🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 544
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Перник
Догоних най-сетне пропуснатите епизоди и прочетох последните няколко страници тук, много се хилих на някои мнения 😂
От самото начало ми стана симпатична Мария, направи ми чудесно впечатление това, че се старае да готви със сезонни и локални продукти, има мисъл и идея. Харесах и Мартин - изглежда скромен и не-нахален, а готви добре доколкото засега виждам.
Писна ми от това веган, ние тук си му викахме "постно" допреди няколко години. Истина е, че има чудесни алтернативи на храната от животински произход, ама цялата филосфия ми идва в повече. Ето сега от понеделник почват великденските пости и хората, които ще ги спазват, могат да почерпят вдъхновение.
Тази Ана не ми харесва, прилича съвсем на излязла от Замръзналото кралство Ана, в някаква луда сектантска версия 😁.
Арабската манджичка ми изглеждаше много апетитно, ще опитам у дома скоро.

# 646
# 647
Като чета коментари в Инстаграма на Мая, все повече се убеждавам колко лицемерно фалшиви са хората. Кой бил страхотен, кой кого обичал и кой какво заслужавал.. разбира се Ана е част от коментарите, но не очаквах Мария да се включи, тя ми изглеждаше над тия псевдо интернет приятелства.

# 648
Шеф Михалчев се вихри с Елиас Simple Smile

# 649
Като чета коментари в Инстаграма на Мая, все повече се убеждавам колко лицемерно фалшиви са хората. Кой бил страхотен, кой кого обичал и кой какво заслужавал.. разбира се Ана е част от коментарите, но не очаквах Мария да се включи, тя ми изглеждаше над тия псевдо интернет приятелства.
?
Кой е инстаграма на Мая, кой се е включил, какви са коментарите? Нищо не разбрах Simple Smile

# 650
Мая не е ли полу-сирийката със сивата коса?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 02:38 от djovana2

# 651
# 652
Мая по някой път като каже нещо много ми заприличва на Луна Grinning може би гласовете им си приличат или интонацията на моменти. Иначе засега аз си нямам фаворит, трябва още малко да погледам, тажините нещо не ме впечатлиха.

# 653
  • София
Още веднъж веганите ми затвърждават мнението, че са мега досадни хора, които се опитват да те убедят колко си зъл да ядеш месо. Да пиеш мляко. Яйца. Бла бла. Аман!

# 654
Още веднъж веганите ми затвърждават мнението, че са мега досадни хора, които се опитват да те убедят колко си зъл да ядеш месо. Да пиеш мляко. Яйца. Бла бла. Аман!
Мега досадни ...щото не ги слуша съвсем главата! Страдат от натрапчиви мисли...Joy

# 655
Нашите възрастни и дедите ни са  постили през годината като част от традициите и религиозен пост, само, че вместо вегани са били постещи.
Не са имали достъп до стевия, кокосово мляко, кленов сироп и т.н.,иначе, са щели да го ползват. Живеем във време, където може да  ядем продукти  нетрадиционни от мястото, където сме се родили, като ястие от неживотински продукт.
Не виждам смисъл от издигането на веганството като нещо възвишено или
философия на живот,  просто избор да не се яде месо, нищо повече, всеки има дни, където му се хапва постно или по други причини е на растителна храна.
Нито пък ми е нетипично да има ресторанти само за постна храна,  та е толкова  тръшкане с термина - веган.

# 656
  • София
Мдааа, в повечето от дните ям постно. Но си ям мляко, яйца и т. н. Нямам и нищо против всеки да си яде каквото го кара да се чувства добре. Ама да ми идват някви с "мисия" да променят мисленето на който хванат за слушател... Аре, не, мерси. И всяко натъртване, че е приготвила "веган еди какво си", "във веганството се използват много подправки" и разни други определения, доста ме дразнят. Не знам как 99% от веганите успяват да са досадни.

# 657
Птица,

https://instagram.com/mayascookings?igshid=zjco788h0ox6

Това е Инстаграмът на Мая, в който можеш да прочетеш ласкателствата за Ана 😃
Част от коментарите са изтрити от Ана, явно така и изнася 😃 Имах предвид, че не вярвам всички много да се харесват и обичат там. Все пак това е състезание, а на кулинарска сбирка. И чак отделен пост със снимка в чест на веган културата ми идват в повече 😃

Аз също не изпитвам нужда да ям месо всеки ден, но не мога без млечни 😃 Ако трябва да се откажа от нещо, то ще бъде месото, но млечните не си ги давам😂

# 658
  • София-Младост
Това издание на предаването стана много....как да кажа..инстаграмско. В предните сякаш не им даваха да се изявяват толкова по социалните мрежи по време на сезона, или бъркам.
Иначе съм съгласна, че всеки си има глава на раменете и си проповядва негова хранителна идеология. И да, не разбирам защо трябва да обиждат/е Анна. Мен по никакъв начин няма как да ме трогне неиното вегАнство и да се почувствам зле, че снощи съм яла заешко или телешко...

# 659
  • Испания
Всеки да се храни с каквото намери за добре, всеки да подкрепя този, когото иска. Това не ме вълнува. Досадно е, когато проповядат нещо от предаване, което гледам. Не желая да ми навират в лицето и по насилствен и отблъскващ начин начина си на хранене. Не съм видяла месоядни да са агресивни за разлика от веганите.

Знам, че за формата Анна е манна небесна и ще я гледаме сигурно още дълго, но четейки коментарите и във ФБ, и в ИГ, и тук, почти никой не изпада във възторг от факта.

Общи условия

Активация на акаунт