Киста на яйчника – 3

• 64 428
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте! На 19г съм и за първи път се сблъсквам с този проблем. Този месец имах прокървяване и болки един ден преди овулацията. Отидох на гинеколог, който ми каза да не се притеснявам и, че това е фоликуларна киста, която ще се махне. Изписа ми Дицинон за намаляване на кръвта и ударна доза витамин Ц- по 1000мг х 4 пъти на ден, всичко за една седмица.
Но аз се притеснявам дали всичко ще се оправи, продължавам да изпитвам лека болка в кръста, а кръвта е всеки ден различна по обем - ту по малко, ту повече. За цикъла кога ще дойде даже не знам. Ще помоля, ако имате преживявания и съвети, да споделите с мен! Благодаря!

Колко е голяма кистата?
За съжаление имам няколко операции по повод киста на яйчник, та изпатила съм доста и доста неща съм пробвала. По мое мнение нищо не е по-добро от лечението с противозачатъчни. Много не ми се искаше, но изчезнаха само така преди време. Никакви билки и разни такива няма да помогнат. Плацебо. А и не е задължително да изчезне при настъпване на цикъл. Видях и следващите коментари от теб (позволявам си на "ти").  Смени гинеколога определено.
За мен лечението с билки е доста опасно.

# 301
Здравейте! На 19г съм и за първи път се сблъсквам с този проблем. Този месец имах прокървяване и болки един ден преди овулацията. Отидох на гинеколог, който ми каза да не се притеснявам и, че това е фоликуларна киста, която ще се махне. Изписа ми Дицинон за намаляване на кръвта и ударна доза витамин Ц- по 1000мг х 4 пъти на ден, всичко за една седмица.
Но аз се притеснявам дали всичко ще се оправи, продължавам да изпитвам лека болка в кръста, а кръвта е всеки ден различна по обем - ту по малко, ту повече. За цикъла кога ще дойде даже не знам. Ще помоля, ако имате преживявания и съвети, да споделите с мен! Благодаря!

Колко е голяма кистата?
За съжаление имам няколко операции по повод киста на яйчник, та изпатила съм доста и доста неща съм пробвала. По мое мнение нищо не е по-добро от лечението с противозачатъчни. Много не ми се искаше, но изчезнаха само така преди време. Никакви билки и разни такива няма да помогнат. Плацебо. А и не е задължително да изчезне при настъпване на цикъл. Видях и следващите коментари от теб (позволявам си на "ти").  Смени гинеколога определено.
За мен лечението с билки е доста опасно.
Добър ден! Кистата е 36мм

# 302
Подкрепям мнението за противозачатъчните, особено при рецидивиращи кисти. И аз години наред  ги отричах, с всичките възможни аргументи, които сме слушали. Ами сега си ги пия, мирно и кротко. Ако сложа на везните ПЗ или евентуална операция ами все пак ПЗ е по-добре, поне такъв е моят случай и личен опит.

# 303
Здравейте, аз съм много странен и необясним случай. Преди няколко дни бях на преглед за стартиране на стимулация ин витро, но се видяха цели 8 кисти по 25мм. Седмица преди това пак бях на преглед и си имах жълто тяло, всичко беше наред. Оказа се, че органимът ми се е самостимулирал и за седмица имам 8 кисти, все едно съм била на стимулация и не са ми направили пункцията. Подчертавам, че не съм приемала никакви хормонални лекарства. Днес ми е 5ти ден от приемането на контрацептивите, но започнах да имам болки. Честно казано се надявах да се свиват, а те май нарастват. Нямам идея дали има риск от спукване, докато пия ОК. Някоя от вас имала ли е сходен проблем и дали са се пукали някои кисти, защото от утре съм по 12часа на работа, основно на крак и постоянно навеждане. Не знам дали има смисъл да ме гледат пак на ехограф или са нормални болките. Пет кисти имам вдясно и три кисти вляво. Благодаря, че ме изчетохте. 🍀

# 304
Здравейте, някой случайно да е пробвал тази рецепта за стопяване на кисти?
300 гр листа дебелец и 500 гр мед се смесват (или равни дози?) и престояват няколко дена. Пие се на гладен стомах, 2 часа след това не се яде.  Продуктът се приема всеки ден 3 пъти по чаена лъжичка – след събуждане, вторият път между храненията и преди вечеря.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 01:07 от Mis8Nina

# 305
Здравейте. Откриха ми миомен възел и параовариална киста 2 см. Някъде бях мернала, че някои се опитват да лекуват кистите с билки. Може ли някой да ми каже кои билки са подходящи? Знам,че в интернет има много информация но все пак исках да попитам и тук, защото знам,че има хора с много опит
 Благодаря
Аз при киста съм пила чай от турта, невен и бял равнец. Най- важното е че имаше ефект

# 306
  • 1st floor
И аз съм с киста на яйчника от декемеври. Пих три месеца Дуфастон, но без ефект. Даже малко е нарастнала и в момента е малко под 5см кистата. Гинеколожката ме прати на ендокринолог и да изследвам туморни маркери. Туморните са в норма. За щитовидната ще пускам  пак тази седмица, защото пих кафе сутринта преди тях, а и не ми е пуснала всички показатели, които би трябвало. Гинеколожката каза, че иска да види изследванията първо и след това ще коментираме операция, която вероятно ще се наложи. Каза, че ако искам, може да още три месеца да пробваме с Дуфастон. И аз вече се чудя какво да правя...Някой скоро правил ли е лапароскопска операция? Какви са актуалните цени и къде? По сайтовете на болниците хич не можах да се ориентирам, а знам, че хич не са евтини.
Чудя се дали да не пробвам един месец на билки. За толкова кратко време дали може въобще да има някакъв ефект? В момента не пия Дуфастон.

# 307
Аз си взех сега една билкова тинктура да пробвам. Ще споделя после ако има някакъв ефект.

Миналата седмица последно бях на преглед имам си две огнища по около 2.5 см на левият и едно на десният около 1.8-2см.

# 308
  • София
И аз съм с киста на яйчника от декемеври. Пих три месеца Дуфастон, но без ефект. Даже малко е нарастнала и в момента е малко под 5см кистата. Гинеколожката ме прати на ендокринолог и да изследвам туморни маркери. Туморните са в норма. За щитовидната ще пускам  пак тази седмица, защото пих кафе сутринта преди тях, а и не ми е пуснала всички показатели, които би трябвало. Гинеколожката каза, че иска да види изследванията първо и след това ще коментираме операция, която вероятно ще се наложи. Каза, че ако искам, може да още три месеца да пробваме с Дуфастон. И аз вече се чудя какво да правя...Някой скоро правил ли е лапароскопска операция? Какви са актуалните цени и къде? По сайтовете на болниците хич не можах да се ориентирам, а знам, че хич не са евтини.
Чудя се дали да не пробвам един месец на билки. За толкова кратко време дали може въобще да има някакъв ефект? В момента не пия Дуфастон.
Сменете гинеколога. 3 месеца не се маха и още 3 да ви мъчи с лекарства за проба. Абсурдно. И то защо дуфастон? Това е слаб препарат.

# 309
В Селена в Пловдив с д-р Амалиев преди месец струва 1300лв,лапароскопска, махна две кисти на сестра ми

# 310
Аз също пих 6 месеца дуфастон първият път когато ми откриха киста, преди да реша да се оперирам. Нямаше никакъв ефект, даже също малко порасна кистата.

# 311
Явно наистина съм единствен случай с 8 големи кисти без ясна причина, появили се седмица след овулацията. Поне така ми казаха 2ма наистина добри лекари. 😔 Дано поне да се стопят с контрацептивите.

# 312
  • София
Явно наистина съм единствен случай с 8 големи кисти без ясна причина, появили се седмица след овулацията. Поне така ми казаха 2ма наистина добри лекари. 😔 Дано поне да се стопят с контрацептивите.

Какво изписаха за кистите и колко са големи? Бях ти прочела коментар, че организма се е самостимулирал и са увеличили размера си. Фоликулните са податливи на контрацептиви, но се чудя - не се ли следи това нещо през ден или всеки ден? Предстои ми стимулация надявам се другия месец вече същинска и се притеснявам като чета такива неща.

# 313
Изписаха ми в Турция контрацептивите и казаха, че няма да изчезнат всички за един месец, но ще може да започнем стимулация. Имам 5 кисти вдясно и три вляво, всяка по 25мм, което си е доста на фона на бройката им.

# 314
  • София
Изписаха ми в Турция контрацептивите и казаха, че няма да изчезнат всички за един месец, но ще може да започнем стимулация. Имам 5 кисти вдясно и три вляво, всяка по 25мм, което си е доста на фона на бройката им.

Да, но поне не са по-големи и предполагам, че месец, два най-много ще изчезнат. Щом няма да пречи на стимулацията е чудесно. Надявам се скоро да ни зарадваш, успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт