"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 476
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
От последната серия

Махур: Нищо ли няма да кажеш?
Мараш: Какво например?
Махур: Няма ли да попиташ защо промених показанията си?
Мараш: Не.
Махур: Правилно. Ти и без това знаеш защо, нали?
Мараш: Предполагам.
Махур: Предположенията ти винаги са правилни.
Мараш: Обикновено да.
Махур: Не мога да повярвам, че позволих убиец да излезе на свобода.
            Спри колата, искам да подишам свеж въздух.

Мараш: Саваш не е нито първият, нито последният убиец на свобода. Не го преживявай толкова.
Махур: Нали щеше да ме подкрепяш каквото и да реша? Така ли го правиш?

Мараш:  Казах да направиш това, което смяташ за редно.
                Не казах да се съюзяваш с врага.
                Искате да успокоявам съвестта ви, г-це.
                А моята работа е да ви пазя.
                За съвестта- говорете с Господ.

Махур: Нищо не искам от теб. Просто очаквах да ме разбереш.
              Мислех, че дори никой друг да не го направи, ти ще ме разбереш.

Мараш: Защо е толкова важно аз да ви разбера?

Махур: Защото в момента си единственият човек, на когото имам доверие.
              Никой освен теб не ми казва истината.
              Не чу ли думите на мама?
              Каза, че живея в голяма лъжа. Какво значи това?
              На теб говоря.

Мараш:  Слушам.

Махур:  Само това ли ще кажеш?

Мараш: Разбирам защо го направи. Но ти казвам, че беше грешка.
              Ако искаш да научиш повече за миналото, не трябва да питаш Саваш, а г-н Азиз.

Махур:  Ако искаше, щеше да ми разкаже.
              Не виждаш ли, че се опитва да ме държи далеч?

Мараш:  И добре прави. Може да излезе някоя мръсотия.

Махур:  Не беше ли ти, който ми каза, че някой от семейството ми иска да ме убие?
              Може би мама знае кой е този човек.
              Може би моят враг е бил и неин враг.
              Тя искаше да ми каже нещо, Марашлъ. И аз искам да разбера какво.
              Не бях до нея, когато умираше.
              Може би ако открия истината, ще намери покой.

Мараш:  Г-жо Махур, вие сте тази, която яхна коня на врага, за да стигне първа.
                Сега не обвинявайте никого.

Махур: Ще те попитам нещо. Как го постигаш?

Мараш: Кое?

Махур: Как в един момент си  разбиращ и чувствителен, а после изведнъж започваш да се държиш като грубиян?
             Извинявай, забравих. Ти си до мен, за да ме защитаваш, а не да ме поучаваш, нали?

# 91
  • Яко в Матрицата...

# 92
  • София
Дори не знаех, че има тема! Запиииис! Sparkling Heart

Това ми е сериалът, който чакам с най-голямо нетърпение през седмицата. И който (засега поне) гледам без да превъртам, и не по диагонал.
Вчера мернах едно изказване в туитър - "Диалозите между Джелял и Махур за 30 секунди са по-стойностни от половината турски дизита за цял сезон." Simple Smile Еми, няма как да не се съглася. Понякога даже връщам, за да чуя отново казаното, и да го осмисля по-добре. Nerd

И за първи път Алина Боз ми допада на 100%, все съм имала резерви към нея.
А за фотосесията им, от която сте пуснали снимки и гифчета, нямам какво да кажа. Хем красиви, хем секси, хем сладки и вдетинени. Страхотни са и двамата! Heart Eyes Heart

Само стискам палци сериалът да остане все така интригуващ, и рейтингът му все така добър. Flowers Hibiscus

# 93
Тези преведени диалози които пускате, още повече засилват нетърпението ми за епизода.

Имам усещането, че цялото семейство е посветено в тази тайна. Освен Махур.
Друг е въпроса, дали предпазват нея или себе си като крият.
Мисля си, че много грубо беше отнето правото на момичето да се сбогува с майка си. Това очевидно е оставило трайни и болезнени последици в съзнанието и, които психиатърката е заглушила временно..
Тази тайна се явява като възможност пред Махур, разкривайки я да успее да се прости накрая с майка си, но и крие огромен риск да унищожи семейството и, такова каквото го познава.
Не се съмнявам в смелостта и чувството за справедливост на Махур, а вероятно и човекът по чийто план се движим също няма съмнения. Въпросът е, кой стой зад грандиозния план...?

# 94
Софи, Габи, Тинче Flowers Hibiscus по едно цветенце на всеки за добре дошли в темата.

Варна, много благодаря за преведените диалози. На всички момичета - за снимките, клиповете, коментарите.

Сложихме отметка до Озан наистина - не е той!
На мен най-неподозрителен ми е Илхан - реакциите му са първични, естествени и не предполагат зад тях да се крие предател. Може би появяването му във видеото в предна серия, когато майка им искаше да каже нещо, а той я прекъсна, за да се погрижи за нея - сякаш имаше умисъл там да предотврати тя да каже нещо. Ако се окаже Илхан, той ще е най-добре прикриващият се предател.

Не подозирам никого, мен уликите не ме водят никъде. По-скоро считам, че Саваш има информация от Йомер, преди да умре и никой от къщата не му е давал въпросното видео.

# 95
Всички в това семейство имат грехове, въпросът е дали те са свързани с това, което интересува Мараш.
Той иска да открие поръчителя на нападението, при което пострада детето му.
Може би само един от фамилията е свързан с терористичния акт, но докато стигне Мараш до него, прегрешенията на останалите също ще излязат наяве.
Като вече писах, в последната серия Мараш изключи Озан от кръга на заподозрените.
Стана му ясно, че е мръсник - спи с жената на най-добрия си приятел, работи срещу  семейство Тюрел, а яде техния хляб, но все пак няма нищо общо с нападението.

Имаше един интересен момент.
Когато Мараш го притисна, Озан беше принуден да признае, че има връзка с Дилшан и е бил изнудван със снимки от Саваш.
Мараш му постави три условия:

- забравяш за Махур, повече няма да се доближаваш до нея
- ще ми казваш всичко, което чуеш от Саваш
- слагаш край на връзката си с Дилшан

Тук при последното му заби и един шамар.
Доста остро реагира.
Какво му пука на Мараш дали Озан спи с жената на приятеля си?
Защо поиска да се разделят?
Дали и неговата жена не е имала връзка с чужд мъж и не е заминала с него?

Неджати така слага "диагнозите".
Ако се ядосаш или реагираш остро на някое подхвърляне или забележка, значи има нещо вярно в тях. Grinning

Цитат
Вчера мернах едно изказване в туитър - "Диалозите между Джелял и Махур за 30 секунди са по-стойностни от половината турски дизита за цял сезон."  Еми, няма как да не се съглася.

Hands Thumbsup

Не само техните диалози.
Повечето дизита са писани като за деца от началното училище, тук нивото е поне като за студенти. Joy
Малко повече талант са показали сценаристите.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 18:03 от varna_2

# 96
Софи, Габи, Тинче Flowers Hibiscus по едно цветенце на всеки за добре дошли в темата.

Скрит текст:
Варна, много благодаря за преведените диалози. На всички момичета - за снимките, клиповете, коментарите.

Сложихме отметка до Озан наистина - не е той!
На мен най-неподозрителен ми е Илхан - реакциите му са първични, естествени и не предполагат зад тях да се крие предател. Може би появяването му във видеото в предна серия, когато майка им искаше да каже нещо, а той я прекъсна, за да се погрижи за нея - сякаш имаше умисъл там да предотврати тя да каже нещо. Ако се окаже Илхан, той ще е най-добре прикриващият се предател.

Не подозирам никого, мен уликите не ме водят никъде. По-скоро считам, че Саваш има информация от Йомер, преди да умре и никой от къщата не му е давал въпросното видео.
[/spoiler]

Благодяря , Дданни !
Радвам се , че се "виждаме " живи  и здрави  и в тази  тема !
Успех на сериала !

# 97

Имаме фраг Kiss

# 98
# 99
  • София
И даже сцена, която отдавна чакам - Махур и Зелиш заедно, и Джелял ги наблюдава... ❤

# 100
  • между морето и небето
Дданни, благодаря за топлия прием🤗.

Много динамичен фраг имаме, а целувката е доста плаха, но все пак е някакво начало.
Ох, тия двамцата ги искам в сериала като във видеото за списанието💣💥.

# 101
  • Яко в Матрицата...
Неджати: Кой от нас вярва в съвпаденията?
Мараш: Тези, които са нападнали Залиш,...
Азиз: По дяволите!
Мараш:... са част от тези користни отношения. На прав път си, Марашлъ. Когато тайните се запишат, една по една се превръщат в оръжие.
Махур: Няма нужда да правиш нещо. Достатъчно е да си до мен.

# 102
  • София
Привет, момичета! Hug

Снощи бях на телефона си, та не можах да ви благодаря на всички за топлия прием! Kissing Heart Heart

Впрочем, тези сърни и елени са навсякъде около Джелял, не само в съня му. Когато Махур му се обади вечерта, той гледаше филм за сърни/елени. А и сега във фрагмана видях картината до леглото на Зелиш:

Много ми е интересна тази символика. Сърната по принцип се свързва с жените и децата, с плахостта и крехкостта им, с женската грация. В исляма има и значението и на някакво ново начало, нова връзка (семейна, приятелска, и т.н.), която ще се задълбочи и която ще се крепи на доверие. Обаче го има и това как вижда сърната - ако я хваща или я убива, означава, че някой го е предал, и то близък човек.

Затова ми е интересно как точно вижда сърните, къде точно ги вижда, дали няма да стигне това и до Махур по някакъв начин... Simple Smile

Обаче са много красиви, бе: Heart Eyes

# 103
Добро утро!

Много хубав фрагман!

Как няма да е плаха целувката.
В туитър се майтапят, че Мараш сигурно е казал: "Госпожице, не съм тук, за да се целуваме, а за да ви пазя". Grinning

Много го показват Неджати във фрагмана.
Става съмнително.
Той обича да се изживява като актьор на сцена.
Да видим откъде изскочи маската, която носеше атентатора и какво обяснение ще има за нея.

Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 104
Здравейте, момичета Simple Smile
Прочетох ви и изгледах бг превода на Марашлъ до 4-ти епизод. А се заинтерсувах от елена, появяващ се преди събуждането на героя. В първи епизод той се появява 3 пъти. Излиза от мъгла или тъмнина. Самият Марашлъ разказва: един елен, сам в гората, мъжки, едър с огромни очи; "гледа ме, сякаш иска да ми каже нещо"; не знае какво означава, но чувства тъга. Веднъж се появява и на осветлена поляна сред стадо елени и сърни. Във втори епизод се появява веднъж, а в трети веднъж, но вече много близо до къщата му - на отсрещната стена. В 4-ти не се появи. Като се има предвид комата на героя, обикновено тези сънища са предзнаменование някакво, още повече тук са свързани и със звън, и пробуждане. Като че ли някой от мъртвите се явява водач на душата му. Самият елен е символ на пробуждането, на изгряващото слънце. А също - враг, преследвач на змиите, т.е. на злото. Мъглата символизира неопределеното, когато формите още не са различават и предшества важни разкрития. Затова си мисля, че е свързан с духа на Омер. На това ме навежда и факта, че колкото повече Марашлъ се доближава до истината за този герой, толкова по-рядко се появява и еленът.
Приятен ден. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт