ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 013
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Че ние сме се сдружили, ама тайно.
Ама така е, виновни сме.

Тайното не се брои. Трябва да е явно, за да има тежест.
Всички кресливи, които срещам по медии и социални мрежи, независимо каква теза застъпват, ми изглеждат леко чалнати. Изглеждат ми като хора, с които не искам да имам нищо общо и на които не бих могла да имам доверие. Аз обаче съм винаги подозрителна към кресливите и нещо не ми импонират. То и затова политик от мен не става 🤣

# 601
  • София
Добре, а случайно по-големите ЧУ-та не се ли канят да протестират? Те не, че са толкова много като ресторантьорите, обаче. Не съставляват сериозно число, за да им се подмазват преди избори.
То пък никакъв мащабен бизнес интерес няма покрай образованието, пфу.
Не че съвсем няма, де - сигурно Уча се и Просвета са особено доволни от наличието на ДО.

# 602
Според мене искане за ПО трябва да върви и с компромиси от страна на родителите- съгласие децата да бъдат тествани, контрол върху носенето на маски, да не се изпада в паника при проветряване.
В класа на големия ми син само трима са дали съгласие за тестове, а сигурно поне 25 искат ПО.
Мира Кожухарова звучи по- нормално от Мангъров.

# 603
  • София
Задължително е точно с тези компромиси, Аманда, абсолютно.

# 604
Red, задължително е, но е невъзможно. Върни се назад и ще разбереш.

# 605
  • Sofia
Цялото му гърло оня ден и вчера беше много зачервено, подути сливици както никога до сега, гърлото и устата му са в афти, едвам се храни. Пие лекарства и чай от лайка, прави гаргари, не съм сигурна, че скоро ще минат. Ужасно!
Доня, гаргара с прополис на капки, както и спрей с хиалуронова киселина Генгигел - много помагат при всякакви афти и рани, изпробвано лично многократно 👍

# 606
  • sofia
Аманда, права си за Мира Кожухарова. Тя е далеч по-голям специалист от Мангъров, бих казала и много уважавана в международен мащаб като специалист епидемиолог, но е канена по темата в пъти по-малко от него.

# 607
  • София
Така е, Аманда, знам.
Но продължавам да си блъскам главата, може пък да се появи проблясък.

# 608
  • Между гори и планини
Цялото му гърло оня ден и вчера беше много зачервено, подути сливици както никога до сега, гърлото и устата му са в афти, едвам се храни. Пие лекарства и чай от лайка, прави гаргари, не съм сигурна, че скоро ще минат. Ужасно!
Доня, гаргара с прополис на капки, както и спрей с хиалуронова киселина Генгигел - много помагат при всякакви афти и рани, изпробвано лично многократно 👍
Благодаря, периодично има афти, понякога по две - три и едвам се храни, болят го от солено , топло . И нали е лигавица, какъвто и афти гел да мажа, той не се задържа.

# 609
  • софия
Доня, това мазило доста щипе при поставяне, но има ефект -https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/3184. Неприятно е, остава като лепенка върху афтата, изолира я. Ползвам го много спорадично де.
Бързо да оздравява детето!

# 610
Доня, Просто майка, бързо оздравяване и без последствия!
Чета ви днес цял ден за облеклото на наборите и си викам "брей, само мойто ли е изпълнително-тръгна с тениска, суитчер и леко тънко яке"? Мда,още като се качил на обяд в рейса, смотАл суитчера в раницата...прибира се преди час и го разкрих-забравил да си го сложи преди да влезе вкъщи...
Днес са правили контролно на Окръжност-четири задачи, на всеки различни, 27 варианта.В петък по история са имали есе,  "защо ми казваш чак днес?" "е, в петък ли да си разваляме настроението"...

# 611
  • гр.София
Момчетата в темата ни са големи капии!

В нашето Школо се мъдрят само оценка по английски и оценка по физическо.
Утре - контролно по Лит-ра. Мина и едно само по език.  

Доня,бързо оздравяване на Стивън!

# 612
И при нас утре ще пишат есе по литература.
По БЕ мина, но не са проверени.
По АЕ беше днес беше второто контролно.

Ама големи сладури са тези наши дечурлига😀
Аз едно време се преоблича между етажите,  за да се прибера в приличен вид.
Тръгвам с панталон, прибирам се с пола.

# 613
  • Между гори и планини
Моя добре се облича , понякога е топло и му казвам да не се закопчава, той пак е увит като буба. В нас доста топло и разликата с външната температура е доста голяма понякога. У дома сме с къс ръкав понякога зимата.
Ние като цяло май нямаме големи разногласия с детето добре се разбираме, аз буча само да учи по-бързо, че понякога се шматка изключително много за малко работа.

# 614
  • София
Мене в един период ме гонеха да си слагам шапка. Мисля че за последно ме излъгаха в четвърти клас. Оттогава подобно нещо не е кацало на главата ми. После сигурно поне десетилетие ходех с къси блузи и гол кръст. Обаче е било по-кофти от сега, понеже модата не включваше дънки с висока талия.
Така или иначе имам ясен спомен, че тийнейджърът (пък и след този период) е нещо вироглаво и няма кой знае какъв смисъл да се спори за дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт