ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 372
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Е, то ние много измамно си представяме, че всичко в бъднините ще става все по-прекрасно и все по-розово.
Надали ще стане точно така.
Всяко време е различно и има своите специфики.
Колкото и да са гадни, всичките тези текущи дистанционни модели се случват, защото технологиите предоставят алтернативна форма на комуникация. Трудно ми е да отгатна дали ако по някакво стечение на обстоятелствата тези екстри не бяха налични, а етичното развитие на човешкото общество беше сегашното, хората просто щяха тъжно да си стоят окошарени по домовете съвсем без контакти с останалите, или напротив, щеше да се възвърне стар принцип "който оцелее".

# 271
  • София
Ред, може би щеше да е "който оцелее". Сутринта си мислих, че в цялата тази ненормалност и истерия сме щастливци, защото реално ние не бяхме и не сме затворени по домовете си. Всички си функционира с изключение на големите ученици и заведенията, няма и вечерен час. Така че аз за себе си мога само да мрънкам, че спряха децата от училище. 

# 272
  • у дома...
Аз дефакто преди да изгубя обоняние и вкус, една седмица се влачех като парцал с много ниско кръвно. Домашните за сега са добре, като само баща ми е в отделна стая. Колежката, от която го пипнах пак не се е изолирала от семейството си  и утре им свършва тяхната 10 дневна карантина. Здрави са - две деца и мъжът и. Те пък милите преди месеци бяха под карантина като контактни, сега - болна и контактни отново. Мен ме хвана на третия път. Най-важното в цялата работа е да не се изпада в паника.

Боядисвах Ани със синя боя на Гарние. Е не хвана! Явно косата ѝ няма да се поддава на такива ексцесии. Имаше русо като омбре, ма силно казано русо. И не се получи. Стана като леко опушено. Ще си ходи мамината естествена.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 13:31 от Просто_майка

# 273
Наборът се е поизложил на контролното по математика - някакви задачи недорешил, една задача оставил за накрая, предал и после се сетил за нея... Хич не изглеждаше притеснен, обаче...
               Ако ще те успокои не е единствен! Yum Аз се поинтересувах как е минало и такъв красноречив поглед получих,че нямаше нужда от думи,а и дъщерята набързо ме скастри да не тормозя детето.На опита ми да обясня,че МАТ може да бъде изключително забавно занимание ми се отговори,че "ако за мен е така не е задължително всички да я обичат"! До тук бях.Това,което ме безпокои обаче е учителката по БЕЛ.Силно съм заинтересувана от методите и на преподаване и от начина и на общуване.Като попитах за нея чух...."обясних ти,че е млада ,но това не значи ,че е умна.Няма нито един,ама нито един ученик в цялото у-ще ,който я харесва".Загубих дар слово и не намерих какво да кажа в защите на учителката.Все съм виждала оношение ,но такова .... никога.Обещах си ,че като минат на ДО ще присъствам на всички удобни за мен часове,че ме интересува истината.
               Ред,алтернатива,но не основна форма.За съжаление все още е непозната територия за много учители.Видях,че Австрия сваля много от ограниченията и всички ученици тръгват присъствено.Класът се дели на две и първите ходят понеделник и сряда,другите вторник и четвъртък.Петък остават у дома.Родителите,които не искат да пуснат децата присъствено се задължават да им осигурят домашно обучение ,каквото и да разбират под това.В този процес не се задължават да участват учителите.Това ми харесва повече от постоянното затваряне.

# 274
Judy,благодаря за препоръката за книгата!
Снощи я започнах и четох до 3.
Намерих много отговори на въпроси, които бяха зададени в предните постове.

Моника с голям кеф ходи на училище. Ни контролни, ни изпитвания я смущават. Играят навън по ФВС, дискутират по всякакви теми, опознават се.

# 275
  • София
Didia, точно така е за Австрия. Обаче с антигенни тестове.
Те са безплатни за децата там.

# 276
Нашите деца извадиха късмет, че тръгнаха първи. Хем времето хубаво, хем имат шанс да изкарат ПО поне до петък.
По сутрешните блокове чух лекар да говори пак за спиране на големите ученици. Утре щяло да има съвет и брифинг

Ред, а тук дори не сме склонни да дадем разрешение да се правят такива на децата Sad

# 277
  • Sofia
Боядисвах Ани със синя боя на Гарние. Е не хвана! Явно косата ѝ няма да се поддава на такива ексцесии. Имаше русо като омбре, ма силно казано русо. И не се получи. Стана като леко опушено. Ще си ходи мамината естествена.
Ако правилно съм запомнила от пускана снимка, косата й е гъста и твърда - на моята е страшно гъста, също твърда и тъмно руса, три цвята пробвахме миналата година, познай дали хвана нещо:thinking: Един от цветовете дори три пъти слагах, стоя три пъти повече от указаното време и имаше лек зачатък на нещо си...

# 278
  • Между гори и планини
Днес ново контролно по английски. Тая жена ги накъса 🤪 Поне последния час ги е пуснала, явно ги е съжалила , а по физическо са били на двора без маски. От утре дават разваляне на време. Жалко.

# 279
Аз също мисля, че сравнение с други места, тук мерките са поносими поне за психиката. Това с пълното затваряне, вечерен час и т.н. комбинирано с липсата на икономически мерки щеше да е ад!

# 280
  • София
Нашите деца извадиха късмет, че тръгнаха първи. Хем времето хубаво, хем имат шанс да изкарат ПО поне до петък.
По сутрешните блокове чух лекар да говори пак за спиране на големите ученици. Утре щяло да има съвет и брифинг

Ред, а тук дори не сме склонни да дадем разрешение да се правят такива на децата Sad

Така е, Скаридка.
Лошото е, че властите направиха всичко възможно, за да се допитат до хората по такъв безумен начин, че всички да кажат "не". А кому хрумна идиотската идея да пускат анкетата и в ДГ, даже не мога да намеря думи, за да коментирам.
Ако със същите средства са информирали учителите за ваксините, не е чудно, че хората ги отказват.

# 281
  • софия
При нас по английски започнаха да перифразират. Кошмарът на първия срок бяха параграфите. Перифразирането е кошмарът на втория. Дали са им някакъв сайт за проверка за плагиатство и ако ѝ се появи процент изпада в отвратително мрънкане. Тя реално нищо не плагиатства, защото няма от къде. Шок и ужас е.

Бисе, каква книга четеш?

# 282
Звънче, препоръчаната от Judy-  "Локдаун" на Михаел Морис.
Като кликнах в Гугъл да прочета нещо за автора и книгата, и цялата светнах в червено 😀 Пробвах с името на друга книга- светя в синьо...

# 283
  • софия
Оххх, не искам да чета подобни книги да се ядосвам още повече. Може ли да ми кажете има ли щастлив край?

# 284
Аз стигнах до половината на книгата, но научих доста интересни факти, които досега не ми бяха известни и постепенно намирам отговори на въпроси, които съм си задавала.
А, да. Има и пирамидата на Маслоу( учат я по философия в момента).

Общи условия

Активация на акаунт