Simple Smile

Иначе, пак по темата, ако се замисля, май по-сериозните разходи са свързани с чаветата. Simple Smile

# 324
  • София

Без желание за спор, нито твърдя, че няма, но нещо прилично и с добро качество, има и за доста под 1000. Simple Smile
Ако е последен писък, ултра гъзария и върха на сладоледа, може и по 2 и по 3. Има, не е кат да няма. Simple Smile

Иначе, пак по темата, ако се замисля, май по-сериозните разходи са свързани с чаветата. Simple Smile

След един инцидент, при който пострадах, не мисля, че е добре да се прави компромис с екипировката.
Виждала съм и как се цепи каска като диня при блъснат моторист.

Една каска Арай е около и над 1300 лв.
Тукано и Момо не пасват на формата на главата ми, те са по-евтини.

# 325
Дидояне, наистина ли ме питаш как се сменя рамка?
Постоянно се сменят джанти, капли, гуми, вилката сравнително често, ако има още някой неразбрал - ще ми простите, че не съм точна и мога да сбъркам в термините, /не ми е първа цел да водя статистика/ или да преповторя някой. За харчове ставаше въпрос. Нека считащите се за професионалисти-колоездачи да не се засягат толкова и да не си мерят професионализма с абсолютен лаик, че е смешно.
За ортопедия не искам и да мисля даже. Не ми е приятна насоката, защото инциденти има, а майчините страхове спирачка нямат.

# 326
  • София
Децата са си голям разход. Не съм го разделяла баш така, но подозирам, че от това, което изкарвам аз, 40-50 процента отиват за децата - джобни, обед, дрехи, спорт, козметика, партита...

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:32 от Rockstar

# 327
Така, според световните класации едно от най-леките карбонови шосейни колела струва $5000, каска Белл $100, обукви Шимано $120, компютър $100, педали( че имаме няколко сета) -$100, облекло - $ 100 ( предполагаме, че имате няколко сета), екстра жила Шимано- $6/жило. бутилки СО2- 2 броя - $10, екстра верига $40 ( тук я взех за 30 лв), ръкавици - $30 ( 2 чифта), чанта ( за под седалката и за рамката) - $20, гума резервна - $20.
Наложи ми се да сменя някои части тук - цените са по-ниски. Но нито рамка съм сменяла, нито педали.
Имам доста познати колоездачи- състезатели. Знам какви колела карат и колко им е поддръжката.
И т.к. купихме и планинско колело - дадох каква му е цената.

До тук чух как се дават едни 50-100 лв на ден. Ами измислица са.

Иначе без какска не се излиза от вкъщи. Знам какви могат да са последствията и че това може да ти струва живота.

# 328
Нещо безплатно можете ли да предложите: разходка в полето например...

# 329
  • София
Скрит текст:

След един инцидент, при който пострадах, не мисля, че е добре да се прави компромис с екипировката.
Виждала съм и как се цепи каска като диня при блъснат моторист.

Ок, не споря, както казах. Simple Smile Скъпички са, да. И не става въпрос за компромис. Ако, не дай боже, има по-сериозен инцидент, с каквото и да си, може да не те спаси. За мен, около средата е ОК. Нещо такова целях да кажа, може и да не се изразих добре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт