За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 351
  • 548
  •   1
Отговори
# 420
  • Далече, далече
Работно облекло ли? Мисля, че може да се икономисва и от дрехи и обувки. Почти няма къде да се носят.

# 421
  • София
Толкова много пари харчим за храна, че направо не мога да разбера какво точно се случва...

# 422
  • София
Аз си заделих бележките от февруари и съм напълно наясно какво става. Цените летят. Киселото мляко, прясното, хляба...
И дзън - 28 лв на ден. Говоря само за бележки от магазина, нали всичко друго беше затворено.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:58 от Rockstar

# 423
На ден по колко харчите? Например двама възрастни и едно малко, ако харчат на ден по 20 се получава 600 на месец. Това много, или малко е?
(Изключваме ресторанти.)

# 424
  • София
При нас напоследък точно към 600 излиза за храна за двама възрастни и за едно малко дете. Но иначе не пазаруваме всеки ден, обикновено веднъж на седмица. Налага се понякога и за нещо дребно да се отиде- ако е свършило или сме забравили да вземем. Мисля, че така харчим по-малко, отколкото да пазаруваме всеки ден.

# 425
Сии, вие сте най-икономичните хора на света..

# 426
  • София
Не знам, не ми се виждат малко на мен, но да кажем нормално, то детето и то колко ли яде. 😀

# 427
Зависи какво и колко се яде.
Със сигурност сумата за 2-ма или 3-ма може да варира в пъти 2-3 пъти, спрямо други двама или трима. Това без да се броят кръчми, алкохол и други

# 428
  • Mediterraneo
Пред мен са бележките от Лидл и другата верига, в която пазарувам, от миналата седмица. Под 20 евро на ден нямам бележка. Тук се включват и перилни и почистващи препарати. За миналия месец- 430 евро за храна и 30 евро за почистващи. Всичко останало е отделно от тези цифри. И при нас скочиха цените осезаемо. Храната ни е най- малкият проблем Simple Smile

# 429
Не знам. За фризьор, маникюр, козметика, добавки, дрехи и излизания с приятелки - за това харча аз.
А, и на сина ми около 100-300 лв месечно му пращам.

# 430
Е, уточни- сам ли се издържа, работи докато учи ли. Не че ме интересува, но звучи недодялано.
Майка ми пращаше по 120 преди 20 г. за квартира и джобни.

# 431
Не, живее и учи в друг град, но при баща си.  Така се разбрахме, преди беше при мен и аз го издържах изцяло, БНД издръжка само. Сега аз му пращам само джобни.

# 432
Някой друг издържа сина на Angel_. То е ясно.

# 433
  • София
Аз и джобни не давам на студента. Има си стипендия. Ако не му стига, проблемът си е негов.
Но живее вкъщи и разходът по него не е малък.

# 434
  • София
Пред мен са бележките от Лидл и другата верига, в която пазарувам, от миналата седмица. Под 20 евро на ден нямам бележка.

2те последни  седмици бях при дъщеря ми в чужбина. Всичко си имат в къщи, заредено след голям пазар  за скъпата гостенка = за мене. Фризера и хладилника преливат, препарати - налични.
Всеки ден влизахме в магазин/Нето, Алди/ за дребни неща + закуски за внучето след яслата, нищо съществено. Под 10 - 15 Е дневно не падахме. Просто тези магазини са ни по пътя.
Но след кацането вчера с ММ направихме бърз пазар в Кауфланд и Лидл, само неща от прИмоциите, най-нужното. Рекапитулацията е 100 лв. И в четвъртък хладилника пак ще е като нов...

Общи условия

Активация на акаунт