Киста на яйчника – 3

• 64 488
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Каква е схемата ви на примолута, всеки ден ли?
Изписан ми е на 11тия ден от първи ден на МЦ за 15 дни 2х1 таблетка и така за интервал от 3 месеца.

# 91
А какво да права, ако не ми идва? Закъснява ми 15 дена. Трябва да ида на лекар след МЦ, а такъв няма. Освен да отида да ми изпишат нещо.

# 92
  • София
А какво да права, ако не ми идва? Закъснява ми 15 дена. Трябва да ида на лекар след МЦ, а такъв няма. Освен да отида да ми изпишат нещо.
И аз съм така.
При мен се оказа тънка лигавица. А от кво е така, не е ясно

# 93
И аз съм така.
При мен се оказа тънка лигавица. А от кво е така, не е ясно
Лошото е, че аз имам силно главоболие и не знам, дали е от хормоните и че не ми идва.

# 94
  • София
Ей тъкмо се похвалих, че не я усещам кистата и днес ме заболя, но предполагам при условие, че пия хормони е нормално, защото й влияят. Мисля позитивно, че намалява и е възможно от това да боли, междудругото туморния ми маркер също е в норма. Стискайте палци да се махне, че е доста досадно, а не боли силно, но е дискомфортно и неприятно.

# 95
mundi стискам палци да ти мине!  Hug
При мен е по същия начин усещам мястото и ми е дискомфортно, не мога да кажа, че е баш болка, но е много неприятно. Първия лекар при когото ходих каза, че или е едно или тумор, но втория лекар при когото отидох каза че е хеморагична киста и не изисква операция, пих противозачатъчни 1 месец и ги спрях. Сега ме боли така отвреме навреме и е много неприятно.
В момента пия само чай от бял равнец и масло от ленено семе, ако можете да ми препоръчате още нещо ще се радвам. Revolving Hearts

# 96
  • Русе
Здравейте, мацки!
Май месец родих (секцио), юли месец ми откриха 2 кисти на левия яйчник ( едната е 6.6см, деугата 4.7см) 🙁
Големички са доста, но понеже кърмя отказах тотално медикаменти или операция.
Следим ги всеки месец оттогава и са същите размери, до сега не ги усещах изобщо,  но от няколко дни имам тъпа болка отляво и ми дърпа към кръста и доста се притесних.
Иска ми се за кърмя поне още 2-3 месеца. 😔

# 97
Здравейте, мацки!
Май месец родих (секцио), юли месец ми откриха 2 кисти на левия яйчник ( едната е 6.6см, деугата 4.7см) 🙁
Следим ги всеки месец оттогава и са същите размери, до сега не ги усещах изобщо,  но от няколко дни имам тъпа болка отляво и ми дърпа към кръста и доста се притесних.
Аз съм в подобно положение. Имам две операции по спешност от киста на жълтото тяло. Втората беше януари месец тази година. И като се започна всеки месец с кисти. Пих регулон и изчезнаха, но вдигах кръвно и го спрях началото на септември. Преди две седмици ме заболя много корема отидох на гинекологичн преглед и 3 кисти на десния ми яйчник. Изписаха ми нови противозачатъчни, но имам само леко зацапване. Започнах да ги пия и в неделя много ме заболя отидох до надежда станали са две по 31мм не ми обърнаха особено внимание. Утре съм пак на преглед, защото умирам от болки и от страх да не стигна пак до операция. Вие как сте?

# 98
  • София
Здравейте, мацки!
Аз съм в подобно положение. Имам две операции по спешност от киста на жълтото тяло. Втората беше януари месец тази година. И като се започна всеки месец с кисти. Пих регулон и изчезнаха, но вдигах кръвно и го спрях началото на септември. Преди две седмици ме заболя много корема отидох на гинекологичн преглед и 3 кисти на десния ми яйчник. Изписаха ми нови противозачатъчни, но имам само леко зацапване. Започнах да ги пия и в неделя много ме заболя отидох до надежда станали са две по 31мм не ми обърнаха особено внимание. Утре съм пак на преглед, защото умирам от болки и от страх да не стигна пак до операция. Вие как сте?
Аз образувам редовно кисти на десния яйчник, очевидно предразположен към такива, през годините най-различни размери, най-голямата беше преди около 4 години, 2 години я мъчих с какво ли не /Оргаметрил, Трирегол и накрая се махна с Ясмин/ не стигнах до операция. Миналата година спрях ОК/при все че съм вече на 40 год/ и тази година пак се сдобих с киста около 5 см. Обичайно туморния маркер ми е в норма, кистата е фолекулярна според АГ-то, от 2 месеца пия Примолут Нор, честно казано не виждам ефект, пак си ме опъва приболва, като преди цикъла сякаш ми се усилват тези усещания. Силно се надявам да се махне, но при все че Примолута е като Оргаметрила, който доказано не ми помогна при предишната се съмнявам да ми помогне. Честно казано ми се искаше пак да си пия Ясмина, но ще видим след месец какво ще каже доктора.

# 99
На мен ми изписаха крицеа противозачатъчни. Но то реално не ми е дошло, а само зацапване,а ги почнах в събота.Изобщо не знам дали е правилното лечение,но отказах да пия дуфастон, защото предните два пъти го пих точно него.Не са ми пускали полови хормони казаха, че няма нужда. Тумор ния маркер беше в норма. Не знам вече как да процедирам с тея кисти и искам да разбера причината защо се появяват, но всички ми предписват противозачатъчни и цял живот ли ще ги пия

# 100
Щитовидна жлеза, Инсулин + Глюкоза проверявани ли са? Това е минимумът...
Половите също има смисъл да се следят.

# 101
Щитовидна жлеза, Инсулин + Глюкоза проверявани ли са? Това е минимумът...
Половите също има смисъл да се следят.
Само щитовидни са правени и са в норма. Утре ще настоявам да ми пуснат каквото трябва, че умирам от болки и вече не издържам. Само лежа. Полови има ли смисъл сега да ги изследвам като започнах противозачатъчни?

# 102
Щитовидни "в норма" на практика не е успокоение, защото хормоните трябва да са с оптимални стойности, а не просто да попадат между референтните граници. Освен това, не знам дали си изследвала и петте показателя - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT. Нерядко хората си пускат по 1-2 хормона, "формално", колкото да отбият номера.

Не знам какво имаш предвид, като казваш, че ще "настояваш" да ти ги пуснат - лекарите едва ли ще се впечатлят от молбата ти, а и тези изследвания май са изцяло платени. Т.е. така или иначе, не е необходимо лекар да те насочи, щом не минава по каса.

# 103
Щитовидни "в норма" на практика не е успокоение, защото хормоните трябва да са с оптимални стойности, а не просто да попадат между референтните граници. Освен това, не знам дали си изследвала и петте показателя - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT. Нерядко хората си пускат по 1-2 хормона, "формално", колкото да отбият номера.

Не знам какво имаш предвид, като казваш, че ще "настояваш" да ти ги пуснат - лекарите едва ли ще се впечатлят от молбата ти, а и тези изследвания май са изцяло платени. Т.е. така или иначе, не е необходимо лекар да те насочи, щом не минава по каса.
Без тат и мат са ми ги пускали по каса, но ако трябва и ще си платя всичко. Само да знам всички изследвания, които да си направя за това ще настоявам да ми каже. Благодаря иначе за съвета. Не знаех, че се гледа оптимални стойности на мен едното от тези изследвания ми беше към долната граница, но в норма.

# 104
Да, изключително важно е показателите да са оптимални.
Пример - аз бях диагностицирана с Хашимото, когато TSH, FT4 и FT3 ми бяха в норма - нито едно от тях не беше извън референтните граници, а всички лекари, които посетих, ми казаха, че съм страдала от заболяването в продължение на много дълго време (на практика - години), без да подозирам.
Освен това, тези изследвания, все пак, имат някаква давност. Дори и нещата да са били добре, ако тестовете са правени преди около година, то към настоящия момент резултатите вече не са толкова актуални.

Иначе, ти споменах и за Инсулин + Глюкоза на гладно. Този тест също е доста важен.

И не на последно място - половите; даже мисля, че щом често правиш кисти, нещо там няма да е наред, но понеже не съм експерт в тази област, не мога да ти дам по-задълбочен отговор. Погледни тази тема - на първа страница са изредени всички полови хормони, които можеш да изследваш + как точно се прави самият тест.

За лекарите... Имах предвид да не разчиташ много на компетентна консултация. Хеле пък да ти изредят всички възможни причини за твоето състояние. Дано попаднеш на такъв специалист, де, аз просто съм скептична, на база досегашния си опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт