За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 362
  • 548
  •   1
Отговори
# 180
...
И готвеното пиле с грах е дори по-лошо, няма да ви обяснявам, ама пилешото се купува по 1.20 на кг...
Какво означава това?

# 181
Да, темата е за споделяне и ние точно това правим - споделяме мнението си за този тип храна. Никой не е казал на Роки да не храни с фаст фууд децата си, ако иска и три пъти дневно, 24/7/365.

# 182
  • София
Рокито и да се съсипе от готвене децата може да си искат фаст фуда. Но то пак е - кой както го научат.
А защо според вас дюнера е гаден? Месото е прясно изпечено, има доста зеленчуци, хляба е тънък = малко. Едни пържени картофи, ама те са 20 -30 гр. общо.

# 183
  • here and now
Най-много харча по колите(застраховки, гориво, гуми, обслужване, данъци, винетки), за цигари, храна и през зимата за ток, за почивки също, за дрехи и козметика по-малко, както и уреди за дома, основно кухнята.
Рядко ми се налага да подменям техника(старая се да я подбирам качествена), но се случва и там заминава една прилична сума.
Прави ми впечатление, че услугите доста са поскъпнали и един ремонт на уред ти излиза около половината или поне 30% от цената на нов.
Обичам да готвя, а и детето ми предпочита домашна храна. Сама е решила да не се храни в училищния стол и си носи от вкъщи. В неделя правим седмично меню и пазаруваме по него. Рядко правим торта или друг сладкиш, не ядем много сладко. На ресторант ходех 1-2 пъти седмично на обяд, като вземах и вечеря за вкъщи за разнообразие, защото суши(например) няма да се наема да правя пак. Сега поръчвам веднъж месечно.
Радвам се, че не харча за лекарства. Средно един Панадол на детето за година и това е. Хранителни добавки, витамини и имуностимулатори(така ли се пише?) не купуваме.
Пред няколко години имах периоди с по-големи разходи за зъболекар(брекети, импланти) и сега пак ми предстоят такива.
Определено бюджета ми за ноември-март е доста по-натоварен от този за останалите месеци от годината.

# 184
  • София
Май не се изказах правилно. В ресторанта правят много хубави супи, печено месо, гарнитури, салати.
Отделно има дюнери, отделно пици, отделно бургери. Бургерите по едно време бяха прекрасни - с чисто телешко, ама после ги развалиха и спрях да ги купувам.
Не обичам да готвя. Просто не обичам. Мога да готвя. Когато трябва, го правя.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 22:52 от Rockstar

# 185
На мен готовата храна ми е все по-неприятна. Прежалвам се само за скара и пици и то рядко.

# 186
  • Швейцария
Нека не трием сол на главите на хората кой как яде. Аз готвя, защото ММ държи да яде домашна и здравословна храна. Но аз почти не работя. Така че ги разбирам някои, че нямат време или желание. Нормално, не сме машини. Друг е въпросът колко е здравословна пицата или дюнерът. Аз не ги ям, но това пак си е мой избор.

# 187
Ние имаме разходи по издръжка на студент - квартира и месечни.
Там отиват доста пари, затова с мъжа ми сме се свили, все едно и ние сме студенти.
Не си купуваме нищо почти, не излизаме. Само на работа и вкъщи.
Основно готвим у дома, не поръчвам отвън.
И много ме ядосва, че имаме ужасно големи сметки към мобилните оператори - за телефони, интернет, кабелна, все изплащаме нов телефон...нямат край.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 13:35 от melange

# 188
Ние имами разходи по издръжка на студент - квартира и месечни.
Там отиват доста пари, затова с мъжа ми сме се свили, все едно и ние сме студенти.
Не си купуваме нищо почти, не излизаме. Само на работа и вкъщи.
Основно готвим у дома, не поръчвам отвън.
И много ме ядосва, че имаме ужасно големи сметки към мобилните оператори - за телефони, интернет, кабелна, все изплащаме нов телефон...нямат край.

Колко излиза издръжката на един студент без квартира (ако е в България де)?

Мобилните оператори много лъжат. Не ми е толкова до парите, но консултантите като започнат да предлагат едни безплатни услуги, "изгодни условия", да манипулират и подвеждат е супер дразнещо.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 12:56 от Gentleman1

# 189
  • София
Това, с кльопачката отвън е доста относително.
Не говоря въобще за кулинарните щандове по маркетите, топли точки и тути-кванти. Simple Smile
Ако някой има място, което е проверено, що да не си взима чат-пат.
Ето, днес съм сам с дребчо, няма да имам време да приготвям нещо и взех от комшийската кръчма. Правим го сравнително редовно, поне 1 път седмично, че понякога и повече. Вкусно и прясно. Отделно, че не са от вчера, познаваме се и знам какво и как правят. Всеки ден, обедно меню, правено на деня, за деня. И манджите, ако не по-хубави, са не по-лоши от на мама и баба. Simple Smile За 15 кинта - 3 основни и 2 десерта. Ако го приготвя, надали ще ми излезе много по-евтино, времето, башка. Simple Smile

# 190
За всичко се харчи,но най-много ми се свидят за цигарите-трима души,по една кутия-500 лева,а преди и другия син като беше при нас и повече.

# 191
Бобо, вие сте луди, толкова пари, за да се тровите...та това е една екскурзия до Япония на годишна база

# 192
  • here and now
Аз да попитам като във вица - А ти като не пушиш, ходиш ли до Япония веднъж годишно?

# 193
Аз пак /и при Ковид/ харча най-много за храна, приготвена навън. Купувам на място или с доставка. Първо защото нямам време да готвя, второ- за да е по-разнообразно, трето, за да е прясно приготвено. А откакто започнаха масово хората да поръчват онлайн, за една година ресторанти с доставки вдигнаха цените. Разбирам ги хората, влизам им в положение. Разбира се, доста по-скромен е разхода ни отколкото при отворени заведения, най-вече от напитките идва разликата, купени от магазин, не на заведение. Отделно, щерката иска фаст фууд- бургери, дюнер или пържени картофи - веднъж седмично позволявам. То и аз много обичам 😁

# 194
Алис, не, не ходя, но имам типичната българска черта да изчислявам чуждите пари...

Общи условия

Активация на акаунт