Начинаещ в готвенето

  • 1 185
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте, нова съм в готвенето и като цяло познанията ми клонят към нулеви 😂 Предварително се извинявам за може би глупавите ми въпроси. Искам да направя пиле със сметана по рецептите на Маги с техния фикс за Пиле 4 сирена, но искам да добавя и картофи за да стане нещо като запеканка. Тук идва и големият въпрос 😂 картофите трябва ли да са леко сварени или се слагат сурови и те ще се уварят от печенето на месото и сметаната. Благодаря предварително на всеки дал съвет 🥰

# 1
  • София
  • Мнения: 12 295
Ако ще правиш запеканка, добре е картофите да са бланширани.
Моят съвет е да не ползваш готови фиксове, които са пълни с химия.
Ето ти една лесна рецепта:
картофи - 1.5 кг
пилешко месо - 700 г филе
готварска сметана - 500 мл
сирене - 250 - 300 г
кашкавал - 100 г
сол
черен пипер
"Първо обелете и сварете картофите в тенджера.
През това време, докато се варят, нарежете пилешкото на парчета и го сложете в тава, прибавете олио, сол и черен пипер и го сложете да се пече във фурната. (Аз лично предпочитам да си го задуша в малко масло и вода на котлона, вместо да го запичам.)
Извадете го преди да е готово за ядене и добавете сварените и нарязани картофи, натрошеното сирене, готварската сметана, сол по ваш вкус и всичко това го объркайте в тавата, като накрая настържете кашкавала отгоре. (Аз слагам също чубрица и други подправки на вкус.)"

Печете запеканката на добре загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

# 2
  • Мнения: 2
Благодаря за съвета Simple Smile

# 3
  • Мнения: 8 847
Честно казано, аз понякога ползвам този фикс с четири сирена. Харесва ми просто.
Нищо, че е химия.

Картофите задължително да са почти сварени. Защото не се пече много дълго и ще останат сурови.

# 4
  • София
  • Мнения: 37 919
Аз, тъй като съм "мързел" бих направила всичко в голяма йенска тенджера без да подготвям картофите, със съставките на Фивър.

# 5
  • София
  • Мнения: 12 295
Роки, когато ме мързи, точно така правя. Всичко в йената и по-дълго печене, но за начинаещ има опасност да пресуши ястието.

# 6
  • Мнения: 11 212
Моя съвет е не се трови с Маги - това е химия, с химия и мононатриев глутамат, което пак е химия.

Общи условия

Активация на акаунт