РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 540
  • 471
  •   1
Отговори
# 90
Сладурчета стискайте палци. След малко отивам при ресурсната учителка на сина ми. Вчера имахме  спор с не я по някои въпроси относно знанията му и днес и казах  че ще присъствам по време на часа естествено ще гледам да не се обаждам ако му се развика за нещо но  не съм много сигурна.  За сега чао. fight

# 91
разкажи за спора, да не е побъркала детето.Какъв е проблема/малко разпитвам, ала поста ти е неясен, за какво да стискаме палци/

# 92
Значи доколкото успях да я разбера от това което ми обясни е че той не можел да прави добре диктовки,пишел много бавно а тя нямала търпение да го изчаква ,От там тя започва да му се кара и да му дава зор а той е много притеснителен и блокирва. Опитах се да и обясна че при него това е проблем -просто писането му е по трудно отколкото смятането но незнам  като няма нужното търпение да го изчаква как ще е .Иначе немога да се оплача има желание да ходи при нея а и тя има голям хъс за работа . факт е че тези дечица по миналата година които бяха при нея имат голям напредък .Затова и рискувах да го запиша при нея. да се надявам че ще преодолее това свое притеснение.

# 93
щом ти харесва учителката, бъди спокойна.Не го приемай като риск, че си го записала там.Има някакъв свой похват щом децата при нея  постигат резултати, вярвяй,че и с вас ще е така. Нали и на детето му харесва да ходи при нея. А за това, че пише по-бавно се разберете, че няма за къде да се бърза, когато и колкото може. Да не се изнервя и детето и тя. Успех

# 94
  • София и там където не се пуши
Нонче а ти диктуваш ли му.

# 95
Да диктувам му само че по бавно затова и знам къде ни е проблема. Т а аз  след обяд само аз се занимавам с него просто до болка съм опознала всички негови проблеми къде са.

# 96
Здрасти Нонче,

а мислиш ли, че като присъстваш в часа тя ще му вика??? Пред теб няма да се държи така.
 Все пак тя е учител, педагог и трябва да познава работата с деца, които все пак са различни, да направи така, че да опознае детето, ако трябва да работи допълнително само с него след часовете в някои дни, за да свикне то с нея, с начина й на диктуване и да успее детенце да движи наравно с другите и учителката да е по-спокойна. Как мина срещата с учителката? Ще чакам да споделиш... Чао и лек ден.

# 97
Здравейте момичета.  Щастлива съм че се интересувате и за моите проблеми въпреки че и ващте са ви много и са достатъчни за това си ви обичам и с нетърпение се включвам във форума. Срещата мина добре. По някакво свое осмотрение беше решила синът ми да го вземе с още едно момиченце / с него са много добри приятелчета/ и когато аз отидох тъкмо привършваха .Каза ми че  добре се е представил че е бил по спокоен , обясни ми на какво да наблягам аз в къщи , Обясних и че той е много притеснителен  да го има в предвид ,  а колкото до това тя е съгласна да присъствам в часовете но без да взимам участие само да слушам. Присъствах на първите часове е поскарваму се но не му крещи но аз не взимах участие .За сега ме успокоява това че той ходи при нея със желание  и се надявам че постепенно ще се отпусне и нещата ще потръгнат.

love001

# 98
И за какво точно му се кара? Че темпът му на писане е по-бавен, че се разсейва, че не внимава?

# 99
Кара му се че бавно пише ,тя диктува по бързичко а той не успява да напише цялата дума правилно. Но тя си ми каза и онзи ден че  няма това търпение да чака защото времето я притиска да бърза. Говорим за един учебен час от 40мин.Съгласна съм с нея но той както си е притеснителен  просто не показва  това което знае защото при мен е съвсем друг. Но и времето при нас е повече.

# 100
Поправете ме ако греша ама това нали е ресурсен учител:какво означава нямам търпение,времето ме притиска?дете което има проблеми или така популярните вече специфични образователи трудности този учител трябва да има необходимото търпение да помогне на детето да покаже,догони, развие своите въжможности.

# 101
Преди да почна да пиша искам да ви се извиня ако ви досаждам но ви чуствам толкова близки че не мога да се стърпя. Преди малко си доиде синът ми от училище и на въпросът ми как мина при госпожицата часът тойсе стегна целият страхувайки се да ми каже . Постепенно изкопчих всичко от него и се оказа че доста му е викала и блъскала по чина затова че не може да пише бързо. Каза ми че се е разплакал защото му е казала че ще стои тук цял ден и че не иска повече да го обучава тя а да ходи при другата учителка. А той не иска да ходи при онази госпожица иска при нея.може би го е казала за да го стресне знам ли. Много се притеснявам от тези нейни изблици на гняв все пак тези дечица  имат нужда от повече внимание поне аз така си мисля. Въпреки че тя мисли че не трябва да се толерират като болни  но все пак. Е знам че не може да ми помогнете и че аз трябва да разреша проблема и така и ще направя сега няма да ходав училище макар че ми е на две крачки защото съм бясна и не знам какво ще кажа но от понеделник ще присъствам през всичките часове за да видя как ще процедира. Моля ви пак да ме извините че ви затрупвам и с моите проблеми.     smile3511

# 102
Здрасти Нонче, виждам, че си и на линия, /да ама си се изключила явно докато съм писала/ направо съм бясна като чета думите ти за държанието на тази г-жа, хем знае, че детето е притеснително, хем пак го стряска. Ама тая е само за сигнал в Агенцията за закрила на детето. Те ходят по проверки на жалби, аз лично тук съм говорила с тези служители от агенцията за южен централен район.
Така, че Нонче, няма да я търпиш повече тази.
Ти разбираш ли, че аз едвам дочетох до края думите ти, за да мога да ти пиша и да си излея душата. Горкичкото, че чак е плакало... така ми стана мъчно. Аз не бих го търпяла това.

Гушни го и цункай от мен.

Въобще не ни досаждаш или затрупваш със своите проблеми, поне лично мен. Ние за това сме тук.
Пиши ако имаш нужда от нещоо.
Поздрави.

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 16:59 от Rosoneri

# 103
Благодаря ти миличко за съпричастието наистина съм решила да не си мълча при нас има такава агенция ако е нужно и до там ще стигна, Обичам ви и ви прегръщам

# 104
Според мен трябва да стигнеш до агенцията за закрила на детето, какъв е тоз тормоз. То е явно, че щом е с ресурсен учител, детето има нужда от него, а не да бъде разплаквано, честно, много ме заболя.
Ако не става за такъв учител, да напусне.

Аз след малко ще тръгвам, до 20 мин де, не знам довечера ще стигна ли до компа, че малкия повече на него, а аз вечер нямам време много.
Чао за сега

Общи условия

Активация на акаунт