🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 553
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • На острова
Мария наистина изглежда по-възрастна, вчера се оцъклих като видях, че е на 28 😳 Мислех, че е поне с 10 г. отгоре. Не че има значение, де, симпатизирам и на нея най-много. И къдравото момче с очилата ми допада как готви.

Тажина с боцнатата царевичка очаквах да жъде подигран, но не би. Двоен стандарт някакъв, защото е далеч от мароканско плейтване.

Беше много смешно там с еспумата, Роу много ме забавлява, така искрено се смяха. Да кич е, мИека, носи клоунски дрехи, но придава колорит и не ме дразни.

Според мен веганката трябваше да си тръгне, защото най-се беше отдалечила от ястието, но нейсе.

# 631
  • Пловдив
Стилиян на мен много ми е познат - по-скоро много ми прилича на някого. Сега прочетох, че е от артистично семейство и се чудя дали вуйчо му не е Иван Стаменов - игра в "Дървото на живота", и в реклама на Била съм го виждала.

# 632
  • Испания

Много е чаровен. Още на кастинга ми хареса. Търсих инфо за него. Не открих нищо повече за семейството му, освен написаното във визитката.

Иван Стаменов мисля, че не живее в България.

# 633
  • Пловдив
Смайли, аз точно заради написаното във визитката се замислих дали има нещо общо между двамата, защото визуално си приличат. Иначе знам, че Иван Стаменов май беше дошъл от Германия за снимките на "Дървото на живота".

# 634
  • София
И аз си мислех тези дни, че Стилиян ми е изключително познат отнякъде. 🤔

# 635
  • Испания

Рецепта на седмицата с Борислава: Еленско месо с крем от кестени и праз

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:43 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 636
Единственото предаване, което гледам по бтв. Липсват ми Файчето, Красимир и Ивайло от миналия сезон, много интересни персонажи бяха, сегашните участници са ми много по- безлични. И тъкмо се загледам в предаването и шеф РоУ като изплющи на всеки глагол в минало време- казА, направИ, сложИ и т.н. и започвам да се съмнявам, че ще ще го издържа до края.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 22:47 от bagira_s

# 637
  • София
И мен вече започва да ме дразни как говори, по телевизията си бе, дай си малко зор и се научи кое как се произнася...

# 638
  • Варна
Аз гледам със закъснение и докато се изкажа, вие сте написали всичко. Simple Smile Мария ми направи силно впечатление още с първата си поява, много интересни и наистина умни решения взе. Показа се като добър лидер: уважителна, не е деспотична, изслушва, сплотява, организирана. Единствено изборът и на членове на отбора ме втрещи буквално. Момичето, което беше капитан на другия отбор остави смесени чувства в мен заради диктаторския си режим на управление. Но все още не ми е неприятна. Относно стила на обличане на журито често се чудя техен гардероб ли е, техен избор ли е. Simple Smile Токев се завърна с елечетата, беше ги изоставил. Иначе и аз съм фен на кубинките му. Силвена в този сезон е повече от бляскава. Simple Smile Аз много обичам веган храна, не съм веган. И аз се дразня на това постоянно повтаряне и натрапване. Веднъж на личен празник бях поръчала кетъринг от много любимо веган заведение. Момичето ме помоли да не казвам, че храната е веган(понеже често среща предразсъдъци) и после да попитам гостите за мнение. Не се наложи да питам, защото всички бяха много впечатлени от вкуса на храната и сами ме питаха откъде е. Имаше гости, които постят. Тях бях предупредила, че всичко е съобразено с тях, всички бяха доволни. Та важно е и наистина да се уважава начина на хранене на гост/клиент, ходът на Мария относно веган опцията в менюто беше наистина умно. Но това проповядване е излишно, да се откажеш от някакъв вид храна трябва да е лично, осъзнато решение.
Много се надявам образът на Мария да се развива в положителна посока и да не ме разочарова, рядко така ме е печелил участник. Момичето от Бургас влезе в личния ми архив със златни моменти, когато разкраси дрехите на Токев. Simple Smile Най-вече беше забавно да гледам реакциите на журито. Simple Smile
И аз съм на мнение, че всеки човек, който се изявява в ролята си на участник в телевизионно предаване, трябва да се стреми да употребява езика максимално в чист книжовен вид. Този диалект плюс акцент при Силвена рязко контрастира на снажната и царствена осанка.

# 639
Дразни ме, защото го прави целенасочено. ПостигнАла е толкова много със своите качества и умения, едва ли правилният изказ би я препънал в медийните изяви,предназначени за скромния бг драг зрител. В качеството и на авторитет прекрасно знае, че може да повлияе положително върху аудиторията, а прави точно обратното. Жалко.

# 640
Единственото предаване, което гледам по бтв. Липсват ми Файчето, Красимир и Ивайло от миналия сезон, много интересни персонажи бяха, сегашните участници са ми много по- безлични. И тъкмо се загледам в предаването и шеф РоУ като изплющи на всеки глагол в минало време- казА, направИ, сложИ и т.н. и започвам да се съмнявам, че ще ще го издържа до края.

Е, точно в Пловдив така се говори. Аз съм работил 2 години там, всичките ми колеги така говореха: казàх, седнàх, почнàх, застанàх, той сложѝ, тя останà.... В същото време има зверска редукция и всяко неударено Е всъщност е И. И става "той казà, чи дицата са излизнàли навън".
А Шеф Роу ме кефи като каже "3...2..1... стоп, ръцети гори" .

Но поне казва Л! А не Уъ, за разлика от почти всички останали в това предаване!

# 641
Въобще не ме дразни говорът й. Приемам, че в България има много и различни диалекти и не се заслушвам чак пък толкова. Да не говорим, че нейното не е най-трагичното. Срещала съм много по-зле говорещи хора, особено от Северна и Северо-Източна България.

# 642
  • Пловдив
И-ка се в Пловдив, но начинът, по който говори Роу е една силно мутирала  версия на чуждоземен диалект.
Защото живея в Пловдив и нито аз, нито околните говорят като нея, нито тя като нас.

# 643
Е, нейното е и с микс от английски думи... и тук таме някоя арабска със сбъркано ударение (машАлла, а то е мАшаллах, или иншАллах, а то е ѝншаллах), отделно за вЕган и вегАн... да не говоря. Но при нея това не ме дразни, много е стилна, има енергия и позитивизъм в нея, харесва ми.

Многото диалекти са факт. Но в приятелски разговор. Като си публична личност трябва да внимаваш и да си оправиш говора. Не, че тези в Народното събрание или министрите ни говорят разбираемо... Особено Марешки, В.Симеонов, оня с джипката и т.н.
Но според мен не трябва да има компромиси при говорителите, журналистите, репортерите... Половината репортери на БТВ мьекат и бъркат ударенията. Ами безумно е.
Относно Мастършеф, това все пак е шоу. И Лео Бианки не говори правилен български, но нито е дразнещо, нито някой обръща внимание, на него му отива, знаем, че е чужденец. Михалчев УЪка, но какво от това? В случая ни интересува как готви. При журналистите е друго, те трябва да с критерий... за правилен говор

# 644
Абсолютно недопустим е диалекта, особено в телевизионно предаване. То персонала на половината телевизия е от цяла България пък никой не говори така. Силвена си простее и това си е...! Никой от останалите шефове в предаването не говори като нея, даже и участниците!

Общи условия

Активация на акаунт