ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 026
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви, момичета за пожеланията! Heart

Той има ли някакви желания да празнува с приятели и как?
Имаше, но покрай това, че всичко е затворено, няма как. Засега още не отваря дума, за домашни купони. Излезе преди малко с момчетата от компанията му, тук в Плевен. Ще се почерпят на крак Grinning А довечера ще сме вкъщи с нашите и едни приятели с деца на тяхната възраст.

А тортата, ах тортата... Напълни ми се устата със слюнка, а съм на диета 😄
Мони, аз за да съм в крак с тренда, направих тортата в кето вариант. Да става и за диета Joy

Гадамер, честит да е половинЪТ ти! Много щастие и любов!

Еър, аз Истанбул го планувам за пролетната ваканция. По тази причина ще се ваксинирам, нищо, че си имам антитела. Прочетох, макар и неофициално, в някаква статия в 24 часа, че ваксинацията ще те освобождава от карантина. Но дали ще отпадне, при това положение ПСР-а не знам. Ще се ваксинират и майка ми, и ММ в момента, в който започне масовата, надявам се през март. Засега само баща ми е с ваксина. Децата...ще ги мисля като му дойде времето, ако са ДО ще са под карантина 10 дни, така или иначе са си вкъщи, ако са ПО, дай Боже,  те ще бъдат с ПСР.

# 511
Наборът снощи ходи на гости с преспиване при негов приятел. Три момчета се събират вече няколко пъти и прекарват цяла нощ в приказки, игри и слушане на музика. За да го пусна въобще да отиде, вчера трябваше да реши около 25 по-сложни задачи за контролното по математика утре. Понеже предните дни почти нищо не реши и му се натрупаха за събота. Само група Б и В. Опита се да протестира за В групата, ама не мина номера. Ей, като ще е да ходи някъде, значи може да е много чевръст. Сумтя неодобрително, но доста бързо беше готов с всичко.
Иначе и той сега философства, че му било по-добре да си учи от къщи. Нямало нужда да се облича, можел да яде, когато си иска.

# 512
И у нас се чака с нетърпение ДО. Останаха контролни по БЕЛ и ИИ. А големият днес беше на БЧК, взел го е. След седмица започва шофьорският курс.
Наборката сега има урок по математика. Сутринта решавах с нея. Окръжности. Не е супер страшно, но не е моето. Много смешно се допълваме с нея. Тя каже нещо, аз допълня и задачата стане. Де да можеше и на контролните заедно да решаваме!
Искам и аз в Истанбул!

# 513
  • София
Дикси, да ти е жив и здрав Митко!
Гадамер, честит празник и на твоя мъж!
Да са ви живи и здрави!
Излезе някаква нова заповед къде се връщат присъствено от утре:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-15-fevruari-s … T0j8m-7jl5X61VtRM

# 514
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за поздравите!

Дикси, децата, ако имат антитела, пак ли ще са под карантина?

# 515
  • София
И аз я гледам тази новата заповед и се чудя  класът на набора като са сами в смяна в отделна сграда дали не ги лови, но май само аз си го тълкувам според моето желание.

# 516
Да са живи и здрави всички рожденици и празнуващи по различни поводи.
Моето не си признава, че иска присъствено, но аз го виждам, че е по- добре. Някак по- весел е. Иначе с това ставане по нощите надали му е много ок, но и с това се свиква.
Направихме отчаяни опити да го навием за учител по математика, предложихме и едно момче, което е студент, но срещнахме силен отпор. Каза, че само ще си даваме парите. Ако можело сам да я разбере тая математика, ще я разбере. Но учител нямало да помогне, защото никога не ги слуша. Не искал никакви частни уроци занапред.

# 517
  • Бургас
Пак глупаво написана заповед, но тук е работата на журналистите да питат. Ръководствата на училищата също.
Синът ми е в частно училище. Общо 6 паралелки (по 2 за 5-ти, 6-ти и 7-ми клас). В неговата паралелка са 8 деца, в другия пети клас са 10. Тоест ако се слеят двата класа стават 18 деца. При така написана заповед не трябва да се върнат присъствено. В същото време в държавно училище паралелките са по около 26 деца. Тоест два отделни класа с общо 18 деца не може, но един клас с 26 деца: може! Гениално!

Същата работа като заповедта за ресторантите: в хотел може, не.в хотел: не може! Ум да ти зайде!

# 518
Дикси, да ти е живо и здраво момчето!

# 519
  • Sofia
Честити рожденици и празнуващи!

# 520
  • у дома...
Дами, дали някоя е наясно? Сега, като изкарам гадът и, не дай си Боже, някой от домашните се зарази след време, трябва ли да съм 10 дневна карантина като контактна? Или не?

# 521
Честити да са рождениците! Здрави да са, да сбъдват мечтите си с лекота, да осъществят желани пътешествия и дестинации!
Честити поводи за наздраве и усмивки!
Дикси, тортата е прекрасна, а снимката-съвършенна! Останах без думи, поклон, момиче!

# 522
  • софия
Дикси, честит да бъде Митко! Да е здрав, обичан и уверено да следва и вярва на себе си в постигане на мечтите!
Тортата е страхотна (less is more), а композицията е съвършена.

Гадамер, честит празник! Да е здрав Виктор, все така да се разбирате и следвате общ път в обич и разбирателство!

Мрън решава цял ден задачи. Ще имат контролно в сряда. Решила е задачите от сборника (Архимед) и трябва да й разпечатам още. Побърка се това дете. Не иска да разбере, че трябва да си повярва малко и да спре да мисли, че нищо не знае.
Утре съм работа от вкъщи, а днес най-накрая се видя краят на един неприятен ремонт, който започнахме преди година в наследствен апартамент. Попаднахме на "майстор" и трябваша да свършим сума ти дребни неща плюс, че наводнихме съседите, защото "майсторът" се оказа "професионалист".

# 523
  • София
Дами, дали някоя е наясно? Сега, като изкарам гадът и, не дай си Боже, някой от домашните се зарази след време, трябва ли да съм 10 дневна карантина като контактна? Или не?
Eй това е абсурда.Няма разписано освобождаване от последваща карантина, независимо че си преболедувал и имаш антитела.Няма яснота и препоръки за това кога и как ще се ваксинират преболедувалите, за изизскването  да се правят тестове и т.н.и т.н... По същата логика ако на някои деца от класа се направят тестове и  излезе някой  положителен, целият клас отива в карантина 10 дни.
И дъщеря ми се чувства осезаемо по-добре  в присъственото училище.С контакта  с връстниците.Среща се с хора, приятели, ходи на танци... Днес имаше концерт с танцовия състав и  направо е презаредена от емоцията, което донесе това.Много се радвам че я виждам щастлива.

# 524
  • о`майна лунна нощ е
Честити да са мъж Гадамеров и Митачето! Една успешна и добра година им пожелавам.
Наборът едва към 17 часа днес установи с изненада, че навън било наваляло и имало сняг.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 20:04 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт