Киста на яйчника – 3

• 64 389
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Аз дуфастона не го харесвам , слаб ми идва, питайте за примолут нор да ви изпишат и търсете мнение на друг спец

# 181
Аз доколкото разбрах докато имаш киста не можеш да забременееш или се бъркам...

При нас сестра ми пи нужните дни това лекарство П Нур нещо си и освен това турта или нещо такова и спря да изпитва болка в корема.Сега цикълът й дойде и след това сме на преглед,дано се е махнала или поне свила 🙏

# 182
Despina, аз препоръчвам д-р Николай Попов, последно беше във "Вита".

Калина, от значение е не толкова размерът на кистата, колкото дали се маха чрез медикаментозна терапия. Ако не се отстрани в рамките на 2-3-4 цикъла, си е за операция, няма друга опция. Това е нормата, в общи линии. Иначе, ясно е, че ако не желаеш, можеш да си я носиш в продължение на година, примерно. Тук са писали дами с подобни случаи. Но това, за мен лично, не е правилно.

Fani, стискам палци! Hands V

# 183
  • София

При нас сестра ми пи нужните дни това лекарство П Нур нещо си и освен това турта или нещо такова и спря да изпитва болка в корема.Сега цикълът й дойде и след това сме на преглед,дано се е махнала или поне свила 🙏

Има си жени забременели и с кисти има и такива на които пречат. Вероятно зависи каква е кистата.

# 184

Има си жени забременели и с кисти има и такива на които пречат. Вероятно зависи каква е кистата.

Аз 2 пъти забременях и родих със задържани фоликули в десния яйчник. Не се повлияха от 3 месеца противозачатъчни преди първата бременност и докторът беше казал лапароскопия. Обаче отидох за второ мнение, точно защото си мислех, каква е гаранцията, че няма пак да се образува киста. Вторият гинеколог каза, че това не са кисти, не може да се говори за операция и другият яйчник работи. На следващия месец бях бременна. Това образувание не се махна с раждането, остана си така, с него заченах близнаци, не се махна и с второто раждане. Така си стои и до днес. Вече се мисли за евентуална операция, ако продължат да нарастват. Истината е, че аз нямам никакви оплаквания. Но това си е индивидуален случай.

# 185
  • София
Затова казах зависи какви са кистите и вида им. Например при ендометриозна киста някои жени забременяват, а други не. При някои се маха след бременността заради липсата на цикъл, а при други не.

# 186
Здравейте момичета,минавам да дам отчет кастата на сестра ми от 5.5 см е станала 3,даже докторът се е изненадал и този месец пак ще пие същите хапчета.

Това ,че има обратно действие можем ли да го сметнеш за знак,че е доброкачествена...Благодаря ви предварително ❤️

# 187
  • София
Това са страхотно новини, но има и доброкачествени, които си растат пак.

# 188
Fani, а какви хапчета пие сестра ви?

# 189
Fani, а какви хапчета пие сестра ви?

Примулот Нур и билката турта май се казваше

# 190
Браво, дано да я стопи изцяло! От тези билки мисля, че се предлага и чай за същата цел.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 21:06 от utro

# 191
Здравейте!

Бях на АГ с оплакване, че ми закъснява два месеца. Цикъла ми е доста дълъг (около 40 дена). При прегледа установи киста около 3-3.5см, за която взе решение да предпише Дуфастон хем да ми дойде, хем уж да види дали ще се махне след М. Пих го, дойде ми, на прегледа след това се оказа, че кистата си стои и освен нея имало още нещо доста по-малко до нея. Понеже правихме опити за бебе безупешно, предложението на АГ е да пия Дуфастон пак по схема (16-26 ден по 1 хапче сутрин и вечер)и да изчакаме още 1 цикъл и ако пак няма промяна в кистата предложи лапароскопско премахване.

Сега въпросите са много, но като за начало как мислите, избързва ли с предложението за операция и да искам ли второ мнение? Не ми е пускал никакви изследвания нито туморни, нито хормони - нищо. Два прегледа сумарно до тук, а до колкото разбирам от прочетеното до тук кисти около 3 см не са за операции? Да не би да предлага оперяцията с цел по-бързо забременяване след това? Отделно аз хубаво ще я направя тязи операция, ама кой ми гарантира, че при следващия цикъл след операцията няма да се появи пак нова киста и така пак нова операция и до безкрай...?

Много съм объркана. Моля за съвет ...
Здравейте, потърсете и друго мнение киста около 3.5 см не е голяма така ми каза АГ лекар и аз съм с такава. За вмом ента  не пия нищо само съм под наблюдение. Преди имах една  киста която ми оперираха, след година имах пак тогава пих чай от турта, невен, бял равнец незнам дали от него но изчезна. Сега също го започнах. Моя приятелка също го пи и при нея резултата беше добър.

# 192
  • София
Здравейте!

Бях на АГ с оплакване, че ми закъснява два месеца. Цикъла ми е доста дълъг (около 40 дена). При прегледа установи киста около 3-3.5см, за която взе решение да предпише Дуфастон хем да ми дойде, хем уж да види дали ще се махне след М. Пих го, дойде ми, на прегледа след това се оказа, че кистата си стои и освен нея имало още нещо доста по-малко до нея. Понеже правихме опити за бебе безупешно, предложението на АГ е да пия Дуфастон пак по схема (16-26 ден по 1 хапче сутрин и вечер)и да изчакаме още 1 цикъл и ако пак няма промяна в кистата предложи лапароскопско премахване.

Сега въпросите са много, но като за начало как мислите, избързва ли с предложението за операция и да искам ли второ мнение? Не ми е пускал никакви изследвания нито туморни, нито хормони - нищо. Два прегледа сумарно до тук, а до колкото разбирам от прочетеното до тук кисти около 3 см не са за операции? Да не би да предлага оперяцията с цел по-бързо забременяване след това? Отделно аз хубаво ще я направя тязи операция, ама кой ми гарантира, че при следващия цикъл след операцията няма да се появи пак нова киста и така пак нова операция и до безкрай...?

Много съм объркана. Моля за съвет ...
Здравейте, потърсете и друго мнение киста около 3.5 см не е голяма така ми каза АГ лекар и аз съм с такава. За вмом ента  не пия нищо само съм под наблюдение. Преди имах една  киста която ми оперираха, след година имах пак тогава пих чай от турта, невен, бял равнец незнам дали от него но изчезна. Сега също го започнах. Моя приятелка също го пи и при нея резултата беше добър.

Опитайте с турта, невен и бял равнец. Има рецепта в интернет.

# 193
ЗДравейте,при преглед  се оказах с  киста ,около 6 см. пуснаха ми изследвания ,пролактин -217 / реф.ст.-102-496/и СА 125 -18,9  /реф.ст-ти ->35.0/. Това добре ли е ! Преглед имам утре при докторката.

# 194
Здравейте, искам да попитам, вие усещате ли нещо на мястото на кистата? Имам предвид болка, тежест? Напипвате ли я? Стои ли издуто ? Защото аз моята киста я усещам и като застана по определен начин я виждам леко изпъкнала.

Общи условия

Активация на акаунт