РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 138
  • 471
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета.Отново побутвам темата за ресурсния учител, но преди малко синът ми сподели с мен че днес госпожицата му се е карала доста , /тя доста крещи  поне съм я чувала/ , че не може  хубаво да чете и пише диктовки. Той е доста притеснителен и това още повече усложнява нещата. Незнам дали утре да не поговоря насаме  с нея , незнам просто какво да правя, все пак ме успокоява факта че има желание да ходи при нея и че му харесва. Вие какво ще ме посъватвате .Моля ви дайте ми някакъв съвет защото и аз незнам как да постъпя. newsm12

# 61
има ли избор да ходи при друг учител? А пък ако му харесва нека си ходи при тази госпожица   е сигурно ще се поскара малко, всички го правим и вкъщи, нали знаеш. Щом се разконцентрира и не изпълнява трябва да го върне  в урока. Иначе има ли напредък  хайде похвали се недей само да се тревожиш, сигурно и детенце заслужава да го похвалиш малко .

# 62
Нонче, аз мисля, че не е лошо да се срещнеш с тази учителка и да й обясниш, че детето ти е притеснително и така може повече да го стресира и да няма резултатите, които тя очаква от него. Когато и учителките познават учениците си по-добре ще намерят правилния път към тях.

# 63
Здравейте момичета. Днес реших и се срещнах с ресурсната .Поговорихме на дълго и широко ,останах с впечатлението че доста се шокира от факта че съм разбрала от него доста неща. Тя си мислеше че няма да ми каже но както и да е , взехме някакво решение и дано има полза.  Само че ми писна и от това  да ми се оплакват че все той се бил все той нешо направил пък и като ми кажат ами то му е от болеста може би  и на мен ми възвира  незнам къде. Незнам вие как се справяте с такива думи но мен много ме боли от тях. Ето и днес сбил се с някакво момиче не че другите не се бият ама все той е трън в очите. Сега като си дойде от училище и не знам какво ще го правя вече.    smile3513

# 64
  • София и там където не се пуши
Здравейте момичета. Днес реших и се срещнах с ресурсната .Поговорихме на дълго и широко ,останах с впечатлението че доста се шокира от факта че съм разбрала от него доста неща. Тя си мислеше че няма да ми каже но както и да е , взехме някакво решение и дано има полза.  Само че ми писна и от това  да ми се оплакват че все той се бил все той нешо направил пък и като ми кажат ами то му е от болеста може би  и на мен ми възвира  незнам къде. Незнам вие как се справяте с такива думи но мен много ме боли от тях. Ето и днес сбил се с някакво момиче не че другите не се бият ама все той е трън в очите. Сега като си дойде от училище и не знам какво ще го правя вече.    smile3513

Ами аз лично си смених учителката.

# 65
къде се е сбил? При ресурсната нали ходи сам т.е.нали си има индивидуално при нея. Ако се е сбил в клас обърни се към класната, защо ще мешаш ресурсната.А ако си има проблем при ресурсната,  изясни си го с нея. Разбирам,че си го направила, не си го изкарвай на детето. Кой каквото ще да ти разправя не на детето, нервите.

# 66
Нонче, на детето не се карай, те са деца, бият се, сдобряват се... и т.н. След това забравят какво са се правили. Да не ти пука, че е трън в очите. Дишай спокойно, защото един живот живееш, а нервната система си я щади.
Разбира се, че не е приятно да казват, че това му е от болестта.. Аз няма да ги изтърпя и ще им се троснаа и както се вика ще им тропна с крак. Защото мълчиш ли се те мачкат, Нонче, а иначе ти имат уважението като те видят "че не си лесна".

Просто си те представям в момента как ги правиш на пух и прах за отношението към детето. Има учители, които като разберат проблема на детето, спират да го набиват на очи и да се жалват, че това и онова било направило, а влизат в положение.

Пожелавам ти и на теб успех, както пожелах и на Валенцето. Тя им се развика накрая, не ги издържа учителките и имаше променя.
Лек и приятен ден, тук в момента изпича слънчице и е много приятно, така имам и настроение при хубаво време Wink
Чао

# 67
Момичета , благодаря ви за съветите. Може би сте прави сега като се замисля не само той се бие  в клас ,но твърде много се вживявам май. Е не си го искам  наистина защото не ми е много приятно като ми се оплакват но, сте прави в едно да не си го изкарвам на него.  Лично не ви познавам , но ви обикнах  и ви чувствам като много близки прриятелки.  txtloves newsm76

# 68
...  Лично не ви познавам , но ви обикнах  и ви чувствам като много близки прриятелки.  txtloves newsm76

Чувствата са взаимни!  newsm03  newsm51

# 69
човещиня трябва  да има и към непознатите хора. Нищо не ни струва , а ни кара да се чувстваме  добре.
Стискаме палци, пиши по-честичко тук. разказвай ни дано ти олеква , пък и сигурно ще има много поводи да се похвалиш и споделиш гордостта си от детенце.

# 70
Здравей, мила. Майка ми е такъв учител, но за съжаление живеем в Русе.
От тази година им затвориха помощното училище и ги направиха такива, ресурсни учители, с по 7 (решиха, че 5 са им малко) деца. Повечето от децата са от ромски произход и не могат да четат и пишат добре, а майките им и бащите им знаят само завален български. Моето мнение за тези деца е, че това интегриране, което се мъчат да направят им пречи повече и ги унижава повече от преди, като си имаха училище. Представете си - един клас, започва математиката и тогава излизат 5 - 7 деца от час, защото не са като другите и ще имат отделна математика. Не беше много отдавна като ходех на училище, представям си ситуацията, не бих искала детето ми да изпадне в нея, защото "нормалнита" деца могат да бъдат лоши с тези "различни другарчета" и от това освен боеве в училище могат да останат и трайни психически последици. Пак повтарям, че това мнение е само мое, може и да греша, не искам да обидя никого.

# 71
Здравей, liliana R  уважавам твоето мнение по въпроса , лично аз не се обидих но искам да споделя и нещо друго по повод тези помощни училища. Когато беше  малък той  посещаваше такава детска градина , но вместо напред той дръпна назад. Започна да прави всичко което правеха дечицата които бяха по -зле от него, дори и тези навици които ги бях изградила до този момент бяха забравени. След консултацияс лекуващият му лекар той бе категоричен че това е груба грешка от моя страна и че трябва да пратя детето в масова детска градина.Така и направих , сега вече ходи и на училище  започна съвсем по друг начин и да говори и да се държи. За сега не съм чула някой да му се подиграва или да се държи адски грубо с него, а колко до това  той си знае че  в определени часове ходи при друг учител , .Там  тя се занимава само с едно дете а не с повече. А колко до боя предполагам че няма да е по различен от другите, затова съм казала и на госпожата ,да  се държи  с него както с останалите деца. smile3513 smile3529

# 72
  • София и там където не се пуши
В допълнение към казаното на Нончето искам да допълня, че за да има ефект в един клас могат да бъдат не повече от 2 деца на които им е необходим ресурсен учител.  Децата си седат в клас и естествено си взимат участие в класа, а само допълнително се занимават с тях ресурсните. Например учителката на моето дете каза, че сега за сега мисли че ще се справи без ресурсен. Много от учителите нямат представа как да са учители на деца от първи до четвърти клас. Е на такава некадърничка бяхме попаднали и слава богу сменихме училището.

Какво е това 7 деца от един клас да излязат  Shocked Май още дълго ще гоним Европа с това неразбиране в нашето Българско образование.

# 73
Какви деца да излязат от математика? TiredМоята дъщеря нито веднъж не е излязла от математиката,нито от другите часове. newsm78Ходи при ресурсната само в часовете по физическо,трудово,музика,рисуване.През другото време учителите я искат в час.
Нещо не мога да схвана! newsm78

# 74
Моята дъщеря нито веднъж не е излязла от математиката,нито от другите часове. newsm78Ходи при ресурсната само в часовете по физическо,трудово,музика,рисуване.През другото време учителите я искат в час

от това, което аз знам за децата , които се обучават при ресурсни учители е , че в клас стоят по рисуване, пеене, бит и техника, физическо,  а по основните математика и бел ги взима ресурсния т.е. предполага се , че те работят по -бавно и не могат с темпото на класа да вървят по тези предмети , и затова работят индивидуално  разбирате ли . Не може класа да е на примерно 12+49, а детето да не е усвоило 12+2/задачи с преминаване и без/в такъв случай му се обезсмисля седенето в час по математика , то не знае за какво става дума. Така мисля

Общи условия

Активация на акаунт