"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 482
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, мислех да не пиша, че може би съм единствената, на която малко нещо не й достигна в последния епизод и не исках да развалям атмосферата тук.
Обаче днес гледах Домът, та се сетих за елена.
Във всяка килия в затворите, на стената зад тартора виси едно килимче и май все с елени, изобразени на него. 😀
Сега като го написах, бая глупаво съждение ми изглежда, но да си го кажа. 😀 😀
ПП: Доста сте писали по темата, но не съм чела внимателно явно.

# 121
Намерих една пространна статия на турски за символиката на елена в митологията. Поради сложната терминология само си пуснах автоматичен Гугъл превод, който да ме ориентира горе-долу за символиката. Излезе едно доста смислено изречение, което много подхожда на нашия случай: Grinning

Мъжът герой, който следва елена,
или ще срещне женска фигура, която ще му даде зряла любов,
или ще започне приключение, което ще осигури духовна трансформация.

Това ни напомня, че в много традиции символът елен се използва
за представяне на прераждането.

С този призив старите идеали и емоционалните модели вече са неподходящи
и е време да прекрачите прага.
Нов свят очаква героя, който отговаря на призива на приключението
и прекрачва магическия праг.

Областта, посочена от призива, е мистериозният свят на несъзнаваното,
включително личното подсъзнание.

Понякога има отказ от поканата.

Хората, които не искат да стоят настрана от конформизма на своя свят,
се оглушават за този призив по причини като чувство за отговорност, страх и неадекватност.

http://www.felsefetasi.org/mitolojide-geyik-sembolizmi/

Щипнах няколко изречения оттук-оттам, но се появи много хубава символика. Пред героя стои призив да се впусне в ново приключение, което ще промени самия него дори. Ако откаже да се впусне, то той е конформист, обичащ зоната на комфорта. Но ако се впусне, променя целия си свят.

# 122
Добро утро и хубава събота!

Дани, благодаря! Flowers Hibiscus
Беше ми интересна информацията.
Аз не се мъча с елена и сърните, защото мисля, че нямаме достатъчно подсказки още по какъв начин са свързани с историята на Мараш.
Но ми  бяха интересни разсъжденията, които се появиха в темата.

Цитат
Момичета, мислех да не пиша, че може би съм единствената, на която малко нещо не й достигна в последния епизод и не исках да развалям атмосферата тук.

Аз обичам да чета критични коментари.
Харесвам темата, защото няма върли фенки на някой от актьорите и когато пиша не ми се налага да се самоцензурирам, за да не обидя някого.
Така че, пиши си спокойно. В мое лице ще имаш поне един читател. Grinning

# 123
Привет на всички в темата!

Първо, огромни благодарности на varna и на всички момичета от екипа, превеждащ сериала "Маръшлъ"!
Вчера и онзи ден си направих един малък кино-маратон и изгледах наведнъж всички серии, които са излезли до момента.  От много отдавна не съм гледала толкова интересен турски сериал, поне това което ни показаха до момента. Любимият ми жанр - трилър, много добър сценарий, диалози, актьорска игра ...
Действието е много стегнато и динамично, не усещаш кога минават два часа и серията свършва. Нещо, което напоследък изключително рядко ми се случва с турските дизита. Бурак и Алина съм ги гледала и преди, не са ми били от любимците, но тук много добре им се получава партньорството и страхотно стоят един до друг.
И на мен не ми се иска да ги влюбват веднага, така е много по-интересно, а Марашлъ с неговото "баян" е много сладък. А Неджати е истинска находка, много интересен образ, хич не ми се иска оттам да изскочи някаква неприятна изненада.
Дано да успеят да запазят темпото и динамиката на сериала. Мен определено ме спечелиха като
зрител, поне за момента.
Момичета, благодаря за интересните коментари в темата, аз пиша изключително рядко, но ще
ви следя и чета.

Хубав ден на всички.

# 124
Хубава неделя  на всички!

Добре дошла, hogarena! Revolving Hearts

Цитат
И на мен не ми се иска да ги влюбват веднага, така е много по-интересно

Ще видим как Мараш ще реагира на целувката.
Но любовта не влиза в плановете му.
Тя може само да ги обърка.
Едно сближаване, да не говорим истинска любовна връзка, означава да допуснеш другия човек да те опознае.
А мисля, че Мараш й наговори на Махур доста лъжи за себе си.
Не отговори и на въпроса й " Нали нямаш нищо общо с това?", защото ако беше го направил, пак трябваше да я излъже.
Каквито й симпатии да има Мараш към Махур, те не го отклоняват от главната му цел.
Каза й, че не бива да споменават на никого за записа, който видяха на изложбата, а сам отиде и го показа на Азиз.
Вероятно целта беше да го стресира и така да го накара да направи погрешен ход.
Изумително беше самообладанието, което демонстрира Азиз.
"Не искам да си правиш грешни изводи за мен.
Аз съм честен човек.
Също като теб."

Толкова убедително звучеше актьорът, че за миг си помислих дали не ни подхлъзват за смъртта на Йомер.
Но все пак последвалият разговор със Садък доказва, че именно те са го убили.
Думите на Саваш обаче показват, че само бизнес сделките са били полето на тяхното съперничество.
Вероятно Азиз не е подозирал, че жена му има връзка с Йомер.
Това обяснява и любовта му към Махур, той я има за свое дете, а аз продължавам да поддържам версията си, че е дете на Йомер.

Едно е ясно.
Азиз не иска продължението на записа да излезе наяве и това го превръща в играчка в ръцете на Саваш.
Пожертва Мараш.
Едва ли това ще е последното изнудване, пред което ще отстъпи.
Вероятно Мараш ще се досети, че Азиз съзнателно го е пратил в капана, устроен от Саваш.
А това за него ще е знак, че Азиз се страхува от записа и че думите му "Аз съм честен човек" са силно съмнителни.

# 125
Каза й, че не бива да споменават на никого за записа, който видяха на изложбата, а сам отиде и го показа на Азиз.
Вероятно целта беше да го стресира и така да го накара да направи погрешен ход.

Според мен, Мараш показа записа на Азиз, за да си гарантира, че ще остане в семейството.
Когато всички смятаха, че са се отървали от Саваш, след оттеглянето на обвиненията, и когато Илхан открито призоваваше Азис да освободи бодигарда, което бе чуто от Мараш, той реши да покаже на бащата, че нищо не е приключило.

# 126
Цитат
Според мен, Мараш показа записа на Азиз, за да си гарантира, че ще остане в семейството.
Когато всички смятаха, че са се отървали от Саваш, след оттеглянето на обвиненията, и когато Илхан открито призоваваше Азис да освободи бодигарда, което бе чуто от Мараш, той реши да покаже на бащата, че нищо не е приключило.

Да, това също е вярно.
Още няколко такива случая имаше, в които ставаше излишен като бодигард на Махур, но той веднага предприемаше нещо, за да внуши на Азиз, че не бива да го освобождават.

Зад кадър

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 10:40 от varna_2

# 127
Хогарена, Flowers Hibiscus

Ако този, който иска смъртта на Махур, е от семейството, това е един много жесток и безмилостен човек. Не мога да си представя кой от всичките би бил? Никой не е подозрителен дотолкова, че да си помисля, че може да е той. Освен това аз не съм сигурна, че е задължително човек от семейството. Ами ако е някой семеен приятел по линия на Омер? Само изнесената информация за службата на Мараш в Афганистан достатъчно основание ли е да подозираме човек от семейството? Освен това се оказа, че Озан е изнасял информация, а той присъстваше май тогава, когато стана въпрос за Афганистан. Все още аз не съм сигурна, че в семейството има предател.

# 128
Изгледах с интерес серията!
Хареса ми,направиха ми впечатление няколко неща:
  Flowers Hibiscus Болеста на Саваш,наблегнаха на нея че е по наследство от баща му,да видим как ще ни подскажат кой е...
  Flowers Hibiscus Думите на Дилшад,при разговора с Озан,че Азиз се държи с Марашлъ все едно е изгубеният му син
 Flowers Hibiscus  Може би наистина Джелял показа записа на Азиз,за да остане близо до Тюрел,но и за да види какво ще предприеме Азиз,според мен.Не напразно дадоха и разговора със службите по повод клопките и как разбира,че попада в такава.
  Flowers Hibiscus Садък ми е много съмнителен,пази тайните на Азиз,но в замяна на какво...дали не е решил да се избави  и именно той да носи информация на Саваш.А ,Саваш как се е добрал до този запис?

# 129
  • Яко в Матрицата...
Здравейте! Grinning

Дани, непрекъснато фокусират върху това, че нищо не е такова каквото изглежда. Саваш използва повече от един коз, заплашва повече от един човек, винаги се подсигурява. Озан може да му е казал за Афганистан, но не той му е дал записа от изложбата. Мараш има собствени цели, но не са ми ясни тези на службите. И те ли искат същото, или пък само използват близостта до семейството на Мараш...

Имам чувството, че ни подготвят за това, че Омер е жив Joy

# 130
  • София
Много ви благодаря за разсъжденията и написаното, момичета! Flowers Hibiscus И се радвам, че се събираме все повече хора в темата. Revolving Hearts

Аз допълвам само, че съм почти убедена, че Джелял е разбрал за "капана", който Азиз му постави със Саваш. Дали самият Джелял е, както винаги, с един ход напред; дали пък не е и договорка между Азиз и Джелял, за която не ни споменаха.
Ама фактът, че не показаха Джелял въобще от колата накрая, въпреки виковете на Махур и натъртването, че тя спасява него... По-скоро той няма да е в колата. Или, и да е, ще е усетил клопката и ще действа на контра. Simple Smile

# 131
Тинче, и аз мисля, че Мараш е наясно за клопката.
Просто чакам ретроспекцията, която ще ни покаже как точно е разбрал това. 😀
Той не е случайно момче и хич не се страхувам вече за него. 😀

# 132
Рени, права си за записа. Няма как да е от Озан. От семейството ли е? Аз все си мисля, че навън има някой друг, извън семейството, но близък с Омер. И както и ти каза, това може би е самият Омер. Нали не е намерено тялото му, но пък видяхме да го хвърлят в гьола Азиз и Садък (не ме лъже паметта, нали). Омер има мотив да започне голямата игра, която се разиграва пред очите на Махур. Саваш обаче трябва да е замесен с Омер по някакъв начин. Не е невъзможно. Но пък ако Махур е дъщеря на Омер и Омер си сътрудничи със Саваш, Омер едва ли би искал Махур да пострада, особено ако е дъщеря му. Но ако не е, тогава е дъщеря на любимата жена. Но пък ако има за какво да ѝ отмъщава, тогава няма проблем. На Азиз със сигурност има за какво да отмъщава. Ако Махур е любимото му дете, ясно е защо би била цел на Омер.

Ох, спирам, че сама се обърках. Всичко това го казах, за да се убедя, че имам основание да търся помощника на Саваш извън семейството. Защо правя така обаче? Защото семейството не ми изглежда съмнително. Grinning
Ще видим обаче.

# 133
  • Яко в Матрицата...
Пепелче, болницата няма да му се размине на Марашлъ Joy

Дани, на мен пък всички са ми подозрителни в това фемили Grinning Въпросът е кой е имал достъп до майката на Махур? За да знае за записите и да има възможност да ги прегледа преди те да стигнат до Махур. Може да е Омер в комбина със Садък или пък с Неджати... Знае ли човек...

# 134
Дружки, аз какво съм гледала, обаче гьол не видях. 😀
Не го ли закопаваха Омер?
Но няма начин да не оживее, де.
Щом има мъртвец в турски сериал, той обезателно ще възкръсне докрая. 😀 😀 😀

Общи условия

Активация на акаунт