ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 009
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • о`майна лунна нощ е
То смешно ми стана още преди наборът да ме зебележи. Вървяхме един срещу друг на тротоара, но той забил главата в земята, перчемът отпред - нищо не вижда и го чувам как се опитва да каже на немски "полуизяден гълъб". Е, вярвайте ми, смеех се преди да ме фиксира и се изповяда за тройката.
Оказа се, че малко напред имало остатъци от изяден от котки гълъб и наборчетата се опитваха да го измислят как звучи на немски.

# 571
  • София
Проблемът е, че на мен от доста време ми е ясна цялостната картина и я гледах отстрани с надеждата, че ще се коригира сам, но уви...

# 572
  • София
Aз вече за оценки не се ядосвам. Наборката има 3 по френски. Колкото, толкова. Виждам я че учи, но явно ДО не е за нея. Докато бяха присъствено в началото, нямаше толкова проблеми. Във ФЕГ знаете, че часовете са по 30 минути. В началото, като казаха, че ще са ДО 3 седмици ми се стори приемливо. Но вече 3,4 месеца не. Не ми се смята реално колко часове са загубили. Откакто са ПО са всеки ден с контролно и два загубени блока, поради невъзможност на учителката да отиде.

# 573
  • о`майна лунна нощ е
Тройката си е тройка. Абсолютно вярвам, че отразява адекватно показаните знания. Колко пъти му се карам и ми обещава да учи повече и така и не издрапва нагоре в оценяването.
Но след шокът от новия език, ако щете ми вярвайте, тоя гълъб днес ми вдигна настроението. Щом се опитват извън училище да пренасят знанията от него на улицата буквално, значи има светлина в тунела. Трудно, но нещата ще станат.
Все още гледам през розовите очила.

# 574
Проблемът е, че на мен от доста време ми е ясна цялостната картина и я гледах отстрани с надеждата, че ще се коригира сам, но уви...

Вие също сте с нов чужд език, все пак.
И едва ли през изгубеното време от няколко месеца по време на ДО ученикът е имал корекционното присъствие на възрастен из къщи.
Възрастните нямаме повечето нужната дисциплина да седнем и да работим без външен контрол, какво остава за децата.
...
И нашите днес са били с две контролни. За които не са били предупредени.
То цялото им образование вече близо година е една пародия, за оценки ще седна да придирям!
В четвъртък разбрах, че на присъствената род.среща ще е само нашия клас. Определено мисля да се обадя, ако вземат прекалено да настъпват децата. Една позната, с дете в същия клас, много хубаво каза, когато разговаряхме по този повод преди дни - като осигурят на децата нормално училище, чак тогава можем да говорим за нормални и обективни резултати.
В крайна сметка и на нас ни е нов език. Не е като отвред да го чуваме по цял ден и да сме го учили вече 7 години преди това. ДО ни изяде купища часове съвсем реално. Качеството - допълнително. Не е нормално да се очаква от учениците да знаят толкова, колкото биха знаели при нормално обучение.

# 575
  • Отвъд алеята зад шкафа
Привет!

Измръзнаха ми шушоните. В такъв студ не бях карала ски никога, -20 градуса беше в 10.00 сутринта. Не бях виждала и италианци да карат ски в БГ, но доживях. Като в цяла Европа само в Швейцария и в България работят ски курортите, така ще е.

За имунинитета - надявам се, че нито ще го пренасям ковид, нито ще се заразя, при положение, че имам антитела от преболедуване и втори път от ваксиниране. Но ако всички са ваксинирани, няма значение дали го пренасят, като няма да има на кой да го предадат.

В училище си вървят по план с материала, май само по Бел не съм засичала. Учителката им казала, че ще учат за есе и Ема си занесла есетата, които писа миналата година за упражнение (ако съм го казвала вече, се извинявам). Прочела ги, учителката я похвалила...изобщо много беше горда.

# 576
  • Между гори и планини
Здравейте, моя днес си изкара болничният ден онлайн. Не е виждал , но всичко е чувал. Една съученичка му прати писаното по английски и математика.
Обзаведе се с две грозни оценки в началото на срока - 3 по философия , контролно на целият раздел. И 4 по български на проекта. Днес нямаше български, нямам идея какво не ѝ е харесало на госпожата. Според мен проекта беше чудесен, подробен и интересен .
По английски 6 на контролното не е писана, чакаме оценки от още две контролни.
Учителката само по физическо му е писала неизвинени, там не слушал 😂
На Библията са по литература, трябва да прави някакъв план, ама никой не може да му обясни ясно, а тогава беше на лекар .
Извинен е от лекарката до вторник, класния ръководител го извинява за сряда , в четвъртък всички отново онлайн .

# 577
Доня, как става при вас това с онлайн обучението на болните? Как "чува" твоят ученик - учителката пуска компютър със звук, но без камера? Или?

# 578
  • Между гори и планини
Да, точно така, пак има група в Тиймс и децата от вкъщи чуват всичко. Дори по английски им направи забележка, че са много шумни в клас и Стиви и съученичката под карантина едва ли чуват. И всички утихнаха. Много се впечатлих . Не е пусната камерата и не се вижда какво пише на дъската, но едно момиче му  снима и му праща.

# 579
  • София
Да, нов език определено страда по време на ДО. А и намалените часове при нас също оказват влияние. Според класната Митко на моменти бърка френския с английски.  А някакви конструкции, не разбрах какви, ги правил с обратен словоред както е в италианския и испанския. Въобще явно е каша.
Светле, по математика при друга учителка за два блока взеха целият раздел Квадратни уравнения като направиха и две контролни, така че вече не сме от изоставащите. Ако така го кара учителката с преподаването скоро всички ще изпреварим😄
И нещо за децата във ФЕГ. От вторият срок онлайн часовете вече са по 40, а не по 30 минути.

# 580
Тъкмо гледам, че от как са на училище, човекът е вече с 5 оценки по немски!
Много ударно!😂
Ма  твърда петица е! 4, 5, 5, 5, 6.

# 581
  • у дома...
При Ани часовете са си от самото начало са си по 40 минути. Можете ли да ме насочите къде да търся сайт, където да видя тест за ниво по испански?

# 582
  • София
И при нас променят часовете за ДО на 40 минути. Ще бъде доста неприятно, ако не ги върнат в училище. На практика ще е невъзможно да се излиза през седмицата с часове, свършващи в 19.30.

# 583
  • София
На практика, да, Ред!
На моето момче ДО не му беше дотежало толкова, защото излизаше почти всеки ден, беше първа смяна. Сега е втора смяна, от 13.30 до 19.10. Само 10 дни са минали от началото на срока, а той само ходи и мрънка, че животът му е заключен на практика между 4 стени. Успява да си открадне съботите, не го спирам, определила съм му прилично късен вечерен час.

# 584
  • София
Не знам, хора, давайте да се организираме нещо и с вашите випуски. Да измислят нещо и да ги пускат на училище поне два дни в седмицата. Не става така.

Общи условия

Активация на акаунт