Киста на яйчника – 3

• 64 399
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Чела съм хубави мнения за него отдавна, дори мисля че точно тук във форума някой го препоръчваше в една друга тема.
Беше ли сестра ви на преглед при него? Как мина?

Момичета  ,имате ли впечатления от д'р Янчо Делчев?Днес ще е в Хасково  и свекървата на сестра ми държи и той да я погледне.Благодаря предварително 💗

# 166
Не се паникьосвайте. На 24 шансът да е нещо злокачествено е минимален! Турморните маркери нак-вероятно ще излязат завишени - така става при каквато и да е киста, както и при възпаление някакво. Това не бива да ви тревожи, аз например съм със завишени маркери. Те не са индикативни за друго, освен, че има нещо, което не бива да е там - киста или възпаление.

Кистите могат да ае увеличат много бързо, да. И на ехограф се вижда всъщност много добре, когато техниката е съвременна, а лекарят знае какво гледа. Потърсете мнение и от д-р Делчев според мен, нищо не губите. Не се паникьосвате! Има ужасно много видове кисти, почти всички са доброкачествени. Кистата може да расте и от стрес.

# 167
Много благодаря 🧡Разбрах че се вижда,затова се притеснявам много,защото двама лекаря,от които единия онколог гинеколог казаха че не могат да кажат дали е доброкач.или злокачествено,вторият каза че му приличсло на дермоидна киста, но имало някакви разрсствания вътре и да изчакаме туморните маркери....направо всичко ми е свито...Тя в последния момент се отказа от Делчев,защото вече бе й се ходила по доктори...

# 168
Момичета ,изчезнаха резултатите, туморния е 25.5...как ви се вижда,знам че е в норма,но нали все съм супер съмнителна, се чудя защо не е 9-10 примерно...

# 169
Помогнете! Имам киста на яйчника, която беше около 4 см, сега ми свърши цикъла, но усещам тежест в десния яйчник и пулсиране. Виждам, също така, и че на самото място е подуто. Много съм обезспокоена. Защо тази киста не се е резорбирала с цикъла? Ще посетя лекар, но все пак искам и мнение от вас!

# 170
Не става ясно кой е установил тази киста? Нали пак лекар? Той защо не е изписал лечение?
За да изчезне една киста от само себе си, обикновено се пие медикамент. Но разбира се, дори тогава не е сигурно, че ще се стопи. Повечето кистозни образувания изискват оперативна намеса.

# 171
Лекар го установи и каза, че кистата сама трябва да изчезне с цикъла. Преди съм имала киста и изчезна сама в същия месец, но този път си стои. Утре съм на преглед, ще видим какво ще каже лекаря.

# 172
4 см. киста, за съжаление, не е толкова малка. Много е вероятно да не изчезне с цикъла, особено ако не се пие някакъв препарат. Трябвало е лекарят да предпише медикамент, за да спомогне процеса.
Утрешния го помоли да ти изпише нещо, ако сам не се сети.

# 173
  • София
Изобщо даже не е нужно да изчезне кистата след цикъла, аз имах киста около 6см, която се стопи за 2 години на лекарства. Друг е въпроса, че 2 години по-късно ми се появи нова, която близо година не се маха, че и маркера ми се повиши. Изчакайте още време и приемайте медикаменти ако не стане, лапароскопия и това е.

# 174
  • вкъщи
От четири години непрекъснато правя кисти,както и дъщеря ми, от 14 годишна. Никакво лечение не ми повлия,имам три операции за премахване на кисти. Февруари имах голяма, дебелостенна. Започнах Боуен терапия и от нея и спирането на захарта кистата я няма- без никакви медикаменти.
Дъщеря ми в момента пак е с киста,3 см,изчакват до цикъл да видим ще се махне ли и тогава лечение. Направо ми писна вече с тези кисти.

# 175
Здравейте, откриха ми киста на яйчника. Но имам нисък естроген поради който цикъла ми не е редовен. Сега заради кистата трябва да пия примолут - нор. Притесняваме това че досега съм пила хормони с естроген, които по предписание на лекар и изпълнен курс на лечение съм спряла, а сега  този  примолут - нор е друг хормон, който трябва да пия с цел предизвикване на цикъл  и свиване на кистата но дали ще стане?

# 176
Пих като млада много примолут - нор за нередовен мензис. Много добре го понасях. Опитай, може и да се махне кистата...

# 177
  • Варна
Момичега, на племенницата са и открили две кисти и са  предписали оперативно премахване. Препоръчайте лекар и болница, моля. За София става  въпрос.

# 178
  • София
Здравейте!

Бях на АГ с оплакване, че ми закъснява два месеца. Цикъла ми е доста дълъг (около 40 дена). При прегледа установи киста около 3-3.5см, за която взе решение да предпише Дуфастон хем да ми дойде, хем уж да види дали ще се махне след М. Пих го, дойде ми, на прегледа след това се оказа, че кистата си стои и освен нея имало още нещо доста по-малко до нея. Понеже правихме опити за бебе безупешно, предложението на АГ е да пия Дуфастон пак по схема (16-26 ден по 1 хапче сутрин и вечер)и да изчакаме още 1 цикъл и ако пак няма промяна в кистата предложи лапароскопско премахване.

Сега въпросите са много, но като за начало как мислите, избързва ли с предложението за операция и да искам ли второ мнение? Не ми е пускал никакви изследвания нито туморни, нито хормони - нищо. Два прегледа сумарно до тук, а до колкото разбирам от прочетеното до тук кисти около 3 см не са за операции? Да не би да предлага оперяцията с цел по-бързо забременяване след това? Отделно аз хубаво ще я направя тязи операция, ама кой ми гарантира, че при следващия цикъл след операцията няма да се появи пак нова киста и така пак нова операция и до безкрай...?

Много съм объркана. Моля за съвет ...

# 179
Потърсете второ, ако трябва и трето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт