Киста на яйчника – 3

• 64 456
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте , записвам се при вас след злополучно спукване на киста, за която не подозирах, едва ме спасиха от кръвоизлив , вече съм вкъщи и чакам да излезе епикриза за да видя какво точно беше този кошмар. Ще се връщам да ви чета и ако имам въпроси ще ви питам .. сега ми казаха само да се раздвижвам по малко , защото съм много слаба още , преливаха кръв , но трябва време да се възвърнат силите. Никакви оплаквания не съм имала , лятото бях последно на гн , нямаше нищо , никога не съм имала кисти.. просто ми дойде като гръм , докато спях . Хирургът в спешното беше пребледнял при вида на скенера, каза че съм имала огромен късмет да се събудя и да успея да стигна до тях.. както и да е, дано всичко е минало и повече да не се повтаря, чакам и хистология , но ми казаха че щом се е спукала нямало шанс да е злокачествено образувание, нищо не разбирам тепърва ще се информирам от вас 🎄 пожелавам ви здраве и светли празници на семействата ви
Обикновенно такива кисти излизат, че са ендометриозни, но не винаги. Стискам палци да не е.

# 121
П.п днес си взех болничния лист, на който пише диагноза Фоликулярна киста, не съм наясно и ще чета сега , но това няма общо с ендометриоза предполагам ? 😣

На 30 години съм , от малка съм с хипофункция на ЩЖ, но нищо допълнително. Скенер на корем правиха , когато ме взеха от 112 мислиха, че е апендицит, никой не подозира , че такава малка киста може да направи подобен кръвоизлив.
не знам колко е като размер , ще чета на документите, но в какафонията просто чух двама хирурзи да си говорят че е супер малка ..
докато лежах в отделението една от акушерките ми сподели, че последните месеци е някакъв ужас с тези кисти, били препълнени с пациентки като мен , някакъв порочен цикъл било и им дошло до гуша , не знам явно има нещо във въздуха 🤦🏻♀ Не е само ковид .. XXX

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 13:08 от lollytta

# 122
Здравейте, момичета! Имам въпрос към тези, които са успели да се отърват от киста - усетихте ли нещо, когато си е отишла? Имахте ли болка, течение, неразположение изобщо нещо, което да е подсказало, че вече я няма? Отделно усещахте ли я по някакъв начин, освен болката, заради която сте отишли на преглед? Много ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 17:46 от Tanto_To

# 123
Здравейте, може ли да ме насочите към организация, която се грижи за женското здраве? Имам проблем с киста на яйчника.

# 124
Каква организация?  Трябва ти гинеколог и лечение.

# 125
Обърни се към личния си лекар и той/тя ще ти даде направление за гинеколог.
Ако проблемът ти е, че не си здравно осигурена, ще трябва да си плащаш за прегледите и последващото лечение.
За зъболечение знам, че излиза евтино да те лекуват студенти, но за гинекология не ми е известно да има подобна възможност.

# 126
  Имах предвид алтернативно лечение и стопяване на киста на яйчник

# 127
  • София
Зависи каква е кистата. Не всички се "топят" с алтернативно лечение.

# 128
  Имах предвид алтернативно лечение и стопяване на киста на яйчник

Според мен това не е шега и трябва да си обърнеш сериозно внимание. Виждала съм жени, които не са знаели, че имат киста и получават криза, ужасяващо е и не бих те съветвала да се отказваш от традиционната медицина на този етап.

# 129
Здравейте,при преглед ми установиха фоликулярна киста на десен яйчник около 3см.Отидох на преглед заради липса на цикъл този месец.Изписа ми Примолут Нор за 7 дни по 2 табл. дневно/не съм го приемала никога досега/ но като чета тук какви ужасяващи неща може да се случат при спукване на кистата тръпки ме побиха и си мисля кое е по добре да пия Примолут Нор или да не го пия.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 12:35 от kеtti

# 130
Не, пий си го , за да предизвика цикъл и кистата да изтече с него..

# 131
Привет, дами Simple Smile За първи път ми откриха жълто тяло (киста) около 3см. Обясниха ми, че имам задържан фоликул. Първо лекаря ми каза, че ще ми дойде по-рано (т.е днес, тъй като календаено си е утре), после ми каза, че може и след пет дена. Ще изчакаме два цикъла, да се спука сама. Ако не, ще ми изпише медикаменти. Обикновено какво се предписва? Аз не искам да пия контрацептиви. Малко се ошашках. И още един въпрос.. тъй като не се пазим, имаме желание за второ, възможно ли е и предните месеци да са били ановулаторни. Това повече ме притеснява. С редовен цикъл съм, без аномалии, болки. Имало е случаи да подрани или закъснее, но рядко.

# 132
  • София
Привет, дами Simple Smile За първи път ми откриха жълто тяло (киста) около 3см. Обясниха ми, че имам задържан фоликул. Първо лекаря ми каза, че ще ми дойде по-рано (т.е днес, тъй като календаено си е утре), после ми каза, че може и след пет дена. Ще изчакаме два цикъла, да се спука сама. Ако не, ще ми изпише медикаменти. Обикновено какво се предписва? Аз не искам да пия контрацептиви. Малко се ошашках. И още един въпрос.. тъй като не се пазим, имаме желание за второ, възможно ли е и предните месеци да са били ановулаторни. Това повече ме притеснява. С редовен цикъл съм, без аномалии, болки. Имало е случаи да подрани или закъснее, но рядко.

Обикновено изписват хормони - Дуфастон, Примолут Нор...
Опитайте с хомеопатия - Thuya 15 CH по 5 зрънца през ден. С нея съм абсорбирала много кисти.

# 133
denizara Благодаря! Ако не се изчисти след менструация, ще пробвам с хомеопатия Simple Smile

# 134
Здравейте, тик дали има дами, които следят ендометриозни кисти вече дълъг период? Аз съм гака, по мнение на лекарката ми засега лога да отложа операцията, пия Примолут нор, но ги мисля. Две са, на 1 яйчник - 3 см е голямата, малката е около 1. Имате ли опит с някакви методи за свиване или предотвратяване на сраствания или разгражда такива?

Общи условия

Активация на акаунт