Киста на яйчника – 3

• 64 427
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Не знам защо постът ми ти е прозвучал някак си...

# 151
Не знам защо постът ми ти е прозвучал някак си...
Може би заради първото изречение. Както и да е, може би не съм разбрала правилно.
Наясно ли си за физическата активност при кистите? На мен ми казаха просто да не се претоварвам, но на мен нищо не ми говори това. Кое точно може да е опасно, предполагам заради евентуално спукване...

# 152
Да, интензивният спорт / резките движения / вдигането на тежко могат да предизвикат спукване. Както и сексът, между другото.

# 153
Моята киста се спука от нервно напрежение , нищо физически не съм се напрягала 🤦🏻♀

# 154
Моята киста се спука от нервно напрежение , нищо физически не съм се напрягала 🤦🏻♀
А колко голяма е била?

# 155
От няколко дни забелязвам че имам като мускулни болки и на двата прасеца. Пих 8дни примолут Нор и сега го спрях , за да ми дойде.  Незнам защо си мисля, че е от хапчетата. Според вас трябва ли да се притеснявам? Не съм имала физическо натоварване. Понякога усещам и все едно ток ме пролазва леко по прасците...

# 156
А колко голяма е била?
Около 3/4 см , не може да се каже със сигурност , защото тя си се пръсна и имаше огромна кръвозагуба
По обвивката й казаха толкова ..

# 157
Здравейте, момичета.Много съм притеснена, на сестра ми на 24г миналия месец са й открили киста на левия яйчника,2.5 см,който при следващия преглед беше удвоила размерите си .Поискаме и второ мнение на гинеколог онколог ,каза ,че го съмнява да мине с хапчета двукамерна,приичало му на физиологична дермоидна киста,но трябва да изчакаме туморните маркери,защото вътре се виждало и нещо като разраствания....Майка ни преди три месеца почина от рак на белия дроб с мутация herr2 и сме много уплашени,на някой виждали ли са му подобно нещо и да се е оказало,че няма проблем?Чета за тези видове дермоидни кисти,че вътре имали разни неща,възможно ли е това да се е вижда...Тя има лека болка.Благодаря Ви предварително ❤

Пс -цитонамазка е 2а група

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 14:25 от Fani0101

# 158
Първо, съболезнования за майка ви! Flowers Rose

Второ, напълно неоснователно е да се притеснявате към момента. Така сестра ти само ще си навреди. За съжаление, на днешно време много жени страдат от спорадични кисти.
Изчакайте туморните, не се терзайте за тези "разраствания" - може и да е нищо.
Моята киста (след отстраняването ѝ) се оказа с папили и, въпреки това, беше доброкачествена.
Сигурна съм, че всичко ще е наред.

Като съвет, мога да кажа кистата да се отстрани лапароскопски - далеч по-щадящо е.
За София препоръчвам д-р Николай Попов - но работи с доплащане, тъй като клиниката, където практикува, е частна.

# 159
Гърне без похлупак, благодаря сърдечно,иьчетох всичките Ви постове...Като човек минал 2г.и половина през ада,смея да твърдя ,че наистина навсякъде виждам рак,просто вече се чувствам безсилни да се моля,а просто чакам...да  отбележа  че баща ни почина от инфаркт 6 месеца по-рано от мама,а сестра ми преживя всичко,гледайки и майка ми ,а си е още дете ба 24 зя мен и бе подложена на огромен стрес,чудя се дали и това не е оказало влияние...следя вече всяка реакция и мимика на докторите и просто чакам някаква информация.....

# 160
  • София
Първо, съболезнования за майка ви! Flowers Rose

Второ, напълно неоснователно е да се притеснявате към момента. Така сестра ти само ще си навреди. За съжаление, на днешно време много жени страдат от спорадични кисти.
Изчакайте туморните, не се терзайте за тези "разраствания" - може и да е нищо.
Моята киста (след отстраняването ѝ) се оказа с папили и, въпреки това, беше доброкачествена.
Сигурна съм, че всичко ще е наред.

Като съвет, мога да кажа кистата да се отстрани лапароскопски - далеч по-щадящо е.
За София препоръчвам д-р Николай Попов - но работи с доплащане, тъй като клиниката, където практикува, е частна.

Извинявам се, че нахлувам така, може ли да Ви пиша ЛС, имам малко въпроси за операцията при д-р Попов?
Мерси!

# 161
Гърне без похлупак, благодаря сърдечно,иьчетох всичките Ви постове...Като човек минал 2г.и половина през ада,смея да твърдя ,че наистина навсякъде виждам рак,просто вече се чувствам безсилни да се моля,а просто чакам...да  отбележа  че баща ни почина от инфаркт 6 месеца по-рано от мама,а сестра ми преживя всичко,гледайки и майка ми ,а си е още дете ба 24 зя мен и бе подложена на огромен стрес,чудя се дали и това не е оказало влияние...следя вече всяка реакция и мимика на докторите и просто чакам някаква информация.....
Наистина много тежко звучи всичко, което описваш. Frowning1 Пожелавам ви кураж и много сили, за да преследвате Щастието, въпреки житейските нерадости. Heart
Сега, по проблема на сестра ти - по принцип, след като всичко приключи и кистата е отстранена, не е лошо тя да си направи някои изследвания, за да се види дали е имало причина за кистата. Нерядко заболявания / състояния, като Хашимото, Инсулинова резистентност, разбутване на половите хормони, водят до образуването на кистозни образувания.
Тези показатели е добре да се тестват периодично, дори при напълно здрав човек, така че не са излишни изследвания в никакъв случай.
Като за начало, може да провери:
- щитовидните (TSH, FT4, FT3, TAT, MAT) - сутрин, на гладно и жадно;
- инсулин + кръвна захар, еднократно, сутрин, на гладно и жадно;
- половите хормони (те си имат определени изисквания, при които да бъдат изследвани).
Това е напълно достатъчно, за да се види дали няма проблем някъде по веригата, който да бъде третиран своевременно.
За подобен род тестове препоръчвам клинични лаборатории "Bodimed".

Извинявам се, че нахлувам така, може ли да Ви пиша ЛС, имам малко въпроси за операцията при д-р Попов?
Мерси!
Разбира се, никакъв проблем няма, пиши ми. Simple Smile С уговорката, че аз съм се оперирала при него през далечната 2015 г. - оттогава вероятно доста неща са се променили.

# 162
Благодаря сърдечно отново,само да не е злокачествен разбира се ще направим всички тези изследвания. Притеснява ме че много бързо е пораснало,обичайно ли е това за доброкачествени кисти?

# 163
Да, не е рядко срещано явление. Всяка една киста би могла да нарасне бързо. Това не може да е ориентир дали е злокачествена. Всъщност, и на ехограф е много трудно да се прецени каквото и да било. Трябва кистата първо да се отстрани от тялото и да се огледа от оператора. "Финалната дума", разбира се, е на хистологичния анализ.

# 164
Момичета  ,имате ли впечатления от д'р Янчо Делчев?Днес ще е в Хасково  и свекървата на сестра ми държи и той да я погледне.Благодаря предварително 💗

Общи условия

Активация на акаунт