РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 534
  • 471
  •   1
Отговори
# 75

от това, което аз знам за децата , които се обучават при ресурсни учители е , че в клас стоят по рисуване, пеене, бит и техника, физическо,  а по основните математика и бел ги взима ресурсния т.е. предполага се , че те работят по -бавно и не могат с темпото на класа да вървят по тези предмети , и затова работят индивидуално  разбирате ли . Не може класа да е на примерно 12+49, а детето да не е усвоило 12+2/задачи с преминаване и без/в такъв случай му се обезсмисля седенето в час по математика , то не знае за какво става дума. Така мисля

[/quote]

Ами не всички са еднакви тогава!
Моята си решава това,което и другите.Вдигат я на дъската да решава така,както вдигат другите.Учи два чужди езика-англииски и немски,никой не ни пита трудно ли е,лесно ли е!Имаме даже шестица по немски миналата седмица.Ако забележи че нещо и е трудно,госпожата казва на ресурсната да наблягат върху него.Важи за всички учители,те са 13 на брой.Дъщеря ми има приятелки от различни класове,никой до сега не я е обидил,набил или друго! newsm12Учителите са супер,до един и тя си ги харесва. newsm10
Помощно училище си има тук и е пълно с роми.

# 76
Здравей те и от мен .Аз съм нова, и бих искала ако можете да ми кажете, да ли за дете на 3,9г с диагниза ДИЗОАЛИЯ СЕ ОТПУСКА РЕСУРСЕН УЧИТЕЛ.Изнаете ли нешто за ДИЗОАЛИЯТА.Много ще съм ви благодарна.

# 77
Краси76 много се радвам, че имате големи успехи и можете да вървите с темпото на класа. Но явно детенцето в нашия клас е с по-сериозен проблем и синът ми казва а и на родителсйата ни казаха, че ще посещава само т. нар. разтоварващи и носещи приятни емоции часове, а там където се изисква повече усилие ще работят с ресурсен. Нашия съученик е на ниво предуч. а съна ми е в 2 класИма проблем и със седенето на едно място, той се разхожда и  се обажда , пее ит.н. иотвлича вниманието на другите , Значи ако класната отдели  нужното време да го ангажира, да му привлече вниманието, да му обяснява по-дълго-часът отива, а материала си остава-какво да правят другите деца ?затова по тези предмети се рабноти самостоятелно, а по рисуване да речем дори другите деца се впускат да помагат-носят му вода, разговарят си, по физкултура се включва, забавляват се заедно т.е. не му липсва и общуването с децата. ,Не знам не съм специалист, разсъждавам и разказвам поразговори с моето дете.

# 78
Нонче, разкажи повече, при вас как е . Други майки да кажат. Не сме безразлични и ние колкото повече информация имаме по-добре ще  подготвяме и децата си по-полезни можем да станем.

# 79
  • София и там където не се пуши
Здравей те и от мен .Аз съм нова, и бих искала ако можете да ми кажете, да ли за дете на 3,9г с диагниза ДИЗОАЛИЯ СЕ ОТПУСКА РЕСУРСЕН УЧИТЕЛ.Изнаете ли нешто за ДИЗОАЛИЯТА.Много ще съм ви благодарна.

Не знам нищо за тази диагноза

# 80
Здравейте момичета. Моят син също не върви с темпото на класа . В момента те смятат до 1000 е и с таблицата  за умножение и деление а на него все още муе доста трудно затова аз му пиша във къщи или пък госпожата задачи и той си ги решава в час. По български също диктовките са му трудни затова госпожата му казва какво да прави .При ресурсните влиза в различни часове защото тя се занимава с още 8 деца и е съставен график кое дете кога ще идва. На тези деца не се пишат оценки  поне така беше миналата година сега незнам как ще е , бележник купихме но....В определен ден ходи и при психолог , но точно кой и аз незнам защото не ходя в училище с него и много много не съм наясно .Просто сме се разбрали ако има някакъв проблем да ми се обади ресурсната. Иначе той се справя много добре сам, ходи си връща се сам от училище и така.

# 81
Ние си имаме оценки по всичко,но вървим с темпото на класа.Станислава има само много леки затруднения и то не по всички предмети.Психолог не работи с нея.Не съм питала защо. newsm78

# 82
Ами и аз незнам много пъти сме се питали защо нямаме  оценки но поне до втори клас беше така. И друго да ви питам ващте дечица на края на година правят ли тестове за районните експекторати и ходят ли на комисии там. Защото при нас в края на м, май всички деца които учат по програма за интегрирано обучение ходят на такива комисии в Софийският експекторат.

# 83
Ами и аз незнам много пъти сме се питали защо нямаме  оценки но поне до втори клас беше така. И друго да ви питам ващте дечица на края на година правят ли тестове за районните експекторати и ходят ли на комисии там. Защото при нас в края на м, май всички деца които учат по програма за интегрирано обучение ходят на такива комисии в Софийският експекторат.
Не.Прави тестове,каквито правят и другите ученици.
Обаче сега се сещам.Децата,които не могат да учат с темпото на другите ученици,нямат оценки,а се пише само"задоволително,добре "и др.
А тези,които макар и трудно,но се справят с материала,имат оценки.
Затова и моята дъщеря има оценки по всичко,защото и със задачите,и с езиците и с всичко останало върви заедно с останалите деца.Но с много труд от нейна страна,моя и на ресурсната.
Май не го обясних много ясно. Embarassed

# 84
Разбрах те отлично. Дано и ние някога наваксаме  пропуснатото.Все пак се успокоявам че при него узоставането нее толкова голямо, а и за тези две години научихме толкова много неща. Е наистина с много труд но важни са постиженията. newsm17

# 85
Разбрах те отлично. Дано и ние някога наваксаме  пропуснатото.Все пак се успокоявам че при него узоставането нее толкова голямо, а и за тези две години научихме толкова много неща. Е наистина с много труд но важни са постиженията. newsm17
Ще успеете,сигурна съм! Hug
При нас най-зле беше в първи клас.Даже не искам да си спомням! ooooh!

# 86
И аз на това се надявам. Някой чул ли е по новините  били казали че ще има промяна в закона за инвалидите. Съпругът ми каза че нещо щели да променят взависимост от процентите на инвалидност,но и той не го е разбрал .Някой чул ли е да каже.

# 87
Това което чух от Масларова, че ще се мисли за фалшивите инвадилизации.

По телевизията каза.

# 88
успех на всички ви. И на мами и на дечица. Трудно е , но доказвайте,че под слънцето има място за всички и вие го заемате достойно. Ще продължа да следя темата.

# 89

В друга тема видях обяснено вашия проблем. Детето ходи ли на детска градина. Ако ходи учителката трябва да питате дали може да се оправи без ресурсен. Тя до колкото знам трябва да каже, че има нужда от ресурсен и се подават документите. Иначе към детските градини минават районни логопеди, които диагностицират децата и насрочват работа с тях по график. Такава диагностика на моето дете бе направено, когато беше на 4 год.

Общи условия

Активация на акаунт