Киста на яйчника – 3

• 64 412
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте на всички,най-вероятно ще е на дълго и на широко, но ето как се развива нещата при сестра ми (напомням в Хасково, 2 гинеколога,не могат да кажат каква е и доброкачествена или злокачествена.От 4 месеца е така-1   месец 2.5 см,2 месец 5см,3 м с лекарства 3 см,4 м 3.5 см'казват за операция е)

Ние в крайна сметка решихме да писетим проф .Ковачев във Вма.Отношението,както и ни предупредиха е ужас,но затова мн мога да говоря,но поради това не успях дори да тръгна да пиша и да водя записки, поради което се надявам на вашата помощ и малко хронологично да ми помогнете да си подредят нещата:

1.се развика тя знаела ли,че има инфекция на маточната шийка(която 1трябва да излекуваме преди всичко останало)
2.Някой не й ли казал че има раничка на маточната шийка?!?Досега никой в Хасково  не я ли е гледал с колпоскоп(от всичко изчетено в нета май този инструмент беше)-не не са би гледали и за първи път го чувам 😑😑😑Била често срещано при жени на нейната възраст,до колкото разбрах нещо свързано с хормони, и то не било точно раничка,а нещо с Е(ама забравих какво)За съжаление вече е започнало и изменение на клетките и трябва да се вземе биопсия след цикъл,която ще покаже какво ще е лечението. АЗ се оцъклих...поразпитах-това не било рак,но може да е(или да стане пак не разбрах) нещо предраково си.....Взе се и микробиология,която не разбрах от инфекцията или от раничката,след като получим резултатите да се свържем с някой гинеколог 😶😶😶😶(кой!?)и два пъти годишно трябвало да си прави цитонамазка...

Така към яйчниците-да имате киста,да за операция е,ендромитозна е 4.2см.По време на операцията се прави хистология,която ако покаже ендромитоза се прави още една операция за да си има деца и трябва да е някой опитен,тъйкато може да доведе до  стерилност ,но на него графика му е много плътен ,тъйкато ще ходи в Истанбул, Финландия и още 4-5 страни да преподава на някакви глупаци 😅...Ако хистологията покаже друго и че той не е прав-страшно....

Кажете ми правилно ли сум разбрала,тотално се обърках...извинявам се за Толкова дългия и разпилян пост,качвам и записките ако някой може да разчете

# 226
Здравейте на всички,най-вероятно ще е на дълго и на широко, но ето как се развива нещата при сестра ми (напомням в Хасково, 2 гинеколога,не могат да кажат каква е и доброкачествена или злокачествена.От 4 месеца е така-1   месец 2.5 см,2 месец 5см,3 м с лекарства 3 см,4 м 3.5 см'казват за операция е)

Ние в крайна сметка решихме да писетим проф .Ковачев във Вма.Отношението,както и ни предупредиха е ужас,но затова мн мога да говоря,но поради това не успях дори да тръгна да пиша и да водя записки, поради което се надявам на вашата помощ и малко хронологично да ми помогнете да си подредят нещата:

1.се развика тя знаела ли,че има инфекция на маточната шийка(която 1трябва да излекуваме преди всичко останало)
2.Някой не й ли казал че има раничка на маточната шийка?!?Досега никой в Хасково  не я ли е гледал с колпоскоп(от всичко изчетено в нета май този инструмент беше)-не не са би гледали и за първи път го чувам 😑😑😑Била често срещано при жени на нейната възраст,до колкото разбрах нещо свързано с хормони, и то не било точно раничка,а нещо с Е(ама забравих какво)За съжаление вече е започнало и изменение на клетките и трябва да се вземе биопсия след цикъл,която ще покаже какво ще е лечението. АЗ се оцъклих...поразпитах-това не било рак,но може да е(или да стане пак не разбрах) нещо предраково си.....Взе се и микробиология,която не разбрах от инфекцията или от раничката,след като получим резултатите да се свържем с някой гинеколог 😶😶😶😶(кой!?)и два пъти годишно трябвало да си прави цитонамазка...

Така към яйчниците-да имате киста,да за операция е,ендромитозна е 4.2см.По време на операцията се прави хистология,която ако покаже ендромитоза се прави още една операция за да си има деца и трябва да е някой опитен,тъйкато може да доведе до  стерилност ,но на него графика му е много плътен ,тъйкато ще ходи в Истанбул, Финландия и още 4-5 страни да преподава на някакви глупаци 😅...Ако хистологията покаже друго и че той не е прав-страшно....

Кажете ми правилно ли сум разбрала,тотално се обърках...извинявам се за Толкова дългия и разпилян пост,качвам и записките ако някой може да разчете

Знам, че е трудно да се ходи постоянно по лекари, но ако можете, запишете час при д-р Ямаков в Пловдив. Препоръчвам го горещо. Освен акушер-гинеколог е и онколог. Изключително внимателен, тактичен, лекар с добро име, повече от 10 години ходя само при него, досега не е сбъркал в нищо и му имам доверие. Записването става онлайн в superdoc и графика за всеки месец излиза рано сутрин на 28-мо чисто на предходния месец. Часовете свършват още в първите няколко минути, но после през месеца излизат часове, ако някой се откаже по някаква причина.

# 227
Здравейте ,имам киста ,потвърдена и от скенер 77мм/55 мм,в менопауза съм вече, с препоръка за операция,някой оперирал  ли се е  в  УСБАЛ по онкология ЕАД Дървеница.Дайте мнения.Благодаря!

# 228
Здравейте!Имам следния казуз.Преди 3 месеца птидох на контролен преглед без никакви оплаквания и апсолютно редовен цикъл.Д-ра видя няколко образувания.Това което ми каза е:съмнение за двустранни хидросалпинги с деферциална диагноза яйчникови кисти.Пуснахме и пълен пакет изследвания,туморни маркети,пкк,инсулин и счетовидна жлеза.Изседванията са перфектни,но на микробиологията се изолира уреаплазма.изчакахме следващата менструация-беше останало едно образувание-киста 5см.Започнах противозачатъчни,сега съм по стедата на втори месец на противозачатъчните на 5ти ден пт цикъла бях на преглед при въпрос ия доктор,кистата си беше там ,днес на 12ти поисках второ мнение и лекарката каза,че киста няма.Възмпжно ли е за тази една седмица,когато нямам кръвотечение,кистата да излезне?

# 229
Здравейте момичета, наораво ще се побъркам
При рутинен преглед за коремни органи (тъй като от около година имам проблеми със стомаха,жлъчка ) лекаря както ме гледа и вика ауу какво е това
Имаш сраставания бе момиче,яйчниците ,не виждам матката бля бля, дори не помня тъй като съм в шок.помня само че било стара инфекция му бяха думите,а аз март месец бях на гинеколог и тогава тя не ми е казала нищо ,лекувахме обичайната кандида и толкоз,но за сраствания и подобни дори не е ставало въпрос
Сега не знам къде при кои лекар да ида в София за адекватно мнение
След като чух това след няколко дни ми дойде,за първи път имаше кафяво черно зацапване  3 4 дни поред после ми дойде цикъла, които впрочем подрани с 4 5 дни,и не беше така болезнен както преди е било в моя живот,дори и не беше толкова обилен
Моля ви дайте насоки къде какво как]че ще се побъркам докато си изчакам часа за гинеколог

# 230
Може да отидеш при д-р Николай Попов, д-р Сузана Нашар или д-р Румен Велев. И тримата са доста добри, но мисля, че се чака за час.
Не се панирай - съвсем възможно е лекарят да ти е наговорил пълни глупости. Отиди за второ, че и трето мнение, преди да се притесняваш излишно.
А и тези сраствания от какво ще са провокирани?! Операции имала ли си в миналото?
Успех!

# 231
Може да отидеш при д-р Николай Попов, д-р Сузана Нашар или д-р Румен Велев. И тримата са доста добри, но мисля, че се чака за час.
Не се панирай - съвсем възможно е лекарят да ти е наговорил пълни глупости. Отиди за второ, че и трето мнение, преди да се притесняваш излишно.
А и тези сраствания от какво ще са провокирани?! Операции имала ли си в миналото?
Успех!

Не,никакви операции нямам слава богу, затова и се зачудих
За Попов два пъти вече ми отменят часа,сега съм записала при Китанова, която ми е препоръча близка която мина по пътя с кисти,а вече се радва на 40дневното си бебче
Така съм се паникьосала и в същото време се моля да е просто някаква грешка

# 232
Здравейте!

Бях на гинеколог тази седмица поради неспирна болка в десния яйчник последните 10тина дни + болки в кръста. Също така ми дойде на 14тия ден МЦ. Оказа се, че имам киста 3см, при което гинеколожката веднага ми изписа противозачатъчно. (И поради това, че имам тази киста не съм можела да овулирам и е настъпил ранния цикъл, каза гинеколожката).

Възможно е тази киста да е там от февруари, когато имах възплание на маточните тръби. Тогава ми казаха, че имам и киста, но е малка и ще се спука след няколко МЦ. Явно това така и не се е случило, въпреки че се бях излекувала от тогаващните ми оплавания (реално същата болка като в момента) - но тогава лекувахме уреаплазма и микроплазма. Не знам кое е разковничето на проблема в двата случая, дали е тази киста или е било различно.

Въпросът ми в момента е - мислите ли, че е възможно да намаля размера на кистата без противозачатъчни тъй като съм против тях. Допълнително с това, чета за много случай, където след като е спряно противозачатъчното пак са се появили кисти. Гинеколожката ми смята, че трябва да започна да пия веднага, защото ако продължава да расте е възможно скоро да се наложи операция. Склонна съм да започна да ги пия, но ми се ще 1-2 месеца да пробвам с натурални методи да я смаля. Според вас това разумно ли е? Така или иначе смятам да посетя втори специалист гинеколог, но междувременно ще ми е полезно да чуя мнение и на изпиталите го:))

Благодаря!

# 233
  • София
Аз бих пробвала първоначално без противозачатъчни.

# 234
Извинявайте,
Не знам при какви лекари ходите, но при евентуално съмнение за злокачественост да се дават хормонални препарати е абсолютно противопоказно и това го пише даже и на листовката.

Второ, нарича се ендометриоза. При нея също туморните маркери са завишени, не е онкологично заболяване, но е неприятно.

Трето, думата с Е вероятно е ерозия. Сестра ви не ходи ли на цитонамазка?

Не знам кое ви обърква, посетете лекар, който може да поеме случая ви, следете се само при него,нека  да е някой читав. Аз лично не харесвам Попов като отношение,
за компетенциите му не мога да говоря. Вариант за ендометриозата са Калчев, Иван Димитров в Адела,  Лъчезар Танчев, Надя Магунска. Всички тези лекари освен, че преглеждат и оперират и са с нормално и възпитано отношение към пациентите си.

# 235
Думата с Е е ектопия.Туморните маркери са 15 и не са поканени.Цитонамазка за тези 5 месеца са й правили 2 пъти ,преди това веднъж годишно.За кистата никой не е казал злокачественост,а и да нормално да сме объркани.И благодаря все пак, но от Хасково няма как да се грабнем до София постоянно за прегледи.Този Попов не знам кой е,който го споменаване.

# 236
Именно, защото сте от  Хасково е безпочвено да ходите единствено за мнение и да обикаляте постоянно по други градове и лекари, които не могат да поемат случая. Спрете се на някой от препоръчаните и отидете при него, след което следвайте неговите съвети, вместо да се лутате, защото е противен случай никой няма да успее да проследи състоянието й адекватно. За злокачественост споменах, защото по вашите думи лекарите бе можели да определят дали е доброкачествена въпросната киста. А Попов в от лекарите, които ви препоръчаха други момичета - явно не сте прочела всички съвети.

# 237
Здравейте! И аз съм от страдащите от кисти на яйчниците. Искам да споделя опита си дотук. На 31г. съм, с първа установена киста на 24г. Беше 6 на 6 см, болеше ме дори докато ходех. Отидох на преглед във Вита (в София) и една ужасна АГ директно ми каза "НЕ ВИ ВИЖДАМ ЯЙЧНИКА - ОПЕРАЦИЯ", и без много много обяснения ми назначи туморни маркери. Отрицателни, както и да е. Ходих на второ мнение - тъкмо след цикъл - кистата се беше спукала сама, и се беше свила. Пих и дуфастон, съвсем изчезна.
<Сега, уточнение, пукането на киста сама е опасна работа, и може да ви вкара в болница.>

От тогава всяка божа година на годишния преглед, аз съм с киста на единия или другия яйчник, обикновено 3-4 см. Противозачатъчни не съм пила през живота си. Вече дори не ме изненадва като АГ ми каже - "пак имаш киста". Само питам колко голяма. Дори вече не ги изследвам.
През годините съм пила от билковите хапчета на др Тошков, пила съм вечерна иглика, пила съм бял равнец, пила съм всякакви измислени, знайни и незнайни добавки за женско здраве, яйчници и т.н.

Миналата година забременях. Пак бях с киста. По време на цялата бременност. Беше си пораснала до около 5 см докато родя този март. През юли бях на цитонамазка, вече беше 5.5 см. Предложиха ми лапароскопия - отказах.
Взех си билкова смес от Здравница (за кисти на яйчниците), пих я редовно до началото на ноември. В средата отидох на преглед отново - кистата я нямаше. За първи път от 7 години аз чух - нямаш киста. И невярващо попитах - сигурен ли сте, докторе? "Да, да, виж сама" - двата яйчника бяха чисти. Не го вярвах....
Поликистозни са яйчниците ми официално по диагноза, но са чисти за първи път. Все едно камък ми падна от сърцето. Моя АГ не вярва в билколечението и не го подкрепя, но каза, че "плацебото" си е прието в медицината. Не знам дали е плацебо или не, но аз ще си пия сместа. Тя единствено ми помогна до момента.

# 238
Билките със сигурност помагат или поне не вредят, но няма никакъв шанс човек да си оправи здравето само с тях, ако е налице вече съществуват здравословен проблем. 7 г. непрестанни кисти... Това дори не е сигурно, че се дължи на СПКЯ. Съвсем възможно е да е свързано с неуредица с щитовидната жлеза или инсулинова резистентност.
Затова е важно да се правят своевременни лабораторни тестове, чрез които същинският проблем да се определи адекватно, а не са се стреля напосоки.

# 239
А коя е сместа за кисти ,може ли да кажете от къде се взима или може да се поръча онлайн
Благодаря и успех
Здравейте! И аз съм от страдащите от кисти на яйчниците. Искам да споделя опита си дотук. На 31г. съм, с първа установена киста на 24г. Беше 6 на 6 см, болеше ме дори докато ходех. Отидох на преглед във Вита (в София) и една ужасна АГ директно ми каза "НЕ ВИ ВИЖДАМ ЯЙЧНИКА - ОПЕРАЦИЯ", и без много много обяснения ми назначи туморни маркери. Отрицателни, както и да е. Ходих на второ мнение - тъкмо след цикъл - кистата се беше спукала сама, и се беше свила. Пих и дуфастон, съвсем изчезна.
<Сега, уточнение, пукането на киста сама е опасна работа, и може да ви вкара в болница.>

От тогава всяка божа година на годишния преглед, аз съм с киста на единия или другия яйчник, обикновено 3-4 см. Противозачатъчни не съм пила през живота си. Вече дори не ме изненадва като АГ ми каже - "пак имаш киста". Само питам колко голяма. Дори вече не ги изследвам.
През годините съм пила от билковите хапчета на др Тошков, пила съм вечерна иглика, пила съм бял равнец, пила съм всякакви измислени, знайни и незнайни добавки за женско здраве, яйчници и т.н.

Миналата година забременях. Пак бях с киста. По време на цялата бременност. Беше си пораснала до около 5 см докато родя този март. През юли бях на цитонамазка, вече беше 5.5 см. Предложиха ми лапароскопия - отказах.
Взех си билкова смес от Здравница (за кисти на яйчниците), пих я редовно до началото на ноември. В средата отидох на преглед отново - кистата я нямаше. За първи път от 7 години аз чух - нямаш киста. И невярващо попитах - сигурен ли сте, докторе? "Да, да, виж сама" - двата яйчника бяха чисти. Не го вярвах....
Поликистозни са яйчниците ми официално по диагноза, но са чисти за първи път. Все едно камък ми падна от сърцето. Моя АГ не вярва в билколечението и не го подкрепя, но каза, че "плацебото" си е прието в медицината. Не знам дали е плацебо или не, но аз ще си пия сместа. Тя единствено ми помогна до момента.

Общи условия

Активация на акаунт