ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 049
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ние уж не обичаме да ходим на едно и също място, но вече 4 пъти ходим в един комплекс до Обзор. Много ни допада мястото, плажът, храната, организацията и въпреки че е доста голям комплекс, никога не сме го усещали като претъпкан. За тази година гледам уж нещо различно, но като чета отзивите за местата, които заглеждам и съм склонна пак там да отидем. А аз най-искам разнообразие, ММ и дребното не искат да го сменят. А и цените тази година, като че ли навсякъде са други - миналата за 4ма платихме толкова, а и по-малко,  колкото сега ми искат за 3 и то с една нощувка по-малко.
Иначе наборът е класиран за областния кръг на олимпиадата  по немски,  за БЕЛ не са му стигнали точките.

# 466
Ние предпочитаме почивката в Гърция, макар че ходим само веднъж годишно Simple Smile Не е ол инклузив, но морето е страхотно, ресторантчетата също. Преди ходихме на Халкидики, но последните години там стана скъпо и ние слязохме по надолу. Два пъти бяхме в едно селце Велика, после на Евия... Миналата година отново във Велика щяхме да ходим, за съжаление ни се размина. За 10 дни никога не сме похарчвали над 3000лв. Дори и ако сложим 1-2 нощувки в нашите планини попътно. Така правим обикновено!

# 467
  • София
Ох, как бъркате в раната...ПОдхванали сте любимата ми тема за почивки и море.Миналата година  стартирахме както винаги още май месец   с морските срещи. Юли месец за щастие  буквално минахме между капките преди да въведат всички видове кодове и тестове и успяхме да отскочим до любимата  Гърция.Редихме желанията от плажа Simple Smile Август отскочихме за 4-5 дни  до нашето моренце.Много ми липсва пътуването такова, на каквото сме свикнали.Провалиха се няколко плана за екскурзии и почивки.Надявам се тази година да успеем  да реализираме някои, но не смея да планирам твърде...Ще решавам в движение според ситуацията .

# 468
  • София
Вие за море си говорите, а тук е зима с пълна сила.
Споделете какви якета носят вашите девойки? Като модели, цветове? За много студеното време ми е въпросът. Иначе К. си ходи много леко облечена, до онзи ден дори по къс ръкав и отгоре суитчер.

# 469
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има 2 пухенки моята девойка - едната е къса, зелена и oversize модел, другата е черна, по-елегантна, от Mango.

За морето - всяка година правим задължително едно кратко, ранно море на Градина, заради едни приятели, които имат каравана там.  Ние спим в Аполония.
Юли пък сме на каравана в Гърция, мястото е страхотно, стана традиция, но го правим основно заради децата, защото те там имат голяма тайфа от приятели, къмпингът е безопасен и могат да се шляят на воля. Обикновенно правим и едно море през зимата, за 2021 обаче не сме планирали още края на годината.
Но при нас морето е някак по задължение и заради децата. Много повече обичаме на планина, намираме много хубави места, къщи за гости, спа хотели, върхове, гори...Миналата година успяхме 2 пъти да отидем в Гърция, някак между капките - юли и септември. Септември ви разказах как открих, че и в Гърция има планини, бяхме на приказно място и не ми се вярваше, че това е в Гърция, която свързвах само с плажове, острови, ципура и октопод.

Иначе имам набелязани летни маршрути - в Алпите и Португалия, които са за трекинг и разходки. Не знам кога ще ги осъществим, заради Ковид.

П.П Във Франция започват да преправят 4 стари завода, + 300 мил.евро за изграждането на нов завод за производство на ваксини. Явно са се усетили, че иначе трудно ще стане. Имат много сериозен локдаун, но децата не са спирани от училище нито за ден.

# 470
Тази година ще си изкара с якето от миналата, зелено е, тя си го избра. Вчера дори си беше сложила шапката, по мое настояване, но мислих, че ще се скатае. Снощи беше поканила една приятелка да спи вкъщи и малко се помотаха по улиците. След училище, към 20 часа, само да я посрещне, но докато се прибирах от танци направо ги настигнах по улицата към нас. Беше сложила шапката.
На море ходим на Китен от 100 години - почти буквално, 16 години поред мисля. Имаме там станция от работата и децата много харесват мястото. Все едно си отиваме на вилата. Ходили сме през годините и по два пъти - на Златни пясъци, в Гърция 2-3 пъти, но не отидем ли в Китен все едно не сме били на море. От една страна много ми е омръзнало, от друга ми харесват местата, на които си ходим. Имаме си и едно заведение към станцията много приятно. Миналата година станцията не отвори и ходихме в Синеморец. Доста диво ми се стори, след навалицата в Китен. Но беше хубаво. Баткото за пръв път не беше с нас и бяхме само тримата с ММ и наборката. Мислех, че ще й е скучно, но си изкарахме добре. Гледахме си сериали и си четяхме заедно, а ММ си ходеше за риба на воля.

# 471
  • гр.София
Миналата година не мръднах от София и ми беше много криво. Тази се надявам да изкараме една  10 дневна в Созопол.
С.ходи с пухенка с качулка  до под дупето. Задължително е с шапка.  Има хубави кубинки,носи си ги на сняг и мокро. Иначе сме като щанд на Найк за маратонките,ако си наредят и двамата обувките.
Има ли някой на Оли по МАТ днес? Успех!
Лиани,браво на твоя младеж за немския.

# 472
  • София
Да дам моите 5 ст. по темата с избора на втора матура. В предишните години в повечето случаи децата избираха просто най-лесния им предмет. Миналата година обаче беше различно. В един момент решиха да няма кандидат студентски изпити в повечето Университети и така се наложи децата да се явяват на повече от две матури.
За почивките. Докато бяхме с две деца ходехме на Албена, но после много го развалиха. Последните 5 години бяхме на Дюни. Първо всичките 5-ма, после без баткото. Хубаво е, но омръзва едно и също. Още миналата година бяхме решили да разнообразим, но плановете се промениха. Тази още не сме решили, още изчакваме.

# 473
Нашите ще правят контролно по БЕЛ на фразеологизми. Ако не го бях попитала по български ще правят ли нещо, нямаше и да се сети. Питах го какво значи "сизифов труд", каза, че е "училище". И приключихме с подготовката.

# 474
Типът на почивката еволюира с годините.
Някога добрите условия и хотела ме вълнуваха повече от останалото.
От години, може би 6-7 открихме къща на плажа в Гърция ,не туристическо място, ставаш и излизаш на плажа. Първата година ставах 10 дни подред в 6 и нещо, за да гледам изгрева. Цял спектакъл е това и е само за мен.   Плажът се "пълни" само събота и неделя, когато прииждат гърците. Първата година бях помъкнала толкова багаж, всъщност ти трябва само бански и нещо за отгоре, защото си живееш на плажа.  Изключително зареждащо ми е да почивам по този начин. Всякакви тълпи ме стресират и вече не е моето.

# 475
  • у дома
На мен ми харесва плажа между Китен и Приморско,но навалицата в двете градчета-не.Няколко години бяхме на ММЦ-то,където всъщност вечер е доста спокойно.Миналата година случайно нацелих хотелче между Китен и Приморско-Златни дюни-чисто и спокойно,бяхме без изхранване,но си имаше кухничка с всичко необходимо,а и Приморско на 10-15 мин пеша-всъщност ни излезе доста по-евтино от инклузив,въпреки че на обяд винаги се хранехме на плажа.
На море в Турция много ми харесва-просто самата страна и вниманието към клиента ми допада,аз и издържам на път,но др членове от семейството не искат.На Гърция също ми харесва,но те пак не искат...Всъщност това,което  polly описва е точно моята почивка,та в този дух може ли инфо за координати и цени на къщата на лични?

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 21:00 от svetlaem

# 476
Светле, това хотелче наистина е страхотно. През пътя е плажа, обичам ММЦ от времето, когато бях дете. На тълпи гонехме светулки и бръмбари рогачи в гората около бунгалата. Нищо, че бунгалата бяха помухлясали пак имаше и чехи, германци и поляци. Голямо плещене на руски беше и голямо ръкомахане Simple Smile.
Това бяха и почивките  с най-добра храна, няма да се излагаме пред чужденците я.
От едни поляци си купихме първите туристически газови котлони и бутилки Simple Smile

# 477
  • у дома
Светле, това хотелче наистина е страхотно. През пътя е плажа, обичам ММЦ от времето, когато бях дете
Да,на мен близостта на плажа ми е един от основните критерии за почивка.Ние бяхме началото на юли-в дупката преди излизането на резултатите от НВО и беше много спокойно.

# 478
  • София
Лиани- и моята девойка се е класирала за втори кръг на олимпиадата по НЕ, но нито знае кога ще е,нито къде. Вие знаете ли?

Пишете за море...ние от няколко години ходим в Турция. На всички ни допада там - отношение, обслужване, цени, храна. А и пътуването с колата е приятно- пътищата са им идеални. Пробвахме и Гърция, но не ни допадна. А на нашето море хич и не мислим скоро да стъпим. Дори миналото лято, въпреки Ковид, тестове и прочие пак си ходихме в Турция.
 За другия месец ако не ни мине котка/Ковид път сме замислили едно кратко море в Египет с ММ.

# 479
  • София
Вторият кръг по немски ще е в събота на 20.02. Аз пък се чудя в кое училище ще е. 😊

Морето вече сме го резервирали - пак в Гърция, на същото място за последните 5-6 г. Все още не ни е омръзнало, а и децата идват с желание, засега.

Общи условия

Активация на акаунт