София, жк Младост - тема 33

• 62 770
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Еййй, значииии...... ми, че то аз не се подписвам два пъти еднакво.

Пред 2-3 седмици чаках за плащане на данъци в община Младост /гишетата отзад/. Не стига, че отвориха 5 мин. след 8,30 ч., когато вече имаше поне 30 човека, ами и едното гише не работеше. За сметка на това една лелка стоеше вътре явно да контролира как се влиза на гишетата, вместо да седне и да работи с клиенти.
На всичкото отгоре тази, при която се паднах супер ме изнерви......
На сайта на общината където се проверяват задълженията има възможност за плащане онлайн. Супер бързо и лесно стана, няма да им стъпя повече на гишетата 😂😂
Иначе и достъпът с колички е чудесен, просто няма едно нещо дето да е както трябва в тази институция. Отзад, през другата сграда, молиш охраната, през някакви кабинети, и на баба им хвърчилото. Разбира се, всичко това е написано най-горе, където няма как да стигне човек в количка и да прочете.
За щастие моята е бебешка и я качвам по стълбите, но все пак е отврат целия подход.

# 181
Само дето трябва да си извадиш ПИН код, за който се редиш на друго гише и не може да провериш на друг човек, за да платиш и тях. В крайна сметка все се стига до едно редене по опашки.....

# 182
  • София
Само дето трябва да си извадиш ПИН код, за който се редиш на друго гише и не може да провериш на друг човек, за да платиш и тях. В крайна сметка все се стига до едно редене по опашки.....
Да, наистина иска ПИК, но приема НАП-ския, който не съм вадила специално. С него си подавам данъчните декларации. Сега, електронните услуги не могат да обхванат всеки частен случай, все някак удостоверяващ че си самия ти, и имаш право да видиш това което искаш, но е добра стъпка напред.
Така и опашките ще намалеят, така че и за неползваните електронни услуги ще има полза.

# 183
Да, така е, има някакво раздвижване в правилна посока. Голям проблем е, че лелките зад гишетата живеят в някаква друга реалност, където гражданите трябва да им се "молят" и не смятат, че това всъщност са техните клиенти. Вярно е и, че някои от тях са любезни  и отзивчиви, но има и някои, които се мислят за много велики....

Като цяло има известен напредък, но още много неща трябва да се направят.

Харесва ми това, че си теглиш номер и не чакаш на опашката, а може да излезеш навън, докато ти дойде редът.

# 184
Най-лесно се плащат данъци през epay. Веднъж вкарани си излизат всяка година като чакащо задължение. Няма нужда от никакви Пик-ове, трябват само ЕГН и партиден номер на имота.

# 185
  • София
Докато чаках на опашката се зачудих защо не направят приложение за подаване на заявления и селфи вместо снимка. Плащаш по банков път. После само отиваш да си вземеш готовия документ като си удостоверяваш ,че си ти. Но явно няма желание от управляващитите,нали те не се редят по опашки. А и що " калинки" ще останат без работа.

# 186
Има ли как някой да откликне ако има информация за д-р Филчев, поликлиника Младост (зад 125то)?

# 187
Др Филчев е много добър доколкото знам. Проблемът е ,че винаги пред кабинета има хора и се чака доста.

# 188
Специално за снимките няма как да е със селфи. Има си параметри, на които трябва да отговаря снимката. Но поне може да се попълва предварително бланката и после само да се подава и да се снима. Ще става два пъти по-бързо.

# 189
  • София-Младост
Това с тегленото на номерче трябва да се въведе във всяка администрация....дори и при личните лекари, които не ползват супердок или изи док.

# 190
данъци през дск директ плащам. за друг град -  на каса на изипей.

# 191
Др Филчев е много добър доколкото знам. Проблемът е ,че винаги пред кабинета има хора и се чака доста.

Много Ви благодаря!
A имате ли представа откъм даване на направления как стоят нещата?

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 09:06 от stofor33

# 192
Колкото повече пациенти, толкова по- малко направления.Но това е опитът ми с други доктори..

# 193
  • Ланкър, планините Овнерог
В Младост 1 имате ли топла вода? До преди час-два на сайта на Топлофикация пишеше, че има авария и евентуално към 20:00ч ще пуснат водата. Сега нито инфо има, нито топла вода.

# 194
  • СОФИЯ
Не е спирала топлата вода. Поне не от 17 ч. до сега.

Общи условия

Активация на акаунт