Киста на яйчника – 3

• 64 389
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Билките със сигурност помагат или поне не вредят, но няма никакъв шанс човек да си оправи здравето само с тях, ако е налице вече съществуват здравословен проблем. 7 г. непрестанни кисти... Това дори не е сигурно, че се дължи на СПКЯ. Съвсем възможно е да е свързано с неуредица с щитовидната жлеза или инсулинова резистентност.
Затова е важно да се правят своевременни лабораторни тестове, чрез които същинският проблем да се определи адекватно, а не са се стреля напосоки.

Съгласна съм, че има по-дълбока причина, и че кистите са само резултатът от нея. Не е ИР, щитовидните ми последно бяха в норма, но са изследвани месец преди да забременея.
Исках просто да кажа, че макар и да се махне една е напълно възможно да има рецидиви, или като при мен - почти постоянно.

Цитат
А коя е сместа за кисти ,може ли да кажете от къде се взима или може да се поръча онлайн

Redzh Sani, заповядай линк в скрития текст.

# 241
Здравейте, чри профилактичен преглед преди 2 седмици ми откриха киста на яйчника 3 на 4 см и киста в едната гърда. Ходих и на друг мамолог, според който няма как кистата на яйчника да се изчисти за 1 цикъл. Въпросът ми е дали да не  изчакам ли още един цикъл и тогава да ходя на преглед?

# 242
Кистата трябва да се следи. Вероятно са ви изписали медикаментозно лечение за нейното изчезване. Идете, когато ви е казал гинеколога, за да се види дали се смалява или расте.

Може да почетете за Боровия прашец + Бамбук, които се твърди, че помагат за премахване на кисти.
Алое също действа хормонобалансиращо.
Хомеопат също има какво да предложи.

Успех!

# 243
Кистата трябва да се следи. Вероятно са ви изписали медикаментозно лечение за нейното изчезване. Идете, когато ви е казал гинеколога, за да се види дали се смалява или расте.

Може да почетете за Боровия прашец + Бамбук, които се твърди, че помагат за премахване на кисти.
Алое също действа хормонобалансиращо.
Хомеопат също има какво да предложи.

Успех!
не, нищо

# 244
Е! Явно не е била притеснителна киста. Отидете все пак да ви погледнат.

# 245
А как така докторите не са ви накарали да пиете противозачатъчни при толкова големи кисти?
На мен сега гинеколожката ми каза (за 3см) че е задължително да ги пия, иначе ще трябва операция. А на мен въобще не ми се иска... Ще пробвам билките, за които казвате определено.

Здравейте! И аз съм от страдащите от кисти на яйчниците. Искам да споделя опита си дотук. На 31г. съм, с първа установена киста на 24г. Беше 6 на 6 см, болеше ме дори докато ходех. Отидох на преглед във Вита (в София) и една ужасна АГ директно ми каза "НЕ ВИ ВИЖДАМ ЯЙЧНИКА - ОПЕРАЦИЯ", и без много много обяснения ми назначи туморни маркери. Отрицателни, както и да е. Ходих на второ мнение - тъкмо след цикъл - кистата се беше спукала сама, и се беше свила. Пих и дуфастон, съвсем изчезна.
<Сега, уточнение, пукането на киста сама е опасна работа, и може да ви вкара в болница.>

От тогава всяка божа година на годишния преглед, аз съм с киста на единия или другия яйчник, обикновено 3-4 см. Противозачатъчни не съм пила през живота си. Вече дори не ме изненадва като АГ ми каже - "пак имаш киста". Само питам колко голяма. Дори вече не ги изследвам.
През годините съм пила от билковите хапчета на др Тошков, пила съм вечерна иглика, пила съм бял равнец, пила съм всякакви измислени, знайни и незнайни добавки за женско здраве, яйчници и т.н.

Миналата година забременях. Пак бях с киста. По време на цялата бременност. Беше си пораснала до около 5 см докато родя този март. През юли бях на цитонамазка, вече беше 5.5 см. Предложиха ми лапароскопия - отказах.
Взех си билкова смес от Здравница (за кисти на яйчниците), пих я редовно до началото на ноември. В средата отидох на преглед отново - кистата я нямаше. За първи път от 7 години аз чух - нямаш киста. И невярващо попитах - сигурен ли сте, докторе? "Да, да, виж сама" - двата яйчника бяха чисти. Не го вярвах....
Поликистозни са яйчниците ми официално по диагноза, но са чисти за първи път. Все едно камък ми падна от сърцето. Моя АГ не вярва в билколечението и не го подкрепя, но каза, че "плацебото" си е прието в медицината. Не знам дали е плацебо или не, но аз ще си пия сместа. Тя единствено ми помогна до момента.

# 246
А как така докторите не са ви накарали да пиете противозачатъчни при толкова големи кисти?
На мен сега гинеколожката ми каза (за 3см) че е задължително да ги пия, иначе ще трябва операция. А на мен въобще не ми се иска... Ще пробвам билките, за които казвате определено.

Здравейте! И аз съм от страдащите от кисти на яйчниците. Искам да споделя опита си дотук. На 31г. съм, с първа установена киста на 24г. Беше 6 на 6 см, болеше ме дори докато ходех. Отидох на преглед във Вита (в София) и една ужасна АГ директно ми каза "НЕ ВИ ВИЖДАМ ЯЙЧНИКА - ОПЕРАЦИЯ", и без много много обяснения ми назначи туморни маркери. Отрицателни, както и да е. Ходих на второ мнение - тъкмо след цикъл - кистата се беше спукала сама, и се беше свила. Пих и дуфастон, съвсем изчезна.
<Сега, уточнение, пукането на киста сама е опасна работа, и може да ви вкара в болница.>

От тогава всяка божа година на годишния преглед, аз съм с киста на единия или другия яйчник, обикновено 3-4 см. Противозачатъчни не съм пила през живота си. Вече дори не ме изненадва като АГ ми каже - "пак имаш киста". Само питам колко голяма. Дори вече не ги изследвам.
През годините съм пила от билковите хапчета на др Тошков, пила съм вечерна иглика, пила съм бял равнец, пила съм всякакви измислени, знайни и незнайни добавки за женско здраве, яйчници и т.н.

Миналата година забременях. Пак бях с киста. По време на цялата бременност. Беше си пораснала до около 5 см докато родя този март. През юли бях на цитонамазка, вече беше 5.5 см. Предложиха ми лапароскопия - отказах.
Взех си билкова смес от Здравница (за кисти на яйчниците), пих я редовно до началото на ноември. В средата отидох на преглед отново - кистата я нямаше. За първи път от 7 години аз чух - нямаш киста. И невярващо попитах - сигурен ли сте, докторе? "Да, да, виж сама" - двата яйчника бяха чисти. Не го вярвах....
Поликистозни са яйчниците ми официално по диагноза, но са чисти за първи път. Все едно камък ми падна от сърцето. Моя АГ не вярва в билколечението и не го подкрепя, но каза, че "плацебото" си е прието в медицината. Не знам дали е плацебо или не, но аз ще си пия сместа. Тя единствено ми помогна до момента.

Честно казано - нямам идея! Питали са ме за минала употреба на противозачатъчни, особено когато съм ходила за второ/трето мнение при друг АГ, но никой не ми е назначавал противозачатъчни. Вчера бях на ендокринолог (пуснах си профилактично щитовидни, тъй като майка ми е с Хашимото и проследявам дали няма да го наследя), тя ме пита дали съм имала кисти на яйчниците и ми каза цитирам "щом веднъж са започнали да се появяват, ще си се появяват". Ще питам следващия път какво има зад тези думи, че сега не остана време.

# 247
  • София
А защо трябва да се пият противозачатъчни за кисти, особено 3 на 3? Лекарите все ме изумяват! При тях времето е спряло и си предписват лекарства от преди 50 години....😞
Кистите могат и сами да изчезнат, има билки. Момичето Barely Mama в поста е споделила, как се е избавила от киста, като е пила билки.
Аз съм се избавила от десетки кисти с билки.
Ендокринологът с изречението нищо не е казал особено - просто никой и нищо не може да спре кистите да се появяват. 🙂

# 248
А защо трябва да се пият противозачатъчни за кисти, особено 3 на 3? Лекарите все ме изумяват! При тях времето е спряло и си предписват лекарства от преди 50 години....<span class="emoji-outer emoji-sizer"><span class="emoji-inner" style="background: url(chrome-extension://gaoflciahikhligngeccdecgfjngejlh/emoji-data/sheet_apple_32.png);background-position:61.98589894242068% 16.039952996474735%;background-size:5418.75% 5418.75%" data-codepoints="1f61e"></span></span>
Кистите могат и сами да изчезнат, има билки. Момичето Barely Mama в поста е споделила, как се е избавила от киста, като е пила билки.
Аз съм се избавила от десетки кисти с билки.
Ендокринологът с изречението нищо не е казал особено - просто никой и нищо не може да спре кистите да се появяват. <span class="emoji-outer emoji-sizer"><span class="emoji-inner" style="background: url(chrome-extension://gaoflciahikhligngeccdecgfjngejlh/emoji-data/sheet_apple_32.png);background-position:61.98589894242068% 87.95534665099882%;background-size:5418.75% 5418.75%" data-codepoints="1f642"></span></span>

Да и аз това се чудя. Преди също съм имала кисти,  но мисля, че не бяха по-големи от 1,5см. Предните ми гинеколози все са ми казвали спокойно, тя ще отмине с няколко месечни цикъла, и така ставаше. Та хронични са кисти и при мен. Даваха ми алое и дуфастон.

Но сега ходих при друга гинеколожка, понеже се преместих в нов град (Пловдив) и тя ми каза, че предните ми гинеколози грешно са се концентрирали върху лечение на възпалените маточни тръби(и това имах), а истинския проблем бил кистата 3см. Та било важно първо тя да се смали и после да се оправят другите неща.... Та и поради това са наложителни противозачатъчните....

Та аз сега пия тинктура от Невен, турта, котешка стъпка и бял равнец, както и разни други билки на чайове. Започнах да пия също така на своя глава Витекс, тъй като четох по чужди статии, че нормализира женските хормоните. И скоро мисля да отида отново на втори гинеколог за мнение, понеже не искам противозачатъчни.

# 249
Всъщност, нищо не нормализира женските хормони така, както качествената (изчистена) храна, умереният спорт, приемът на полезни вещества / добавки, поддържането на слаба фигура и цялостно хубавият живот. Wink
Липсват ли тези неща, каквито и медикаменти да се приемат, резултатите ще са спорни и краткосрочни.
Лекува се причината, не последствията.

# 250
Всъщност, нищо не нормализира женските хормони така, както качествената (изчистена) храна, умереният спорт, приемът на полезни вещества / добавки, поддържането на слаба фигура и цялостно хубавият живот. Wink
Липсват ли тези неща, каквито и медикаменти да се приемат, резултатите ще са спорни и краткосрочни.
Лекува се причината, не последствията.
какво влагате в изчистена храна

# 251
Мисля, че това всеки го знае... Simple Smile
Максимално естествена и непреработена храна - меса, риба, яйца, плодове, зеленчуци, както и други полезни продукти, от сорта на: зехтин, кокосово масло, тахани и т.н. Списъкът не е кратък. Естествено, трябва да се набляга на храни с доказан произход. Аз, примерно, от години купувам месо само от ферми, а не от супермаркета.
Отделно - желателно е да се избягват захарите, прекалено въглехидратните храни, газираното, алкохола, че дори и млечните.
Пак казвам - споделям просто общи препоръки, не е нещо нечувано. Simple Smile
Храната е от изключително значение - тя разболява, в много случаи - тя може и да излекува.

# 252
Здравейте!за първи път пиша във форума и моля да ме извините ако допускам грешка.
Историята ми е следната:Родих през 2019г безпроблемно и оттогава започнаха проблемите. През февруари 2021 ме оперираха по спешност за спукана киста на левия яйчник без дори да подозирам че ,възстанових се и през ноември отново претърпях операция по спешност на другия яйчник.и така след около 20 дена отново имах Киста ,но за щастие с дуфастон я игнорирах и цикълът ми дойде и започнах Диане35 и така около 9 месеца,когато реших да направя почивка с мисълта ,че вече съм се излекувала. След около 2 седмици след спирането отново имаше киста,започнах дуфастон ,отново ми дойде и отново диане. Изкарах един цикъл от 21 хапчета и направих почивка от 7 дена и през това време кистата отново се активира. Започнах втори цикъл кистата намаля,но сега съм посредата на вторият цикъл и отново усещам че има киста.
Просто вече незнам какво да правя и се чудя възможно ли е докато пия хапчета кистата да расте?
Моля някой да разкаже ако има подобна история

# 253
Минтай, това което описваш никак не е нормално. Да, случва се да се образуват кисти, но това при теб е прекалено.
Мисля, че ти трябва лекар от голяма величина и много много пълни и щателни изследвания какво става.
Пробвала ли си хомеопатия?

# 254
Пия и тинктура от турта ,но скоро я започнах..

Общи условия

Активация на акаунт