За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 301
  • 548
  •   1
Отговори
# 480
А аз замразявам често, вземам по няколко пакета зеленчуци, примерно и замразявам. Също и месо, кайма не ползвам. Купувам месо и го меля, после замразявам.

# 481
  • София
Мъжът ми беше накупил меса по време на първия локдаун. Та той ги вадеше после да ги готви.
Аз много рядко замразявам. Купувам и готвя. Супермаркетите така и не ги затвориха. 😉
Вече, ако живеете на края на света, имате прасе, убили сте лос и т.н. - разбирам да се замразява.

# 482
Аз напоследък си купувам една замразена царевица на клевър и съм много доволна, но зимнини, замразявания и аз не правя. Свекървата прави, но тя си купува нещата и не знам евтино ли е или скъпо...

# 483
И аз купувам месо, риби и замразявам. За мен да приготвям така наречената зимнина е чиста загуба на време. Нито ми се губи време в подобни гимнастики, нито желание за подобни процедури. Купувам предимно пресни зеленчуци, само домати консервирани за готвене, които не са сто пари. Иначе вече си има целогодишно всякакви свежи зеленчуци и тук. Цяла зима си купувам свежа зелена салата и айсберг от кварталния магазин барабар с репички, зелен лук и т.н. Ей сега ще тръгна да се гъзурча над бурканите.

# 484
Е, чак накрая на света не сме, лосове не съм виждала да имаме Stuck Out Tongue Winking Eye Не ми се ходи всеки ден в магазин и не ми се мели всяка седмица.

# 485
А замразявам меса, риба, зеленчуци, тестени неща. Фризерът ми е пълен до горе. Това го правя за удобство, не с цел пестене.

# 486
"Удобството" да замразяваш и размразяваш вкъщи е за да не се ходи често до магазина за пресни или замразени продукти, ли? Или аз нещо не хващам.

# 487
Какво не схващаш? Купувам си месо и си разпределям в няколко пакета. Зеленчуците са за готвене, подготвени, измити, нарязани. Аз съм работеща жена, нямам време и желания да се мотая всеки ден в магазините.

# 488
Удобно, удобно, ама като вземеш да хвърляш после...Във всяко домакинство си има продукти от първа необходимост, и евентуално се поддържат количества, ама чак замразяване на месо и риба. Аз лично много нещо съм изхърлила, докато бях омъжена за бившия си мъж. Купуваше без мяра, да имало. Е, имаше - за боклука😂

# 489
  • София
Може би е заради икономия на средства - ако има прИмоция на вид месо или риба се купува повече и се замразява.
И ние  винаги имаме по 1 пакет замразено свинско и пилешко. Като за резерва седи, но не дълго време. И при замазяването пак има гниене.

# 490
Храна не хвърлям, правя си сметката какво купувам и какво готвя.

# 491
Точно като работеща жена нямам време за разфасофки и заготовки. Тази манифактура да ми спести минаване през магазина? Да, ако живея в гората или се боя от пълен тотален локдаун и карантина. Ама аз съм в център на град и маниерът ми е друг. 🙂

# 492
Нищо или рядко изхвърлям аз. Дева съм, всичко е изчислено. Smile
Разбира се, че е удобно да замразявам месо и риба. Аз пазарувам обикновено 2 до 3 пъти в месеца на огромни пазари. Ще се занимавам да тичам по магазини през ден да губя време. Свежи зеленчуци от кварталния магазин през няколко дни, евентуално някакво месо, колбаси, млечни, хляб. Всичко останало се пазарува на едро и не се занимавам с хамалогии. Не обичам да си губя времето с излишни битовизми, ако мога да рационализирам.

# 493
При наличието на толкова магазини с охладено месо, пък и всяка седмица има някаква промоция на някакво месо, изобщо не си играя да замразявам.

# 494
Вече, ако живеете на края на света, имате прасе, убили сте лос и т.н. - разбирам да се замразява.
Не е задължително. Човекът, който ми доставя мляко, гледа и телета за месо. Всяка есен купувам половин теле, което заминава във фризера. Килограм младо телешко за 9 лв., nice, a?

Общи условия

Активация на акаунт