За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 363
  • 548
  •   1
Отговори
# 405
Отделяте ли суми за благотворителност, бездомни животни, хора в нужда?

Веднъж годишно превеждам една прилична сума на тукашните SOS детски селища. На всеки две седмици ходим със сина ми в селището и аз помагам на една майка с почистването, подреждането, готвенето или каквото е необходимо, докато синът ми играе с децата. Обмисляме да вземаме някое от децата през уикенда у дома, но това ще стане, когато си стегнем новата къща (на есен).

Но не го правя само аз - с още две приятелки и техните деца сме се организирали.

# 406
  • Пловдив
Не благотворя.

# 407
В продължение на около 2 години превеждах всеки месец по 30-40 лв на някоя кауза/болно дете, но от известно време съвсем съм спряла. Трябва да започна пак.

# 408
  • София
Аз си имам дете с проблеми вкъщи, така че ако имам излишни пари, пак няма да са ми излишни. С две думи - не давам за пари за благотворителност.

# 409
Давам за благотворителност от време на време доста рядко малки суми. По-големи давам когато ни задължават едва ли не да даряваме чрез работата ми. Ако не даряваш, трупаш черни точки с шефовете. Фирмата участва в разни благотворителни кампании, натиска ни да даряваме и после се пише по медиите колко много пари дарила. Един вид безплатна реклама за фирмата. Въпреки че е под натиск, не се оплаквам. Знам, че парите ми отиват наистина за добра кауза и където трябва, пък и си ги изваждам от данъците.  Но най-много пари отиват за ипотека, данъци и всякакви ненужни неща, които мъжът ми поръчва. Като му кажа, че е пристрастен към онлайн шопинга ми се сърди и не вярва.

# 410
Баси асансьора, да не е с тоалетна вътре?

Ми естествено Simple Smile Както почти всички асансьори в Люлин Simple Smile Само дето не са свързани с канализацията Simple Smile

# 411
  • София /Абсурдистан
В БГ за храна отиват доста пари. При нас за лечение и лекарства също се харчи значително.

# 412
Най-много за разходки и всичко свързано с тях, така е от 10-на години.
Храна от витрина мисля, че не съм ял поне от 10 години, но е ясно, че много хора това им е основното ядене, иначе нямаше да има във всеки магазин такива точки.
Малко като с кренвиршите, всеки знае какво има вътре, но много хора ги ядат и имат огромен избор от такива.

# 413
  • Далече, далече
Да, но не са най-голямата сума на месец, както е в заглавието.
Нито  ските, колоезденето и доста други,обсъдени надълго и широко.

Останах с впечатление, че на човек ще му излезе по - евтино веднъж в живота си да полети в космоса, отколкото да практикува редовно колоездене или ски. Joy

Зимата най-много пари отиват за отопление. Преди харчех повече пари за ядене, но вече не го правя, така че има баланс.

За благотворителност не давам, защото не им вярвам. Когато бях по-млада, полагах доброволен труд в една организация. Гледам и в миналото съм гледала бездомни котки, това е приносът ми към обществото.Grinning

# 414
Май храна ще да е.

# 415
Да.
Даже имам и фондация - ежеседмично доставяме готова храна на кризисни центрове и социални домове.

# 416
За цветя Dizzy Face Мисля вече да почна да садя такива дето може да се панират, че иначе ще ядем паниран вестник.

# 417
  • София
За паниране не се сещам, но латинките са много красиви и страшно вкусни в салата или супа. И са полезни, както научих преди няколко месеца в Австрия. Тук ги подценяваме.

# 418
За паниране не се сещам, но латинките са много красиви и страшно вкусни в салата или супа.
Знам, листата са люти. Това ще ми е следващия пост тука, За какво харчите най-много? - За латинки Laughing Харченето за храна го овладях, спряхме да поръчваме много отвън. Като се замисля, другото сме го балансирали, с тоя вирус не се излиза по заведения и това стана много добре. А и не сме ходили вече година по местата дето се плаща с билети, а и от там колко се пести... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 419
Сякаш храната ни е най-голямо перо, не сме от диетуващите. На второ място се колебая колата или облеклото, на моменти май разходът ми е по-голям от тоЗи на колата 😄

Общи условия

Активация на акаунт