ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 030
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ако не са променили нещо напоследък, може да изкараш няколко карантини, дори да си преболедувал.

# 526
  • у дома

Искам и аз в Истанбул!

Хайде взимай ме и да ходим-покрай мен никой не иска...

# 527
    • София
    Добре де, как така ще караш няколко карантини с антитела?
    Защо никой не е произвел скандал от това?
    Моят ЛЛ е в поликлиниката към Александровска; ходих тези дни да му оставя отрицателния си ПСР. Беше меко казано бесен на здравния министър, когото много добре познава като колега.

# 528
    • София
    Дикси, честит да е наборът! Здрав, щастлив, със сбъднати мечти!

Да е жив и здрав и Гадамеров! Весел празник!

Ред, кАжи къде и с кого ще се разправяш. Идвам с теб.

Днес изритах набора и сестра му навън да покарат малко снежна "тротинетка". Мрънкаха, че не им се излиза, ама после се забавляваха яко. Брат им в това време учеше немски.

# 529
    • София
    Ако пуснат заведенията, ще им се наложи да пуснат и учениците. Всичките.
    Лично отивам да се разправям.
    аПсИлютно!
    Дъщеря ми е много по-доволна от присъственото,  много по-леко и забавно им минават часовете, най-вече по езика, които са най-много. Вчера в най-голимия студ излизаха заедно на разходка, изобщо - имат отявлена нужда от общуване.

Днес излиза до близката градинка да се попързаля и повъргаля в снега - много обича снежните забавления. От малка кара ски, а миналата година беше на йота да пробва борд, но беше в началото на март и всичко пропадна.

Честит празник на всички празнуващи! Wine Glass Heart

# 530
    • Sofia

Искам и аз в Истанбул!

Хайде взимай ме и да ходим-покрай мен никой не иска...
      Вземете и мен, моля🖐️

# 531
      • София
      Ами чакаме десетина дни, обикаляме про- и гимназиалните групи тук за съпорт, свързваме се с онази родителска асоциация, дето готвеше протест и се юрваме на протест.
      Амаха! То вече не се издържа тази управленска тъпащина.

# 532
      • Между гори и планини
      Минете и подберете и мен за Истанбул ❤️
      С приятелка лекар си говорихме за херпангината на моя. Той страда от афти често. Вероятно в часа по физическо, който караха в салона се получило, защото с маските които носим всичко остава вътре. Вместо да излезе вън, той си го е погълнал. И вторник - сряда вече беше с оплаквания. Цялото му гърло оня ден и вчера беше много зачервено, подути сливици както никога до сега, гърлото и устата му са в афти, едвам се храни. Пие лекарства и чай от лайка, прави гаргари, не съм сигурна, че скоро ще минат. Ужасно!

# 533
      • София
      Моят ЛЛ е в поликлиниката към Александровска; ходих тези дни да му оставя отрицателния си ПСР. Беше меко казано бесен на здравния министър, когото много добре познава като колега.
      Кой да произведе скандал? Не ги ли виждаш какви са тъпунгери всички управляващи и опозиция. Сутринта здравният министър казва, че не може да се ангажира със срокове за отварянето на ресторантите, следобед шефът казва 1 март и той клати глава в съгласие.
      Какво значи малко населено място, някой уточнил ли е? Защото в кюстендилско нали уж са много зле, по улиците са с маски, пък не са голям град.

# 534
      • София

скандали винаги може да се произведат, но не е доказано, че преболедувалите с антитела имат стерилизиращ имунитет - тоест, че не могат да пренасят зараза.
      напротив, доказателствата са, че МОГАТ да пренасят зараза. точно както и ваксинираните. антителата срещу Ковид са такива, че пазят само носителя им, не околните.

затова предпазните мерки и маските важат за всички.

# 535
      • Някъде в Европа...
      Като махнат ПСР дружно в Истанбул 😃..
      Доня, дано бързо се оправи Стивън!

# 536
      По повод видовете антитела - и аз скоро разбрах, че е погрешно това отпускане на хората при ваксиниране. Защото реално това не означава имунизиране. Приятел, който се занимава с медицински изследвания, беше написал,
      Скрит текст:
      че на хората не се обяснява разликата между ваксиниране и имунизиране. Антителата са два вида - неутрализиращи и стерилизиращи. Неутрализиращите антитела само разпознават антигена, тоест те го "прегръщат", не му дават възможност на вируса той да прегърне клетката и извеждат вируса "прегърнати" извън тялото. Един ваксиниран човек може силно да заразява, както и да боледува, но в по-слаба форма. Стерилизиращите антитела са убийци. Те убиват антигена, но действат в определени тъкани - например лигавицата на носоглътката, и срещу определен антиген - например немутирал ковид. Не я ясно все още кои имат на 100 процента стерилизиращи антитела , предполага се, че преболедувалите, но не и ваксинираните, които имат неутрализиращи антитела. Изработването на стерилизиращи антитела в лаборатория е скъп и времеемък процес. Смята се, че човечеството ще има лабораторни антитела стерилизиращ IgG едва след две години. Тогава ще се прави не ваксинация, а имунизация като две-три капчици с IgG ще се накапват в носа или устата на човек и той ще получава имунитет срещу конкретен щам. Сегашната ваксинация се прави с оглед на по- контролирано разпространение на заразата, а не с цел имунизиране на отделния човек. .. Хората се отпускат, защото мислят, че са защитени и става паприкаш
      п.п опита се да ме измами и да излезе без яке на минус 15 градуса и след като си е измил косата. Видях го, че го носи в ръце и предвидливо погледнах през терасата как се е накиприл в последния момент- оставил го на шкафчето за обувки и тръгнал без яке....Малкото и то прави тези номера всяка сутрин, а и ми разправя, че аз съм си знаела, че нямало да носят якетата, но ми било неудобно от другите родители и учители, за да не кажели, че така съм пуснала децата. Психолог на девет години:)

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 06:12 от Amanda.D

# 537
      • София
      Ние рано-рано успяхме да си спретнем мини скандал... Вчера наборът се сдърпал с баща си, ММ му казал, че няма да го кара сутринта. Нашичкият се успа... Добре, че първи час имат ИТ, а не японски, защото по езика ще пратят контролно.
      Тази седмица, до края на ПО, всеки ден имат препитване.

# 538
      Моят замина по маратонки. Ами...

# 539
      • София
      Аманда, това е много интересно. Не го знаех. Напомня ми, преди около 25 години, като трябваше да пътувам на екскурзия за Турция или Египет беше, ходих да се имунизирам точно по този начин с капки на езика против полиомиелит.
      Сега ми светна Школо с 6 по мат на квадратни уравнения. Кога е бил тестът, не разбрах. Разбира ги задачите това дете, защо не пожела да се занимава профилирано с математика, не знам. Имам още една надежда, в 11 клас Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 08:23 от bazel

Общи условия

Активация на акаунт