За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 378
  • 548
  •   1
Отговори
# 390
Живея сама, най-много пари отиват за наема и ток. Всеки ден си готвя, не ми харесва готовата храна, може би веднъж на два месеца си поръчвам китайско. Та и за храна доста отиват, не съм ги смятала с точност. Следват цигари, дрехи, преди пандемията излизах често, но вече го нямам този шанс.

# 391
При мен най-голямото перо е храната, за която заминават около 400лв. Предимно си готвя, но има случаи, когато и си вземам храна от топла точка. Следват режийните разходи (ток и вода), гориво за автомобила и козметика, като всеки от тях е около 150лв.  Всички тези разходи са си почти константни през цялата година, като има малки разлики в тока през летните месеци. Кабелна ТВ, интернет и телефон - около 40лв. Живея сам и не плащам наем. 

# 392
Отделяте ли суми за благотворителност, бездомни животни, хора в нужда?

# 393
Не помагам финансово, а ти?

# 394
Аз също не помагам защото парите не стигат, на мен също никой не помага. Достатъчно е, че ми съдират кожата от плащане на данъци за какво ли не. Мисля, че това е достатъчно "дарение".

# 395

Да, но малко. Около 2% от доходите ни. За болни деца или възрастни.

# 396
Да, но не са най-голямата сума на месец, както е в заглавието.

# 397
Не, не вярвам на подобни каузи.
Ако искам да помогна на някого, правя го директно на него – давам или помагам с каквото мога.

# 398
  • Mediterraneo
Аз за цигари давам малко пари. Стек на месец са ми 40 евро, а и редовно пуша български, та съвсем пренебрежимо малко от бюджета са ми месечно.
Не пием, бутилка- две вино месечно, Бейлис веднъж годишно купувам и си го пия месеци наред.
Скъпи хобита нямаме. ММ залита по компютърни джаджи, но е поносимо.

# 399
Да, но не са най-голямата сума на месец, както е в заглавието.
Нито  ските, колоезденето и доста други,обсъдени надълго и широко.

# 400
  • Mediterraneo
Всъщност се оказа,че си отиват значителни суми там.

# 401
Двама сме, а с 1500 лв. едва се справяме. Най-много разходи имаме в репродуктивна клиника. Стотачките за нищо ги нямат. За храна обикновено е някъде към 500 лв. месечно през зимата, защото купуваме зеленчуци. Лятото и есента е по-малко, защото семействата ни отглеждат зеленчуци и ни дават. Готвим 99% от месеца, носим си храна и в офиса. Готвя почти всеки ден и гледам да е разнообразно. Ток, вода, телефони, домоуправител са около 200 лв. месечно, не са голямо перо. Понякога успяваме да заделим някой лев. За скъпи почивки и дума не може да става. На море не сме ходили от 2015 г., не можем да си позволим. Ако ходим някъде извън града е обикновено за една нощувка, случвало се е да си носим храна, за да не харчим много, а същевременно да не ни се отрази на хубавите преживявания.
1500лв чисто и общо за двамата или 2*1500, или бруто?
100-150лв за транспорт за средноголям областен град ми звучат множко. Аз живея в такъв град, но ползвам ГТ, когато се налага, иначе с две деца вървим пеша.
Може би е добре да видите дали не може да икономисате нещо от това перо. 
Процедури и лечения гълтат много. Успех.

# 402
  • Благоевград
Двама сме, а с 1500 лв. едва се справяме. Най-много разходи имаме в репродуктивна клиника. Стотачките за нищо ги нямат. За храна обикновено е някъде към 500 лв. месечно през зимата, защото купуваме зеленчуци. Лятото и есента е по-малко, защото семействата ни отглеждат зеленчуци и ни дават. Готвим 99% от месеца, носим си храна и в офиса. Готвя почти всеки ден и гледам да е разнообразно. Ток, вода, телефони, домоуправител са около 200 лв. месечно, не са голямо перо. Понякога успяваме да заделим някой лев. За скъпи почивки и дума не може да става. На море не сме ходили от 2015 г., не можем да си позволим. Ако ходим някъде извън града е обикновено за една нощувка, случвало се е да си носим храна, за да не харчим много, а същевременно да не ни се отрази на хубавите преживявания.
1500лв чисто и общо за двамата или 2*1500, или бруто?
100-150лв за транспорт за средноголям областен град ми звучат множко. Аз живея в такъв град, но ползвам ГТ, когато се налага, иначе с две деца вървим пеша.
Може би е добре да видите дали не може да икономисате нещо от това перо. 
Процедури и лечения гълтат много. Успех.

1500 лв общо, чисто. Няма как да пестим от гориво, то е за пътувания до София или до моя роден град.
Мислили сме го всякак как да спестим, за момента няма възможност за смяна на работа. Надявам се поне заплатите да мръднат малко нагоре.
Благодаря за пожеланията!

# 403
Помагаме по-малко финансово на болни деца най-вече. Нямаме много големи възможности, но колкото толкова.
Най-много пари даваме за храна ( включвам и памперси на бебчо и храна за него) . Всеки месец сумата е различна, но това е най-голямото перо. Коронавируса ни засегна доста.... Но важното е да сме здрави.

# 404
От години не съм получавала подаръци за Коледа. Парите отиват винаги за кауза.
Имам и курбан за здраве. В този ден осигурявам изхранването на хора от дом за хора с ментални проблеми. Така от години.

Общи условия

Активация на акаунт