"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 802
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
Рейтингът

Съвсем закономерен е рейтингът.
От няколко серии насам се усеща, че нещо със сценария куца.
Не знам толкова ли им беше спешно на продуцентите непременно да си пуснат и втория сериал, който също се пише от сценариста на "Марашлъ".
Те с един не могат да се оправят, грабнали две дини.
С някаква бясна скорост стартира сериал след сериал, особено след като се нароиха и интернет платформите.
Преди беше правило актьорите да си дават почивка след някой проект.
Сега убиват ги в едното дизи, веднага скачат в другото.

# 676
Цитат
Не хвърлиха светлина и върху отношенията между Мараш и Хилял.
Ей това най не ми хареса на мен. За пореден път "хвърлят" във въздуха някакво разкритие, но оставят един куп неизяснени въпроси около него. Confused
Същото се случи и когато разкриха/потвърдиха, че Марашлъ работи за службите и запознанството му с Махур не е случайно. Аз така и не разбрах какъв по-точно е бил плана му да се сближи с нея. Когато тя влезе в книжарницата, той почти я изгони. Grinning После, ако не беше Шашкън (като го споменах няма как да не се зачудя къде ли го изгубихме и него), изобщо нямаше да я последва. Та още се чудя как ли си го е представял, че ще стане. Би следвало да е имал някаква стратегия, а не да разчита на случайността. Thinking
Когато разкриха, че Неджати работи със Саваш пак така оставиха един куп неизвестни.
Сега май по същия начин и с връзката Марашлъ/Хилял правят.
Аз вече имам чувството, че няма и да се изяснят голяма част от тези въпроси. Сякаш сценаристите продължават напред с действието и ги изоставят. Sad Дано не съм права.
На мен това, че голяма част от "изненадите" не бяха всъщност изненади не ми пречи да гледам, стига обаче да поднасят нещата логично и правдоподобно и гледайки да оставам с усещането, че всяко парченце от пъзела си идва на мястото, а не както се случва в момента - само от части да ми се изяснява нещо.
Цитат
Аз така и не схванах защо след като Мараш се върна в болницата, както беше обещал, видяха се  в коридора, Махур избяга и се затвори в стаята си.
Защо да ни е лесно, когато може да ни е трудно. Joy За разлика от много други на нея не и хареса вида му Laughing и по-точно това, че е отишъл да си отмъщава, въпреки нейните молби. После обаче бързо размисли. По принцип безсмислена сцена си беше това и според мен, ей така за подсилване на драмата.
В следващия епизод предполагам ще има повече сцени с Махур и Марашлъ заедно. Не вярвам да оставят главната двойка без общи сцени още един епизод.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 11:54 от Elly J

# 677
  • София
Аз така и не схванах защо след като Мараш се върна в болницата, както беше обещал, видяха се  в коридора, Махур избяга и се затвори в стаята си.
После пък цяла серия изкара със скръбна физиономия, страдаща по Мараш.
Той пък се занимаваше със съвсем други неща.
Варна, защото Махур му каза един вид да не си цапа ръцете и да не тръгне да отмъщава, а той дойде ранен и куцукащ и мръсен - явно не последвал съвета ѝ. Поне според нея. И затова тя се нацупи.
А пък защо той страни от нея - защото това ѝ каза и при срещата им, докато тя беше още на легло: че стои далеч от нея.

Като логика, имаше такава. Обаче епизодът беше много слаб, и рейтингът го показва. Дори схемите със Саваш и Неджати вече не са ми интересни. Опитват се да прокраднат някаква потенциална романтика между най-добрата приятелка на Махур и Илхан, обаче той ми е толкова жалък, а тя е сравнително симпатична - повече я виждам с най-добрия приятел на Марашлъ.

Както тръгна на зле сериалът, предпочитам към 20-ти епизод да приключи, просто няма смисъл да го протакват. Язък за изключителната химия между Бурак и Алина.

# 678
Цитат
...защото Махур му каза един вид да не си цапа ръцете и да не тръгне да отмъщава, а той дойде ранен и куцукащ и мръсен - явно не последвал съвета ѝ.

Добре, ама после само дето не спа пред вратата на дома му.
Може би не трябваше цяла серия да продължава това отдалечаване на главните герои.
Защо трябваше да го има рождения ден на Махур?
Обикновено в дизитата това винаги е повод за някакви романтични моменти между главните герои.
А те пропиляха тази възможност.
Но на мен изобщо не ми е проблем отсъствието на общи сцени между Махур и Мараш.
Цялата история стана безинтересна. Направена небрежно.
Много повърхностно и слабо бяха написани диалозите между Хилял и Мараш.
А в тяхната история има хляб.
На мен Хилял ми е интересна като женски образ, не е често срещан в турските сериали.
Не е често срещано и това жената да се посвети на кариерата си, а мъжът да гледа  детето.
Много теми могат да изскочат от тази ситуация, но сценаристите май нямат намерение да ги очертаят и разработят по-задълбочено.

# 679
  • София
Напълно съм съгласна, Варна. Целият епизод дори не беше от т.нар. "епизоди-пълнеж" - просто беше безсмислен епизод, който абсолютно нищо ново и различно не ни каза. И точно както ти каза - хвърлено беше от тук-от там (като рожденият ден на Махур) нещо, нямащо нищо общо и важно за общото действие, и накрая нищо не се разбра.
Просто имам усещането, че се изчерпаха сценаристи и режисьори откъм идеи, и сега се чудят какво да правят всичките действия и герои. А потенциал има. И при Хилял, и при Саваш и историята с майка му, и най-вече - с Йомер? Пък да не говорим... какво въобще стана с нападналите хората в парка, когато пострада Зелиш? Абсолютно нищо за тези неща, които са най-важните в сериала. Даже Марашлъ-Махур не са толкова важни, ма нейсе.

# 680
Нашият Неджо, тоест актьорът Серхат Кълъч скоро започвал снимки в нов интернет сериал.
"Да избираш от нищо" се казва дизито.

Предполагам, че няма да излезе от "Марашлъ".
Ще тъче на два стана. Grinning

.......................

Зелишка Хилял ли нарисува или Махур?
Познава ли изобщо майка си? Grinning

# 681
Оооохххх ,да не си на мястото на Зелиш. .....""""От много баби ............."""

# 682
Не съм гледала, но в рисунката прави впечатление, че момиченцето държи ръката на баща си, но ... ръката й е разделена от тази майката.

# 683
Цитат
Не съм гледала, но в рисунката прави впечатление, че момиченцето държи ръката на баща си, но ... ръката й е разделена от тази майката.

То и за гледалите не стана ясно кого рисува Зелиш.
Мараш много хареса рисунката.
Само това разбрахме. Grinning

Нашата двойка е на първо място тази седмица.
Почитателите на романтичната линия сигурно са изсипали тонове постове до сценариста и продуцентите. Grinning
Да видим как ще им се реваншират в новата серия.

Махур - Джелал
Чичек - Искендер
Ефсун - Ямач
Нехир - Назъм
Еда - Секан

# 684
Да се отбележа като фен на романтичната линия Heart Eyes

Разбира се, че Махур е на рисунката на Зелиш Sunglasses

# 685
Хилял и Марашлъ

Не сме се  разбирали така.
Не можеш да защитаваш дъщеря си, докато убиваш хора наоколо.
Не мога да ти позволя да живееш с нея, докато не приключи мисията.

Тя ми е дъщеря. Нямаш такова право.

Имам.

Нямаш!

Забравяш нещо, Марашлъ. Аз съм нейна  майка.
Не мога да рискувам живота й.

А аз бих ли го направил?
Сложил съм денонощно хора пред вратата, само за да е защитена.

Знам.

Добре, знаеш. Ако трябваше, ти също можеше да се намесиш.

Но не успяхме да предотвратим стрелбата по къщата.

Те нямаха намерение да ме убиват.
Ако искаха, щяха да дойдат при мен.
А ако бяха дошли,  щях да ги очистя

Искаше се да влезеш като бодигард в семейството и да живееш нормален живот.
Трябваше да намериш предателя в къщата и всичко да приключи.
А ти си създаде  прекалено много врагове.

Вината не е моя.

Но се влюби.

Да се влюбиш не е престъпление.

Спрете записа.

Интересно ми е, Марашлъ.
Бори ли се и за мен по същия начин?
За брака ни?

Не е това темата сега.

Виж.
Нямам намерение да те измъчвам или да развалям отношенията ти с детето.
Аз съм нейна майка. И  аз като теб искам да е добре и в безопасност.

Дъщеря ми е в безопасност с мен.

Не е. Не е в безопасност с теб.
Твоите действия вкараха операцията в съвсем друга посока.
Зелиш вече не е в безопасност.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 21:53 от varna_2

# 686
Хахааа , интересно ....."Бори ли се и за мен по същия начин ?"...наистина интересно !

Чакаме !!!!

# 687
От фейсбук: Бурак Д. бил с положителен тест за Ковид.
Те откъде знаят, не пише. 😀
Лошо, ако е така, но дано бързо да минава!

# 688
  • Плевен / София
От фейсбук: Бурак Д. бил с положителен тест за Ковид.
Те откъде знаят, не пише. 😀
Лошо, ако е така, но дано бързо да минава!

Не е добре работата....Ако е вярно...да минава леко и бързо....Алина го преболедува....

# 689
  • Яко в Матрицата...
Варна, благодаря за преводите Heart

Нещо тия отношения между Хилал и Марашлъ са ми много странни.
Хубаво - показват ни една смела, умна, несъобразяваща се с това, което се очаква от нея в страна като Турция, гони лошите и т.н., обаче... дете има все пак...

Общи условия

Активация на акаунт