Карцином на яйчници

• 2 423
  • 13
  •   1
Отговори
Темата е за болните, а не за техните близки.
Ако страдате от това заболяване, и от други видове злокачествени новообразувания, моля ви споделете всичко - къде и как се лекувате, как се чувствате, какво очаквате за напред.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 12:59 от Следа

# 1
Вчера бях на ПЕТскенер. Не очаквам нищо добро. Но да ви кажа: за София, 5 градска болница Княгиня Клементина, чаках само 3 дена за дата, резултатите ще са готови само след 2-3 работни дни. Много хубава болница, не бях ходила, лесно се стига с метрото.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 18:22 от Следа

# 2
Може ли някой да ми каже какви са симптомите на заболяването?

# 3
Може ли някой да ми каже какви са симптомите на заболяването?

Аз нямах симптоми. Откри се случайно при ехограф на корем. А Направих ехограф на корем защото ми се бяха обострили неразположенията в стомаха: имам непоносимост към храни, започна да ме боли стомахът от мая, от хляб. Ехографката видя “кистозно образувание в ляв яйчник” и ме изпрати на гинеколог. Гинеколожката вдигна телефона и се обади на д-р Велев е Шейново, той ме оперира след 3 дена.

А симптомите на рак на яйчник били: подуване на корема (поради асцит).

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 11:57 от Следа

# 4
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако темата ще е и за други карциноми, дали не е добре да се смени заглавието? Случайно влязох в темата.

Иначе аз съм с РМШ, 1ст., без разсейки според хистологията. Минах операция (във Вита) и лъчетерапия (в Онкологията в Дървеница), ще се следя в Надежда (онколог) и във Вита (гинеколог). Сега чакам към септември да ми звъннат за час за ПЕТ скенер, който ме ужасява, предвид подготовката, която изисква според прочетено.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 12:10 от Гита Ог

# 5
Ако темата ще е и за други карциноми, дали не е добре да се смени заглавието? Случайно влязох в темата.

Иначе аз съм с РМШ, 1ст., без разсейки според хистологията. Минах операция (във Вита) и лъчетерапия (в Онкологията в Дървеница), ще се следя в Надежда (онколог) и във Вита (гинеколог). Сега чакам към септември да ми звъннат за час за ПЕТ скенер, който ме ужасява, предвид подготовката, която изисква според прочетено.

Ще сменя заглавието. Важното за мен беше да говоря с болните, а не с техните близки, предимно дъщери и по-рядко синове.
За ПЕТ скенера подготовката не е нито сложна нито неприятна: 6 часа преди изследването без храна, в деня преди изследването да не се яде захар и да се изследва кръвта за глюкоза и креатинин и да не се натоварва човек физически. Мисля, че друго няма.
Моят лекуващ лекар-онколог е д-р Марчела Колева в болница Света София на Цариградско шосе. Имам и’ пълно доверие.

# 6
Вчера бях на ПЕТскенер. Не очаквам нищо добро.
Какви са резултатите? Надявам се всичко да е наред!

# 7
Вчера бях на ПЕТскенер. Не очаквам нищо добро.
Какви са резултатите? Надявам се всичко да е наред!

Не, не е наред. Не са много лоши резултатите, но не са и добри. Няма прогресия на заболяването, но никога няма да има ремисия. Непрекъснато трябва д съм на химиотерапии за да живея.
Ракът беше плъзнал (от предишния ПЕТ скенер 16 януари тази година) по лимфните възли по цялото тяло, до шията. Сега част от лимфните възли са изчезнали, но метите в перитонеума ги има.
Но, вече 2 години и половина живея на химиотерапии. Имам и 3 лапароскопски операции HIPEC при хирурга доц. Белев в Еврохоспитал Пловдив. Но така е, при епителния карцином на яйчник дават средно около 3 години живот. Той от самото начало се разпръсква като семки в коремната кухина, и най-обича оментума и перитонеума. Оментума ми е отстранен при първата основната операция. Една клетка да остане, тя се размножава. Мутиралите ракови клетки са единствените безсмъртни клетки тялото, само могат да бъдат убити.
Записала съм се при доц. Белев, да видим той какво ще каже, и това ще е последното.

Не мога да променя заглавието на темата, трябва да създам нова тема.

# 8
Следа, добре е, че няма прогресия. Колко пъти най-много може да се прави операция HIPEC?

# 9
Имам питане за сега слава богу без заболяване ,аз родих миналата година секцио..
На следващия месец ми дойде МС но след тва през 2 месеца и сега от 4 м го няма .
Ще ида на доктор да ,но искам да ви питам понеже като ми махаше конците ме гледа на ехограф и каза, че имам по една киста на яйчниците .
Възможно ли е да доведе до рак?

# 10
Имам питане за сега слава богу без заболяване ,аз родих миналата година секцио..
На следващия месец ми дойде МС но след тва през 2 месеца и сега от 4 м го няма .
Ще ида на доктор да ,но искам да ви питам понеже като ми махаше конците ме гледа на ехограф и каза, че имам по една киста на яйчниците .
Възможно ли е да доведе до рак?

Според мен: не. Млада сте, кисти да, но ракът се появява обикновено, след 55- 60 годишна възраст.

# 11
На мен преди две седмици ми откриха киста 8 сантиметра. Много съм притеснена... На 36 години съм, с хистеректомия. Помолих доктора за възможно най-ранен час за операция и ще бъде на 29. Операцията ще е роботизирана при Д-р Любенов в Плевен.

# 12
Имам позната, заболяла от рак на яйчника на 45-годишна възраст.

# 13
Здравейте,от София съм на 25 години,на 12.12 ми направиха отворена операция за премахване на "киста" 15 см,в Шейново.Лекарите бяха сигурни че това е дермадоидна киста ,но след като хистилогията излезе се оказа зрял тератом с компоненти на тумор на Теймун ,T1c3,който е характерно да се появява при тестисите на мъжете. При онкокомитета пише ,че хистологичният материал подлежи на повторно изследване ,а следователно в Шейново ми дават зор да започвам с химиотерапията незабавно ,и да направя Пет Скенер .Дайте ми съвет какво да правя ,защото се обърквам ,самият резултат ми се струва страннен но едновременно,ме е страх ако чакам много и наистина има остатък от тумора да не се влошат нещата ,защото AFP ми беше висок ,и пише че за този вид тумор се повишават,но не само,което означава че може да има остатъци от него

Общи условия

Активация на акаунт