"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 853
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Едно от нещата, които най-много ми харесват в нея е, че е момиче с много точен морален компас, много ясно разграничава кое е добро, кое лошо и не е склонна да си затваря очите за нередностите в постъпките на близките си. Да не говорим за техните престъпления.
Мисля, че Махур, която не знае истината, е много по-опасна и за себе си, и за Марашлъ и за цялата операция, отколкото Махур, която е наясно какво преследва Мараш.
Абсолютно съгласна, Варна!
Махур е една от малкото героини в турски сериал, които са свободни, независими, със собствено мнение, и отстояващи позицията си. Въпреки че има и други подобни, по някое време сценаристите все им "замотават" образа и ги правят да изглеждат откровено нелепи. Засега (да чукнем на дърво!) образът на Махур си остава един и същ. А този на Марашлъ леееко се разколебава.

# 616
Махур е много хубав образ на младо, модерно, интелигентно, нежно, чисто, порядъчно момиче.
Има доброта, всеотдайност, деликатност, ранимост, но и сила в нея.
Отдаденост, особено, когато обича някого.
Имам много мисли за нея в главата си, но все не му идва времето да ги организирам и да напиша по-подробен пост. И сега нямам време.

Много ми е леко с нея.
Не е насилен, измислен образ.
Нямам никакъв проблем да си представя, че там някъде, в някой квартал на Истанбул наистина живее такова момиче.
И пак да повторя, щеше да е много по-интересно, ако Махур знаеше какво преследва Мараш.

# 617
Варна, съгласна съм с теб, но мисля, че би било крайно непрофесионално от Мараш да  разкрие цялата истина на Махур. Все пак за тайните служби тя е просто инструмент за внедряване на техния човек в семейството.
Ако Махур научи, и тя ще научи все някога, че семейството и е на прицела на службите, и че Мараш я е използвал, за да влезе вътре в домът им, това ще бъде доста брутална истина за нея. Изобщо не е гаранция, че кръвта няма да проговори и тя да предупреди баща си или още по- зле, любимият си брат Grinning Тогава, всичко приключва. Рискът да и каже не е оправдан. Поне аз така мисля.

# 618
Да, да, съгласна съм.
Както са поставени нещата сега, наистина би изглеждало нелепо Мараш да разкрие операцията.
Но то е нелепо и да е влюбен в обект на акция на службите.

По-скоро говоря за варианта да бяха колеги.

Махур сега ще му е постоянно като камък на шията, защото тя няма да се откаже да рови.

# 619
Любовта просто се случва и никога не пита, дали е удобно Grinning
Мараш е войник. Човек на дълга и думата. Дълг, както към дъщеря си, така и към службите.Неканената и неуместна предвид дейността му любов е решил да жертва в тази война. Тази линия ми е доста интересна Smirk
Докога ще му стигнат силите да играе тази двойствена игра? Докога ще издържи на недоверието в очите на Махур? Докога ще успее да се държи на дистанция от нея?

Махур е много истинска. Творческа, романтична натура. Поне за сега не виждам нищо скрито, покрито у нея, за разлика от всички останали Тюрел. Тя, като че ли не е от това семейство. Мисля, че доста се различава и от майка си, въпреки че нея най- слабо познаваме. Но, някак не виждам Махур да прекара целия си живот с човек, когото не обича.
Тя е смело момиче, което се изправя пред предизвикателствата открито. Не търпи несправедливост и не се страхува да говори. Нежна и ранима, но упорита и непреклонна. Тя е чудесно момиче и е много жалко, че всички я лъжат повече или по- малко. Когато всички карти бъдат на масата тя ще е най- наранена...

# 620
ФРАГМАН 3

СЦЕНА от ЕПИЗОД 11

Не знам дали ще пуснат цялото стихотворение или само редове от него, както е във фрагмана, но е много хубаво.
Още не съм открила повече инфо кога е писано и по какъв повод.
Много бил искала да прочета тълкуване на стихотворението, интересно ми е какво точно е искал да каже авторът Оздемир Асаф.

Ще те скрия, повярвай ми.
В писанията, в рисунките
В песните, в думите ми

Ще останеш и никой няма да знае
Никой няма да те вижда
Ще живееш в очите ми

Ще виждаш, ще чуваш
Искрящата топлина на любовта,
Ще заспиваш и ще се събуждаш

Ще видиш, че  днешният ти ден
не прилича на предишните
Ще потънеш в мислите си

Да разбереш любовта,
означава да изживееш цял живот
Ще го изживееш

Ще те живея, необяснимо е.
Ще те живея в очите си,
ще те скрия в тях

Някой ден, точно когато заговориш...
Ще видиш,
Ще затворя очи
И тогава ще разбереш.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 22:03 от varna_2

# 621
Хаштага - #SevmekZamanı - Време да обичаш Heart

Варна, благодаря за стихотворението, много е хубаво Heart Eyes

# 622
Добро утро!

Рейтингът е бомба!
Вдигнал се е във всички категории, и то много.
Снощи нямаше нова серия сериалът с най-висок рейтинг в понеделник.
Имат актьори с корона.
Мислех, че това ще вдигне доста рейтингите на всички останали сериали, но на практика се е получило само с нашия. Hands Clap

Аз гледах само до първите реклами.
Нямаше някакво ново развитие. Хвърлих око на коментарите. Феновете са много доволни от серията.
Най-вече от рамбовските изпълнения на Мараш. Grinning
Много секси беше Бурак в бронежилетка и въобще във всички екшън сцени.
Убиха Сами и баща му най-сетне. Дай боже да се върнат към истинската история вече.

# 623
  • Яко в Матрицата...
Добро утро! Simple Smile

Варна, наистина много добър рейтинг. Дано липсата на серия на Селджуците да се отрази добре на нашия и в следващите седмици Grinning

# 624
Добро утро! Simple Smile

Дано липсата на серия на Селджуците да се отрази добре на нашия и в следващите седмици Grinning

Е, те другата седмица ще се върнат.
Мислех, че делим обща аудитория с "Ямата", но явно и със "Селджуците" сме преки конкуренти.
Въпреки това, 99 процента е  сигурно, че сериалът ще продължи и в другия сезон.

Много хора са видели в един от разговорите между Хилял и Мараш знаци, че тя е бившата му жена и майка на Зелиш.
Имало и снимки зад кадър на актрисата с детето, което означава, че в следващата серия имат общи сцени.
Няма да съм супер изненадана, но как така досега Хилял нямаше нито една среща със Зелиш, нито веднъж не попита за нея.
Тя да не е агент със сменена самоличност.
И чак  такъв самоконтрол и студенокръвие.
В туитър я наричат "буздолап" - хладилник. Grinning
Ама си е идеална за работата.
За разлика от Мараш, който все повече затъва в любовния водовъртеж. Grinning
Подари на Махур своя тетрадка със стихове, моля ви се. Blush

# 625
  • Яко в Матрицата...
Как ме попари набързо Grinning Аз тайно се надявах все някой зрител да е намерил за по-интересен нашия сериал Joy Иначе нямам никакви илюзии, че ще преборим с рейт фаворита в понеделник...

# 626
Здравейте, Hug
Много се радвам за рейтинга, че се е покачил.
Цитат
Убиха Сами и баща му най-сетне. Дай боже да се върнат към истинската история вече.
А дано! Доста време му отделиха на Сами. Дойде обаче и някакъв нов - със С май му започваше името, не съм сигурна. Не схванах какъв е точно, но дано не се погнат с него сега. Grinning

Много интересно предположение за Хилял.
Веднъж Марашлъ разказваше на Махур, че са се разделили с жена му, защото тя искала да работи, а пък той бил против, даже подчерта, че след раждането на Зелиш не е бил съгласен. Може да се окаже, че са се разделили заради безопасността на детето. Ако Хилял не е искала или не е можела да се откаже от работата си, то в крайна сметка се е отказал Мараш и се е "покрил", за да осигури спокоен живот на Зелиш.
Цитат
Тя да не е агент със сменена самоличност.
Или тя, или той. newsm78 Ако е вярно предположението, че са били женени, би следвало единият от двамата да е със сменена самоличност в момента.
Като се замисля ние нищо почти не знаем за миналото на Марашлъ, а и малкото, което знаем, вероятно не е истина. Разказите му за това как колата им попаднала на мина и за това как са му съобщили за раждането на Зелиш ми изглеждат някак наизустени. Даваха го как ги разказва по един и същи начин, буквално дума по дума.

# 627
Махур го пита за бившата му съпруга.
Още тогава беше ясно, че й наговори куп измишльотини.
Отишла да живее в друг град.
Коя майка би си оставила детето?
А и при развод би трябвало тя да е получила родителските права.
Ако е вярно предположението, за което писах, значи има договорка между нея и Мараш.

Хилял му каза: "Излагаш на риск и дъщеря си. Ако продължаваш така, ще ти я вземат".

Не каза "аз ще ти взема детето", но може би няма право изобщо на срещи със Зелиш.
И аз си мисля, че Хилял е нещо повече от агент.
Само дано наистина са разведени, да не се окаже, че е про форма.
Не искам нов удар за Махур.

# 628
Дори за част от секундтата не мисля ,че Хилял е майка на Зелиш ,но може  и ДА Е .

Допущам че е :
1. Супер агент , твърд ,опериран от всички човешки чувства ,затова и разработката е такава .Махур да се влюби в Саваш ,а той не ....ама ....
2.Влюбена в Саваш и ревнува и затова толкова упорито го "гони " по тази тема .....

...Много ми е гнусно , че точно Неджати  е мозъкът на отмъщението .
Подъл и злобен , не подбира средствата си .Как хладнокръвно предаде Илхан /или си представяше /  ,който така наивно си мисли ,че ще се спаси .Садък с право се страхува ,но там май ще изгори Бехие ,за да го заболи много .

Ще чакам бг суб.

# 629
  • София
Много красива сцена накрая - когато Джелял, накуцвайки, почти изгубил най-добрия си приятел, самият той ранен, смазан, все пак отиде в болницата при Махур, само защото ѝ обеща. Чак ми затрепка сърчицето.

Иначе епизодът ми беше малко шашав - то престрелки, то закани, то драмите на Илхан, то мастер-плановете на Неджати... Не ми допадна епизодът като цяло. Само Бурак го направи хубав. Grinning Отива му да е романтичен и трагичен, беее... Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт