🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Абе сирниките на Виктория са чудесни всъщност Laughing Не я харесвам нея хич, ама рецептата е супер. Много добре се съчетават и със сладко, и със солено, любима закуска ми станаха и си ги правя ежедневно.

Но стават за 10 минути и въобще не са за МастърШеф.
Веднъж правих, но пусто не обичам извара.И другите не ядоха, та трябваше да си ги ям сама.

# 691
Абе сирниките на Виктория са чудесни всъщност Laughing Не я харесвам нея хич, ама рецептата е супер. Много добре се съчетават и със сладко, и със солено, любима закуска ми станаха и си ги правя ежедневно.

Но стават за 10 минути и въобще не са за МастърШеф.
Веднъж правих, но пусто не обичам извара.И другите не ядоха, та трябваше да си ги ям сама.
Я дайте линк за тия сирники, направо ме заинтригувахте...???

# 692
  • Мюнхен
Тайна, аз също не харесвам нормална извара, но обожавам котидж сирене. Има вече навсякъде. Давам линк към клип на Капитонова, където показва сирниките: https://youtu.be/afxeZJbKS1E?t=108

Аз ги приготвям малко по-различно от нея. За една доза използвам: 100-120 гр котидж сирене, 1 цяло яйце, към 15-20 грама брашно и щипка сол. Разбърквам в купичка с лъжица и моята смес става малко по-рядка от нейната, не се оформят чак топчета.

Загрявам си тигана на 6 или 7 степени от 9, като слагам нормално масло, или даже съвсем без мазнина. Пека и от двете страни до тъмнокафяво и готово. Ям ги с каквото дойде. Много обичам в стил континентална закуска - разни мезенца, чери домати, жълти сирена, портокалов сок, кафенце... С всевъзможни сладка също се връзват чудесно Smile В режим също се вписват, аз в момента си следя калории и макроси. Самите сирники са доста нискокалорични, така че човек може да си допълва от каквото има нужда в момента - дали пуешко филе за повече протеин, дали сладичко. Използвам и различни видове брашна, с всичко стават.

Изключително удобна за всекидневно правене закуска, ама както виждате, не е нищо сложно, така че не я знам Викито какво прави в предаването. Laughing

# 693
Е тя Виктория днес си боядисваше вратата с престилката от Мастър Шеф 😃 какво очаквате от такъв псевдо кулинар. Мен би ми било неудобно и някак си неучтиво, да си сложа стори в Инстаграм с тая престилка, освен ако не свързва готвене..

# 694
  • София
Тайна, аз също не харесвам нормална извара, но обожавам котидж сирене. Има вече навсякъде. Давам линк към клип на Капитонова, където показва сирниките: https://youtu.be/afxeZJbKS1E?t=108
О, обожавам котидж сиренето, но аз си го ям с лъжичката, като крем или кисело мляко, не бих го сложила в сырники. Иначе правя разни варианти с яйца,  мъничко брашънце, сирене, кашкавал ,зелен лук или тиквички, но си ги пиша корейски палачинки.
Истински сырники.
https://youtu.be/5HxsX88sO2w

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 04:19 от Тайна

# 695
  • Sunshine state
Аз уж съм напреднала в кухнята, ама за сирники не бях чувала, явно са типично руска рецепта. Тяхната кухня ми е тъмна индия.
Явно съм единствената, на която Виктория е симпатична. Харесва ми дввойчето, да видим как ще се представи по-натам. 😃

# 696
  • София
И мен не ме дразни Виктория за сега, не знам защо е така нарочена. 😀

# 697
Защото не може да готви и защото си е вързала косата докато боядисва, но не и докато готви.
Дразни ме и как говори...

# 698
Веднага казвам защо не ми е симпатична Виктория, говоря по спомен, но мен ме подразни на кастинга с поведението тип "боксьори преди мач" - Аз сега ще те набия, аз съм по-добра, сега ще победя. Също и разните подмятания към другата жена по време на готвенето, с цел разконцентриране.
Не обичам такова поведение, още повече към жена която може да и е майка.
Отделно, че досега всичките такива изхвърляции не показват нищо кой знае какво по време на състезанието, единственото изключение е Божана.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 10:29 от Lemy

# 699
Подкрепям мнението, че предаването стана прекалено "инстаграмърско" тази година. Минали години също са участвали блогъри, влогъри, инфлуенсъри и всякакви подобни, но не се е наблягало сякаш толкова на това. Може би участници като Виктория и Анна ги викат, за да са в крак с модата, да привличат и по-млада аудитория, но и на мен ми изглежда, че имат по-скоро инстаграм умения, отколкото кулинарни. Миналият сезон конкуренцията беше голяма, имаше таланти като: Димитър, Краси, Иво, Файчето дори Виолина (въпреки че не я харесвах), тази година не мога да посоча участници, които да са направили силно впечатление освен може би Мария, но все пак е още самото начало, дано да си разгърнат потенциала по-нататък.

# 700
  • Sunshine state
На мен не ми е направила такова впечатление на кастинга.  Не смятам, че може да готви особено, но пък ми се струва добро момиче.
Не следя инстаграмъри и блогъри, та за мен тези хора са напълно непознати, но за концепцията  не е ок да се канят подобни - нали уж кастинг, а-у.. 🙄

# 701
  • София
Ядосах се, че взеха нея с нещо, което не е за кандидатсване за мастършеф и ,че я взеха, без значение,че където да да пишеш името ѝ, само това със сырниките излизаше за нея като готвене.

# 702
  • София-Младост
Pupitka
Те също минаха кастинги...даже вече има и отпаднали, като Гергана.
На мен пък са ми познати, даже ги и следвам преди МШ...
Не помня в някое предаване някой да е блеснал от самото начало. Божана може би, но и тя си имаше своите спадове.
Дайте им малко време, едва 1-2 предавания минаха...за мен двете предавания през седмицата са ми като едно.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 13:48 от Не се сърди, човече

# 703
  • Испания

# 704
Приятно съм изненадана  от българския на Виктория, много рядко се усеща акцент, което не е типично за рускините. Положила е много усилия да научи добре езика. Тук ли е израснала.

Общи условия

Активация на акаунт