ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 722
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
А при нас вчера по модул - два часа - били в класната стая и гледали някакви състезания, водна топка май. А си виках, добре, че е хубаво времето, ще може навън да поиграят.
По време на часовете били предимно отворени прозорците. Моята вчера умряла от студ. Като не се сеща якето да си облече...

# 211
Не мога да схвана като свърши проучването и напр. 51% са ЗА тестването, другите против - всички ли ще се тестват и съответно ако е обратното никой няма да се тества или пък ще се тестват само съгласните?!

# 212
  • София
Не мога да схвана като свърши проучването и напр. 51% са ЗА тестването, другите против - всички ли ще се тестват и съответно ако е обратното никой няма да се тества или пък ще се тестват само съгласните?!
Само съгласните. Няма как да бъдат принудени останалите.

# 213
За да избегна цапотене с приятелки, аз бих гримирала дъщеря си ( ако имах такава). Да съм сигурна, че не ходи като клоун.
                Няма как да си сигурна! Yum Аз по цял ден пиля и обяснявам кое ми харесва и кое -не!Да не си мислиш,че някой изобщо ме чува или обръща някакво внимание.Подарила съм им всичко - палитри,сенки - всякакви видове,спирали и очни линии във всички възможни цветове,парфюми съчетани с душ гелове и дезодоранти и какво ли  не още .На младежа,който прави опити да се бръсне съм подарила специална серия с всичко необходимо + парфюми и дезодоранти и т.н.Всеки път ,когато ги видя мърморя и за грим и за дрехи,но....резултат "добре" и си правят каквото искат.Явно не е минало още стадното чувство и желанието да не се отличават,а аз искам точно обратното.Да,ама не става.

Днес е първият тест по математика. Почти целия следобед решаваха задачи по Дискорд. Даже се чуха възгласи: Просветна ми!
Оказа се, че масово не знаят как се рационализира знаменател и си мислеха, че трябва да подвеждат под общ знаменател.
Дори и ПО да е, за да правят тестове, децата бяха доста въодушевени и учеха, за да се представят добре.
                ЩО ли у нас не видях подобен ентусиазъм?! Нещо математиката не е нейната страст и няма как да стане.Като си спомня какво забавление беше за мен направо яд ме хваща,че нито един не я обича и не се интересува.Вече се примирих.Да са живи и здрави всеки ще намери нещо,което да обича и не е задължително да е това,което ние искаме.

# 214
  • гр.София
С. слага само очна линия.Днес я питам защо е без,тя- имали физическо,каквото и да значи това. Първите пъти си докарваше линията до ушите,но вече се справя добре.   
Знаете ли дали има безцветни спирали за очи?Бих купила и за двете ни.
В клас не стоят на отворени прозорци.Орваряли ги когато сами преценят. Но са с маски  и им мерят Т на влизане.

# 215
  • София
Доня, а нашите пък вчера са играли физическо на двора........в дъжда и цял ден си е сушил суичъра на парното. Не се оплакваше, де.

# 216
Blanc,
Има! Те се водят по-скоро подхранващи серуми за мигли, но са с четка на спирала и придават някаква форма.
Не съм ги ползвала и не мога да кажа колко са читави.

# 217
  • Между гори и планини
Има, едно време носех такива. После минах на тъмно кафяв молив за очи и кафява спирала. Повече ни харесва от острата линия на очната линия. Аз забелязах в града, ако съм без някакъв матиращ мус ( ме слагам фон дьо тен), веднага ми излизат черни точки . Сега слагам един бюджетен и кожата ми стои гладка и суха и не лъщи, а пудра също не слагам. Общо взето всеки ден се гримираме с 5 продукта максимум.

# 218
  • о`майна лунна нощ е
Наборът има 5 на проекта по немски. Малко съм разочарована, но причините да не е шестица сигурно са поне няколко. Играта е била отборна - съставяне на меню за ресторант. Едва ли го е научил наистина за отличен, но пък го направи само той, негов си е. Другите две деца само е трябвало да го научат и нямам представа как са се справили. Не искаше да разчита на тях и за това се грабна самичък да мисли, пише, оформя като меню на картон ... Труд си беше, но явно недостатъчен.

# 219
  • София
За пореден път се убеждавам, че проблемът с функционалната грамотност тръгва от възрастните. Анкетата за тестването в училището на малкия е пусната от учителката по ИТ до всички групи родители в цялото училище, съответно отговорите са видими за всички. Имаше няколко родители, които заявяваха, че не са съгласни да ВАКСИНИРАТ децата им. Какво ги питат, какво отговарят. Съвсем друг въпрос е защо учител, който преподава ИТ не пусна анкета в google forms...

# 220
  • София
Ти пък, онзи ден с триста зора си поръчах лате в Спагети кампъни. Питам има ли голямо или малко, тя ми отговаря, че латето е с мляко. Пак питам, пак това ми отговаря. Накрая се отказах. Вместо профитерол се опита да ми маркира каноли.

# 221
Привет!
Някой знае ли дали имат драстични разлики между изданията на сборниците по матаметика на Коста Коларов.
Имам ги от преди 30г и дали си струва да купувам новите издания?
Промени в програмите със сигурност има, но дали има отпаднал/добавен материал?

# 222
  • София
Аз какво интервю проведох вчера... Дамата абсолютно не знаеше къде се намира и за какво кандидатства. Аз я питам едно, тя ми говори за сина си, за мъжа си. Пита ме няма ли да й задам въпроси за семейството...

# 223
  • о`майна лунна нощ е
Аз какво интервю проведох вчера... Дамата абсолютно не знаеше къде се намира и за какво кандидатства. Аз я питам едно, тя ми говори за сина си, за мъжа си. Пита ме няма ли да й задам въпроси за семейството...

Което ме връща към споделен пост за проведено интервю, на което кандидатът /който очевидно вече е бръснел мустак и брада/, дошъл с майка си и почти не обелил дума.

# 224
  • София
Разместени са само раздели в различните преиздавания, към 20 на брой. И аз ги имах, купих новите, щото господинът даваше домашно със стр/зад от тях, и пак не оцелихме същото издание. Joy

Общи условия

Активация на акаунт