Киста на яйчника – 3

• 64 445
  • 746
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Свиване трудно. Обикновенно Золадекс или Зафрила или Визан изписват като има разлики естествено между медикаментите. 3см. киста е малка киста и не се оперира. Много зависи планирате ли бременност на този етап и какво ще се предприеме. Сраствания след операция обикновенно се наблюдават иначе се приема една добавка сепаратазата (точно как не съм запозната). Иначе аз съм оперирана 2015 от такава киста, но моята беше с размери 5см.

# 136
Малка, но от 5 години. Моята лекарка ми е изписала натокиназа - под формата на Натаспин. Може би тряжва да почна и серапептаза да пия…

Засега според нея може да изчакам, защото операцията също нанасяла щети на яйчниллвия резерв. Имам планове за дете, но не в момента. Тя знае.

# 137
  • София
Да за съжаление при тази диагноза всичко е нож с две остриета, но щом не расте това е добре.

# 138
Здравейте. Предстои ми преглед при АГ, тъй като се появи една тъпа болка/напрежение долу ниско. Чак като преди и по време на цикъл боли, но само от дясната страна. Не е постоянно, но се появява и съм като препарирана докато не изчезне.  Четох в Интернет и имам съмнения, че е киста. Исках да попитам какви изследвания да се подготвям да правя след прегледа? Нещо по-time consuming ли ще е, тъй като съм с детенце на 1г и няма кой да го гледа. Таткото е на работа и е сложно. Ще съм благодарна за всякаква информация.

# 139
По-скоро не го мисли до прегледа. Може да се окаже нещо съвсем различно от киста.
А иначе, не се правят кой знае какви изследвания, поне не и стандартно. Ще ти пуснат евентуално туморни маркери. Вече, ако кистата ще се оперира, си трябват допълнителни тестове.

# 140
Ясно. Много Ви благодаря за отговора!  Дано е друго, бебе няма как да е (имам 1г противозачатъчно вкъщи дето не ме пуска 😅), но каквото и да е дано не е нещо много сериозно.

# 141
И аз пак да се включа , с нова киста и ужасни болки.. ще пия примолута и после пак на ехо , дано да се махне. Сегашната е 3см , ей как боли това чудо😣 на първи ден от мц трябва да започна някакви противозачатъчни Jangee 20. Някой пил ли е такива? Много ме е страх да не стане пак филма като миналия път 😢

# 142
Здравейте! Някой може ли да ми каже какво означава написаното: “два ехонегативни в ляв яйчник 36 мм и 24мм” и по-точно “ехонегативни”? Това кисти ли са, какво са?
Майка ми (45г.) беше на профилактичен преглед, точно след по-оскъден цикъл, на който и откриха въпросните неща, след което АГ я изпрати на маркери и резултатите са това:
Скрит текст:

Притеснява ни, че HE4 е към горна граница, а ROMA е на границата. Мислите ли, че това говори за нещо опасно и някой сблъсквал ли се е с такава ситуация?

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 12:42 от Darling*

# 143
Здравейте! Някой може ли да ми каже какво означава написаното: “два ехонегативни в ляв яйчник 36 мм и 24мм” и по-точно “ехонегативни”? Това кисти ли са, какво са?
Майка ми (45г.) беше на профилактичен преглед, точно след по-оскъден цикъл, на който и откриха въпросните неща, след което АГ я изпрати на маркери и резултатите са това:
Скрит текст:

Притеснява ни, че HE4 е към горна граница, а ROMA е на границата. Мислите ли, че това говори за нещо опасно и някой сблъсквал ли се е с такава ситуация?

По-добре и по-безрисково ми се струва да направиш консултация със специлист. Тук някои момичета могат да разтълкуват доста добре резултата, но все пак не сме специалисти и може да има подвеждане. Съветът ми е да пратиш резултата за онлайн консултация - някои лекари дават и тази опция; ако те интересува, пиши на лични, ще ти пратя линк за онлайн консултация на моя лекар, може да му се разчита 100%.

# 144
mimosna, записахме час за преглед при друг лекар и го чакаме. Знам, че има момичета, които могат да го направят (съвсем не лекарски, а от опит дори) и точно с тази молба писах, за да знаем какво ни очаква докато дойде време да говорим с лекаря, но за съжаление не знам защо никой не се включва…

# 145
Здравейте, момичета. Включвам се и аз. От няколко месеца ми се образуват кисти. Всеки месец старата я няма и има нова на другият яйчник. И са били по около 3.5см. този месец от няколко дни имам тъпи болки в дясно и се усъмних, че ето я поредната киста. Отидох на преглед и направо останах без думи. Почти 7см... Направо ми се плаче от притеснение. Започнах примолут Нор 2х и след като го спра и ми дойде цикъла започвам Ясмин. Като минат 4дни от началото на цикъла пак ще трябва да отида на лекар. Доктора много се колебаеше дали да ме оперира или да изчака. Дано не стане беля... Каквато съм "късметлийка"

# 146
Трябва да намериш причината за появата на тези кисти. Определено не е нормално да те тормозят толкова често. Проверявала ли си щитовидната жлеза? Също, за Инсулинова резистентност тествала ли си се? Половите изследвала ли си ги точно на трети ден от МЦ?
Ако се наложи кистата да се оперира, задължително заложи на лапароскопския метод - далеч по-щадящ и прецизен е.

# 147
Трябва да намериш причината за появата на тези кисти. Определено не е нормално да те тормозят толкова често. Проверявала ли си щитовидната жлеза? Също, за Инсулинова резистентност тествала ли си се? Половите изследвала ли си ги точно на трети ден от МЦ?
Ако се наложи кистата да се оперира, задължително заложи на лапароскопския метод - далеч по-щадящ и прецизен е.
Здравей, щитовидната жлеза я проверявам периодично през 2г, последно 2020г . Инсулинова резистентност и полови хормони не съм изследвала... Но и никой не ми е назначавал. Определено ще се задълбоча в изследванията. Благодаря.

# 148
Не е нужно някой да ти ги назначи, че да се следиш. Simple Smile Това се нарича профилактика. Специално Инсулин + Глюкоза на гладно са не повече от 20 лв.
Щитовидната е желателно да се проверява веднъж годишно и само да спомена, че е необходимо да бъдат тествани: TSH, FT4, FT3, TAT и MAT. Ако стойностите се окажат в референтните граници, това не значи автоматично, че са оптимални. Simple Smile Т.е, възможно е пак да има проблем.

# 149
Не е нужно някой да ти ги назначи, че да се следиш. Simple Smile Това се нарича профилактика. Специално Инсулин + Глюкоза на гладно са не повече от 20 лв.
Щитовидната е желателно да се проверява веднъж годишно и само да спомена, че е необходимо да бъдат тествани: TSH, FT4, FT3, TAT и MAT. Ако стойностите се окажат в референтните граници, това не значи автоматично, че са оптимални. Simple Smile Т.е, възможно е пак да има проблем.
Бих казала, че съм от хората които се следят. Извинявам се но така написано от вас звучи едва ли не, че не се поглеждам. Благодаря за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт