За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 412
  • 548
  •   1
Отговори
# 300
Колко да е инвестицията в колоезденето - 1000лв?
150 евро е цената само за една читава каска. Simple Smile А освен нея екипировката включва още един куп неща. За хубав велосипед даже няма да споменавам цвни. Говорим за хоби все пак. Или поне аз попитах за такова. Simple Smile

# 301
Айде и други караме колелета, знаем как се движат цените.
Фул фрейм Онийл е $90. Същата на Бел я взех за $70. Между другото за 6 месеца в София съм видяла всичко на всичко 5 човека с каски.

А и тя каза, че кара колелото на свъкъра си

# 302
Ако колоезденето ви е хоби, дори нямаше да коментираме липсата на каска. Simple Smile Да караш старото колело на свекъра си е чудесно, но не е по темата за семейният бюджет. Или поне не е отговор на моят въпрос. Simple Smile

# 303
Съгласна съм за колоезденето, много е различно от карането на колело.

И е доста скъпо хоби. Знам го от приятели, които се занимават с колоездене - всяка свободна минута, отпуски, уикенди - в планини, гори, поляни. Скъпи велосипеди, каски, дрехи специално за колоездене, очила, ръкавици, резервни гуми, бутилки за вода, фенери, gps, специални раници, пълни с пособия за ремонт, сменяне на гуми. Всяко излизане с колелото е задължително с опакована раница с всички тия неща. Лудница е.

# 304
Ако колоезденето ви е хоби, дори нямаше да коментираме липсата на каска. Simple Smile Да караш старото колело на свекъра си е чудесно, но не е по темата за семейният бюджет. Или поне не е отговор на моят въпрос. Simple Smile
коментирам това, което ми е направило впечатление.
Масово карат без каски.

Няма нужда от раници, има си на колелото специални неща за това. Гума и лепило, са под седалката , в чантичка. Бутилките си имат специални държачи. За тел, ключове и документи - също специална чантичка на рамката.
И какво означава скъпо хоби. Колело и оборудване - искренно се съмнявам дали е над $1000. На синът ми купихме висок клас, преди 2 месеца, втора употреба - за 650 лв. Беше доста подобрено, а предпочитаме да е използвано, защото максимум за 2 години ще трябва да купим следващият размер. Облеклото също не е уау, като цена ( да има и клинове по 300 лв, но има същите и по 25 ). Цял екип мога да намеря за 200лв. (блуза, клин къс, клин дълъг, блуза с дълъг ръкав). Очила с различни стъкла ( признавам моите са комбинирани , стават и за сняг и са с диоптри- затова са $250. Компютър - под $100. Обукви - около $100. Каската, топ оф дъ рейндж, казах колко струва.

А и колело и оборудване не се купува всеки ден.За дете, в зависимост от това как расте - на 2 години. За мен или ММ, имам си хубаво колелои си го използвам.

# 305
Май всички освен Кристина тука познавате някой, който е виждал колоездене.
За колоездене трябват памперс-30 лв., каска-25 лв., резервна гума-8 лв., помпа-15 лв., ремонтен комплект-10 лв. и колело с удобна седалка. Нищо повече.
Но ако въртиш по 30 км. около вкъщи и без горните неща може.
Ако човек се занимава с нещо малко по-сериозно едно излизане за практикуване на хобито излиза между 50 и 100 лв. на ден.

# 306
Какво се прави за 50-100 лв на ден?

# 307
Колоездене - постоянна подмяна на джанти, капли, външни гуми, разни джаджи и подобрения, вилка за скачане подходяща, наклонена рамка, хоризонтална рамка... терминологията не мога я запомня всичката, ама е постоянен разходът при ежедневно скачане по баирите. Читава каска около двеста лева. И в крайна сметка зависи...
Не карам аз, детето е колоездач. Всеки ден, изключая дните, в които върлуват хали.

# 308
Лов, риболов, ски, планинско колоездене, офроуд, пикник...

Луна, имам чувството, че на художник обясняваш какви четки му трябват.
Трябват му четки от 5 лв., не валяк за боядисване от 30 лв.

# 309
Значи, ако не харчиш пари...не е хоби. Карам всеки уикенд по около 30 -40 км. Около 2 часа из съседните села. Каска нямам, ще ми развали прическата, а аз все пак съм красавица и всички камионджии, велосипедисти и трактористи ми подсвиркват и ме поздравяват. Но аз го играя надувка и не връщам поздравите...така де, да не си помисли някой, че съм евтина...
Веднъж един съсед казал на мъжа ми: ама тая жена ти грам не се обръща на клаксони. А мъжът ми му казал:
-ама ти ква кола караш и оня казал нещо от сорта на Опел астра...та отговорът на мъжа ми бил:
-еми купи си нещо по-класно и може и да се обърне..
Хубав ден ви пожелавам и да харчите по-малко, парите се изкарват трудно...

# 310
Лов, риболов, ски, планинско колоездене, офроуд, пикник...

Луна, имам чувството, че на художник обясняваш какви четки му трябват.
Трябват му четки от 5 лв., не валяк за боядисване от 30 лв.
Не ти знам чувствата и уменията на художник. Боса съм в материята, изброих само онова, за което се сетих в момента.
Потвърдих, че хобитата са постоянен разход, а не еднократно вложение.

# 311
Обожавам да плувам в морето по 4-5 часа, но си купувам само бански на промоция, но и доста изрязан....сега и това не е хоби...знам аз

# 312
Не ти знам чувствата и уменията на художник. Боса съм в материята, изброих само онова, за което се сетих в момента.
Потвърдих, че хобитата са постоянен разход, а не еднократно вложение.
Е ти си боса и в колоезденето, и обясняваш това, което си чула.
Естествено, че разходите по практикуването са постоянни.

# 313
  • София
За сериозно колоездене, а не разходка с колело, се дават много сериозни пари.

Тъй като е зима, забравих да спомена и друг разход. Не се дават пари всеки месец, но периодично трябва да подменям мото екипировката. Сега ми предстои купуване на нова каска. А хубавите са над 1000 лв.
Периодично се сменят дрехи, ръкавици, протектори.
А за мен това е просто начин да се придвижвам в града по-бързо. Не карам на писта или офроуд, където вече парите летят с адска скорост.

# 314
Колоездене - постоянна подмяна на джанти, капли, външни гуми, разни джаджи и подобрения, вилка за скачане подходяща, наклонена рамка, хоризонтална рамка... терминологията не мога я запомня всичката, ама е постоянен разходът при ежедневно скачане по баирите. Читава каска около двеста лева. И в крайна сметка зависи...
И непрекъснато сменяте рамките.... тук сте се поолели, явно въобще не карате.

Общи условия

Активация на акаунт