РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 560
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
Честита Нова Година на всички!
Благодаря на Дороти за линка от темата за хиперактивността.
Мога да споделя опит как е в Германия организирана помощта на ресурсния учител.

# 151
  • София и там където не се пуши
Междудругото всичко, което пишете тук го споделям с 2-3 начални учители. Дори и те ми разказват най-различни училищни проблеми. Хубаво е всички да пишем за да се учим.

# 152
Статията е наистина много хубава и на разбираем език.Все едно се описва моята дъщеря,когато беше в началните класове. Rolling EyesИ сега имаме някой от тези проблеми.

# 153
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154825.0

попаднах на тази тема

# 154
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз я пуснах. Има недостиг на 25 човека, които да работят като ресурсни учители. Ако познавате безработни, логопеди, сурдопедагози, или каквито и да е специални педагози, можете да им кажете. Peace

# 155
Аз затова насочих и тук. И много ми се ще хора със сърце и душа да поемат по тези стъпки - сега от университета знам излизат тъкива специалисти.

# 156
Във връзка с ресурсния учител ми стана интересно.Синът ми е в четвърти клас. Той е с хиперкинетичен синдром. В началото, когато започнахме занимания с него - почти на 5 години - имаше моторна алалия, увреден център на Брок, дизлексия - фонетична, аграматична- свързана с трудности в четенето и най-вече свързването на звуковете в срички, а от там в думи и изречения, дизграфия - трудности в писането и диктовки , дискалкулация - нарушения в абстрактно-логическото мислене и трудности в математиката. В първи клас беше кошмар - трябва да сте наясно, че в нормалното училище учителите не знаят как да работят с деца с проблеми - не са наясно с изредените по-горе дизлексия, дизграфия, дискалкулация и най-често, когато едно дете има такива трудности в обучението, според тях е "бавноразвиващо" и не е за тях. Изобщо не им се занимава и по всякакъв начин искат да премахнат тези деца от класовете си. Създават проблеми и на ресурсните учители - пречели им. От четвърти клас вече имаме ресурсен учител и за мен е много добър помощник, но трябва да знаете, че вие сте основния учител на своето дете. След новата година министерството е изпратило доста нови материали отнасящи се за ресурсните центрове, която е изпратена до тях. След като се запозная с тази информация, ако има нещо, което не го знаем, ще гледам да ви информирам.

# 157
Благодаря Радка и аз съм на същото мнение. Аз нямам търпение за това, но съпругът ми си е в къщи болен и много силно го обучава и има лъч в тунела.

# 158
Аз не се оплаквам.Ресурсната ни е супер.Учителите ни със сигурност не са запознати с такива понятия,като дислекция,дисграфия и т. н. ,но не ни създават за сега някакви проблеми.Ние доста от проблемите ги преодоляхме,но това с дискалкулацията все още ни е най-големият проблем.С една дума зле сме с математиката. ConfusedИ също така трудно чертае сложни фигури .Грозно пише . Rolling Eyes

# 159
Здравйте и от мен. Аз също много отдавна не съм писала , чета най редовно писаното от вас но лично аз няма много с какво да се похваля от страна на ресурсните учители. Много надежди възлагах на тях мислех че много неща ще направят но отговорноста си е изцяло моя, всичко което е постигнал е дело на моят труд.Но все още има на какво да се набляга само че аз съм решила много да не го насилвам защото си ме е страх от това да не направи някой пристъп.

# 160
Майчета има ли някоя от вас която да е от Плевен и изобщо дали сте запознати  там има ли ресурсен център в училището. Обещах на една моя позната да ви питам защото се интересува и да и се обадя. Благодаря ви предварително

# 161
Нонче, ако знае някой ще е Валенцето или Искрица Надежда.

# 162
В Плевен има ресурсен център,който се намира в сградата на помощното училище.

# 163
Имало ново в наредбата и това било не 5 деца, а 7 на ресурсен учител. ???????????????

# 164
Имало ново в наредбата и това било не 5 деца, а 7 на ресурсен учител. ???????????????
дааа,не знаеше ли? Wink

Общи условия

Активация на акаунт