Киста на яйчника – 3

• 64 481
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Да, изключително важно е показателите да са оптимални.
Пример - аз бях диагностицирана с Хашимото, когато TSH, FT4 и FT3 ми бяха в норма - нито едно от тях не беше извън референтните граници, а всички лекари, които посетих, ми казаха, че съм страдала от заболяването в продължение на много дълго време (на практика - години), без да подозирам.
Освен това, тези изследвания, все пак, имат някаква давност. Дори и нещата да са били добре, ако тестовете са правени преди около година, то към настоящия момент резултатите вече не са толкова актуални.

Иначе, ти споменах и за Инсулин + Глюкоза на гладно. Този тест също е доста важен.

И не на последно място - половите; даже мисля, че щом често правиш кисти, нещо там няма да е наред, но понеже не съм експерт в тази област, не мога да ти дам по-задълбочен отговор. Погледни тази тема - на първа страница са изредени всички полови хормони, които можеш да изследваш + как точно се прави самият тест.

За лекарите... Имах предвид да не разчиташ много на компетентна консултация. Хеле пък да ти изредят всички възможни причини за твоето състояние. Дано попаднеш на такъв специалист, де, аз просто съм скептична, на база досегашния си опит. Simple Smile
Много ти благодаря. За сега се следя при доктор Иван Димитров, защото той ми направи втората операция, когато той не може ме гледа доктор Македонова. Не ми казват от къде ми идва проблема, а съм ги питала какви изследвания да си пусна. Вие къде ходите на ендокринолог?

# 106
Реално - никъде не ходя. От над 2 г. сама се оправям, то и няма какво толкова да се следи, все пак. Състояния, като Хашимото и ИР, веднъж диагностицирани, не са толкова трудни за менажиране. Но при теб е друго... Нямаш диагноза, а и не знам дали съществува такава за предразположеност към образуване на кисти. Във всеки случай, трябва да се разровиш и да видиш какво ще изскочи. За хормонален дисбаланс иде реч навярно, ама какво и къде по-точно...

Доста препоръчван специалист е доц. Катя Тодорова. Аз също останах доволна, след като я посетих. Приема в Плевен и в София.

# 107
  • Русе
Здравейте, мацки!
Май месец родих (секцио), юли месец ми откриха 2 кисти на левия яйчник ( едната е 6.6см, деугата 4.7см) 🙁
Големички са доста, но понеже кърмя отказах тотално медикаменти или операция.
Следим ги всеки месец оттогава и са същите размери, до сега не ги усещах изобщо,  но от няколко дни имам тъпа болка отляво и ми дърпа към кръста и доста се притесних.
Иска ми се за кърмя поне още 2-3 месеца. 😔
Аз съм в подобно положение. Имам две операции по спешност от киста на жълтото тяло. Втората беше януари месец тази година. И като се започна всеки месец с кисти. Пих регулон и изчезнаха, но вдигах кръвно и го спрях началото на септември. Преди две седмици ме заболя много корема отидох на гинекологичн преглед и 3 кисти на десния ми яйчник. Изписаха ми нови противозачатъчни, но имам само леко зацапване. Започнах да ги пия и в неделя много ме заболя отидох до надежда станали са две по 31мм не ми обърнаха особено внимание. Утре съм пак на преглед, защото умирам от болки и от страх да не стигна пак до операция. Вие как сте?

Аз съм добре, болки имам от време на време и не толкова силни.
Другия месец ще ходя пак на преглед и се надявам да не са пораснали и да не се налага операция или хормонално лечение, че още кърмя и ми се иска да кърмя поне още 8-9 месеца.
Всъщност мисля, че при мен проблема е че нямам цикъл.
Може би ако ми дойде ще се махнат тея кисти. 🙁

# 108
Здравейте. Сега минах през гинеколог ми. Три са си кистите, но на листа е написал 3 ехонегативни кистозни формации. Какво означава това?Каза като ми дойде хубаво да отида на преглед. До сега само киста на жълтото тяло съм правила и тези формации много ме притесняват.

# 109
  • София
Здравейте, предстои ми операция поради киста на яйчника, вероятно е ендометриозна. В момента се следя при д-р Иван Димитров и мисля да се му се доверя за лапароскопска операция. Ще ви бъда благодарна ако споделите отзиви за доктора и предстоящата операция. Доколкото разбрах оперира в болница Св. София.

# 110
  • София
Здравейте, предстои ми операция поради киста на яйчника, вероятно е ендометриозна. В момента се следя при д-р Иван Димитров и мисля да се му се доверя за лапароскопска операция. Ще ви бъда благодарна ако споделите отзиви за доктора и предстоящата операция. Доколкото разбрах оперира в болница Св. София.

Здравейте, ако е този д-р Иван Димитров от линка долу, мисля, че сте в отлични ръце. Не съм го посещавала, но съм чувала страхотни отзиви за него! Явно от скоро е в Св. София, иначе и аз щях да отида при него, но преди беше в Надежда и не ми беше удобно, затова отидох във Вита. Успех! Стискам палци!

https://mbal-sofia.com/blog/2021/08/24/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82% … 0%BE%D0%BB%D0%BE/

# 111
  • София
До колкото съм чувала е добър по въпроса с ендо кистите. Колко см е вашата и някакво лечение предстой ли ви след това

# 112
  • София

Здравейте, ако е този д-р Иван Димитров от линка долу, мисля, че сте в отлични ръце. Не съм го посещавала, но съм чувала страхотни отзиви за него! Явно от скоро е в Св. София, иначе и аз щях да отида при него, но преди беше в Надежда и не ми беше удобно, затова отидох във Вита. Успех! Стискам палци!

https://mbal-sofia.com/blog/2021/08/24/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82% … 0%BE%D0%BB%D0%BE/

Да, за този доктор става на въпрос. Аз знам, че беше в Щерев, но явно се е преместил в Надежда и сега преглежда в Адела,  но оперира в болница Св. София.

Моята киста е 10 см и това налага по-бързо да се направи лапароскопия. Мисля, че д-р Димитров не е привърженик на терапията със Золадекс/Резелиго и за сега не сме коментирали какво ще бъде понататъчното лечение, ако има такова.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 21:27 от teddy_bear_83

# 113
На 03.01.2021г ме оперира по спешност. Изключителен човек е. Мина добре

# 114
  • София

Да, за този доктор става на въпрос. Аз знам, че беше в Щерев, но явно се е преместил в Надежда и сега преглежда в Адела,  но оперира в болница Св. София.

Моята киста е 10 см и това налага по-бързо да се направи лапароскопия. Мисля, че д-р Димитров не е привърженик на терапията със Золадекс/Резелиго и за сега не сме коментирали какво ще бъде понататъчното лечение, ако има такова.
Може да ми пишете. Аз съм със същата диагноза Simple Smile

# 115
  • София
Благодаря за отговорите, ще споделя когато мине и моята операция.

# 116
Аз минавам само да кажа, че моята киста се е пукнала. Днес бях на преглед и няма помен от нея (на 6-я месец след установяването й). Първият месец пих прималут нор по схема, но не ми се отрази изобщо добре, не повлия и на кистата. После започнах да чета старите теми из форума и заложих на турта, бял равнец и невен (цвят, не пакетчета), медицинска дъвка (1 зрънце на ден) и шведска горчивка. Казвам го за информация, но не мога да бъда сигурна кое е помогнало и дали изобщо е помогнало. Последните 3м. пих по препоръка на доктора Агнес по 1т./ ден.

# 117
Здравейте!
През м.август на профилактичен преглед ми установиха киста-32мм. Според гинеколога даже задържан фоликул.
Един месец изчакахме и след като се видя, че няма промяна след цикъла, ми предписа Примолут Нор, който пих през октомври и ноември. Всеки месец бях на преглед на 3ти ден след като ми свърши. Стоеше си там еднокамерна със същите размери. Сега при прегледа на 15.12. изведнъж доктора ми показва освен първото кръгло образувание до него още едно по-малко и е записал двукамерна киста. Не ми обясни нищо. Разбрахме се за операция, защото размерът вече е 5см., но много се притеснявам, че не намерих информация как е възможно еднокамерна киста да се превърне в двукамерна. Доколкото прочетох дву и многокамерните се появяват като такива, но не видях случай да се е случила в последствие тази трансформация.
Моля, ако на някой му се е случвало или е чел нещо по въпроса, да сподели, защото операцията ми е чак на 13.01., а хистологията излиза още по-късно и естествено се притеснявам какво е това образувание!

# 118
Здравейте , записвам се при вас след злополучно спукване на киста, за която не подозирах, едва ме спасиха от кръвоизлив , вече съм вкъщи и чакам да излезе епикриза за да видя какво точно беше този кошмар. Ще се връщам да ви чета и ако имам въпроси ще ви питам .. сега ми казаха само да се раздвижвам по малко , защото съм много слаба още , преливаха кръв , но трябва време да се възвърнат силите. Никакви оплаквания не съм имала , лятото бях последно на гн , нямаше нищо , никога не съм имала кисти.. просто ми дойде като гръм , докато спях . Хирургът в спешното беше пребледнял при вида на скенера, каза че съм имала огромен късмет да се събудя и да успея да стигна до тях.. както и да е, дано всичко е минало и повече да не се повтаря, чакам и хистология , но ми казаха че щом се е спукала нямало шанс да е злокачествено образувание, нищо не разбирам тепърва ще се информирам от вас 🎄 пожелавам ви здраве и светли празници на семействата ви

# 119
Здравейте , записвам се при вас след злополучно спукване на киста, за която не подозирах, едва ме спасиха от кръвоизлив , вече съм вкъщи и чакам да излезе епикриза за да видя какво точно беше този кошмар. Ще се връщам да ви чета и ако имам въпроси ще ви питам .. сега ми казаха само да се раздвижвам по малко , защото съм много слаба още , преливаха кръв , но трябва време да се възвърнат силите. Никакви оплаквания не съм имала , лятото бях последно на гн , нямаше нищо , никога не съм имала кисти.. просто ми дойде като гръм , докато спях . Хирургът в спешното беше пребледнял при вида на скенера, каза че съм имала огромен късмет да се събудя и да успея да стигна до тях.. както и да е, дано всичко е минало и повече да не се повтаря, чакам и хистология , но ми казаха че щом се е спукала нямало шанс да е злокачествено образувание, нищо не разбирам тепърва ще се информирам от вас 🎄 пожелавам ви здраве и светли празници на семействата ви

Много неприятно събитие. На колко години сте? Някакви особени здравословни аномалии имало ли е напоследък? Скенер на какво точно правиха?

Общи условия

Активация на акаунт