ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 360
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Грийн, знам,че е така. Аз се ядосвам, че упорито отказва частни уроци. Твърди, че разбира, а очевидно не е така.

# 301
Ох, тази математика, може ли да ми кажете 12 клас ще държат ли задължителна матура по математика?

# 302
  • софия
Не, само по БЕЛ е задължителна за всички. На матура по мат в 12 клас се явяват деца, които ще кандидатстват с математика.

# 303
Не, на матура по математика се явяват деца, които искат да се явят на дзи математика, изобщо не е задължително да кандидатстват с математика след това. Това важи за всички дзи по избор. Моето би се явило на дзи АЕ (примерно), но това не значи, че ще кандидатства с АЕ.

# 304
А коя оценка се вписва в дипломата: тази от ДЗИ или годишната?

# 305
  • у дома...
Ани пише домашни по испански. Вчера си прави преводите, днес прави упражнения. Ако всичко е точно, ще се върне за ден на училище.

# 306
Вписват се в точки и оценки резултатите от успешно положените ДЗИ, както и окончателните оценки по предметите, изучавани във втори гимназиален етап ( ООП, ПП). Окончателните оценки са средноаритметични на годишните. Ако предметът е изучаван само една година, годишната оценка е окончателна.

# 307
Благодаря, Дидева!🌺

# 308
  • софия
Не, на матура по математика се явяват деца, които искат да се явят на дзи математика, изобщо не е задължително да кандидатстват с математика след това. Това важи за всички дзи по избор. Моето би се явило на дзи АЕ (примерно), но това не значи, че ще кандидатства с АЕ.
Едва ли има дете, което би се явило на матура по мат, ако не му трябва оценката за кандидатстване, тъй като втората матура е по избор. Това имах предвид. Поне аз не знам дете на познати около мен, което би се явило точно по мат за удоволствие. Децата от езикови гимназии, които са се явявали на матурата по мат и които познавам, го направиха, защото имаха приемен изпит по математика за университет и резултатът от матурата можеше да бъде използван за прием (СУ,ТУ).
Подозирам, че повечето деца от математически гимназии се явяват, но и повечето от тях продължават с математиката след гимназия.

# 309
Втората матура е по избор, но избираш от профилиращите предмети. В този смисъл или ще избереш нещо, което ти трябва ( признава се вместо изпит или университетът, който си избрал, има изискване за положен такъв ДЗИ), или нещо, в което се чувстваш най-подготвен.

# 310
Аз с удоволствие бих сменила матурата по БЕЛ с такава по математика. Жалко е, че от БЕЛ не можеш да избягаш.
Лично аз винаги съм смятала, че математиката е най-лесният предмет в училище. Поне за мен винаги е било така.

# 311
Аз с удоволствие бих сменила матурата по БЕЛ с такава по математика. Жалко е, че от БЕЛ не можеш да избягаш.
Лично аз винаги съм смятала, че математиката е най-лесният предмет в училище. Поне за мен винаги е било така.

И моят син би ги сменил, ама няма тази възможност.Laughing Нищо, че не е математик, нито има особено влечение. Но от двете би избрал математиката. БЕЛ в частта граматика му е пълна досада.
На моя колежка дъщерята преди време, например, държа матура точно по  математика, защото кандидатства с английски, имаше от дипломата пълно "6" по английски, но на матурата това не й беше гарантирано, че ще го постигне, затова предпочете да се яви на кандидатстудентски изпит по английски и на матура по избор по математика, с която никога не е искала да кандидатства.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 12:50 от Judy

# 312
Всеки сам си избира причина поради която да избере дадено дзи. И изобщо причината не е задължително да е кандидатстване с даден предмет. Може да не искам да продължа да уча, но математиката да ми е лесна, да ми е профил и защо да не се явя.
Просто не беше точно изказването ти и си позволих да те поправя. Проблем ли е?

# 313
  • софия
Не съм в темата, за да се заяждам. Явно пак си в твой момент.

# 314
Звънче,

Ти ли писа днес за час по "Наука"? Така ми остана впечатлението.
Какво представлява? Редовен час ли ви е или нещо инцидентно?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 12:50 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт