Киста на яйчника – 3

• 64 369
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,минавам да дам отчет за сестра ми,четвъртък влиза за операция в Селена с д-р Амалиев, тъйкато с хапчета не стана работата ,почти се свали,но иьлезна нова 4см в ляво и решиха че няма смисъл.Операцията ще е лапароскопска, стискай те палци 😊

# 271
За злокачествени може да се говори при много завишени маркери (в пъти) и пак не е сигурно. Аз защо продължават да ги назначават маркерите и аз не мога да си отговоря.

# 272
  • София
За злокачествени може да се говори при много завишени маркери (в пъти) и пак не е сигурно. Аз защо продължават да ги назначават маркерите и аз не мога да си отговоря.
Абсолютно коректен отговор. Аз съм с повишен маркер СА125 от преди 5 месеца, ходих при онколог д-р Танчев кистата ми е гледана през 3 месеца, повишението, което аз имах, а именно маркера ми беше 79 той го определи като сива граница и каза, че нямам индикации за спешност на операцията, които всъщност е мнението и на моя наблюдаващ гинеколог. СА 125 е възможно най-неверният маркер, който и аз не знам защо пускат изобщо, при условие, че всички лекари, при които ходих го казаха. А за повишени в пъти стойности обикновено значи еднометриоза, това лекарите също ми го обясниха.

# 273
Да, аз съм с ендометриоза, маркерът ми варира. Последния път беше 100, сега пак трябва да пусна. Според моята лекарка е маркер за възпаление и некоректно се нарича туморен.

# 274
Моят е завишен от години, но не е завишен в пъти.
С ендометриоза съм.

Редкатирам се понеже видях какво е написала OutOfNowhere. И на мен са ми казвали, че е по скоро да се види дали има възпаление.

# 275
Здравейте! На противозачатъчни съм от 2г. От известно време ми се появи болка мнооого ниско долу в корема в дясно. Определям го като яйчник. Менструацията ми приключи в събота, а днес имах отново малко кървене придружено с леки режещи болки точно там в дясно. Много съм изплашена. Утре имам час за гинеколог.

# 276
Момичета, включвам се и аз. Три пъти съм оперирана от кисти. Последният ехографски преглед показа, че пак има киста. Не знам вече какво да правя. Има ли някоя от вас с толкова много операции, как се справяте?

# 277
С ендометриоза съм.

Ендометриоза може ли да се диагностицира с ултразвук или с гинвкологичен преглед, тъй като последния път зададох въпрос към гинеколожката дали пък нямам ендометриоза  (правим опити от месец два) тя ме погледна с насмешка и каза категорично не,нали ще видя . Микро и пап са ок, обаче все пак

# 278
При сестра ми операцията мина ,махнали са двете кисти и малко сраствания, и аз щях да попитам кистата хистологията ли трябва да докаже дали е ендромитозна или не,защото и аз знам,че от ехографски преглед това не може да се каже

# 279
  • вкъщи
violetgal, три пъти съм оперирана от кисти на яйчниците. Миналата година февруари пак имах голяма киста и бях изпаднала в ужас, при мен не се влияят от никакви лекарства, само противозачатъчни не съм пила, че съм стара. Почнах Боуен терапия и само за два месеца кистата изчезна. Правих ямр февруари за друг проблем и нямаше и следа от кистата. Пробвайте с Боуен, щом на мен,където съм отчайващ случай, даде резултат....Моите кисти са много дебели ципи, лутеинова, серозна, инклузионна съм имала.При първата операция ми махнаха две по 5 см.

# 280
violetgal, три пъти съм оперирана от кисти на яйчниците. Миналата година февруари пак имах голяма киста и бях изпаднала в ужас, при мен не се влияят от никакви лекарства, само противозачатъчни не съм пила, че съм стара. Почнах Боуен терапия и само за два месеца кистата изчезна. Правих ямр февруари за друг проблем и нямаше и следа от кистата. Пробвайте с Боуен, щом на мен,където съм отчайващ случай, даде резултат....Моите кисти са много дебели ципи, лутеинова, серозна, инклузионна съм имала.При първата операция ми махнаха две по 5 см.

Простете за невежеството,но може ли малко повече информация,дори и на лично ако е проблем тук

# 281
С ендометриоза съм.

Ендометриоза може ли да се диагностицира с ултразвук или с гинвкологичен преглед, тъй като последния път зададох въпрос към гинеколожката дали пък нямам ендометриоза  (правим опити от месец два) тя ме погледна с насмешка и каза категорично не,нали ще видя . Микро и пап са ок, обаче все пак

Трябва много добра апаратура и лекарят да е добре запознат с ендометриоза за да каже категорично, че е това. Сто процента сигурност само след хистология.
Не знам от къде си, но ако имаш съмнение за ендометриоза потърси лекар около теб който е запознат с енометриозата и отиди на преглед при него. Имаш ли кисти? Други симптоми? Какво те кара да мислиш в тази посока?

# 282
  • вкъщи
Информация за Боуен терапия може да намерите в интернет. Накратко това е вид масажно енергийна терапия,която насърчава тялото да се самолекува. Помага за всякакви проблеми,и здравословни и емоционални и изобщо на мен много ми действа. Като гледам има огромен поток от хора при моята терапевтка ,явно помага не само на мен.

# 283
Аз напоследък доста чета за Скенар, но още не съм се наканила. Ще се поинтересувам и за Боуен.

# 284
  • вкъщи
Мисля че има и такъв уред там. Им най различни,но терапевта преценя кой е най- подходящият метод за пациентите. Точно при кисти и тумори не се работи с апарати ми каза на мен. Понеже  аз имам и тумор и главно заради него ходя . За два месеца и нещо терапия преди последния ямр постигнах ненарастване дори леко намаляне на размерите му и изчезване на листата. Ходя редовно вече година и ползите ги усещам всякак .

Общи условия

Активация на акаунт