Гримиране - идеи и техники. Тема №82

• 51 747
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Ария, пак те изпуснах. ☹

Пролетта упорито отказва да дойде затова аз реших да се възползвам от лошото време и да върна класиката:

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 12:04 от illlzy

# 481
Пигмента се нанася с мокра четка върху нещо.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 21:49 от ARIA*

# 482
Аз днес за първи път си сложих сенки от ученичка 😁 Сдобих се с една мини палитра на Charlotte Tilbury и реших да я пробвам днес. Не е турбо успешно, затова и не показвам нищо, но стана приятно и различно за мен 🤗
Продължавам с опитите, ако нещо много ми хареса, ще се покажа😁

# 483
  • София
Пигмент ползвам обикновено на Mac. Нанасям върху силиконовата им база или както днес направих- върху paint pot, пак на Mac. С плоска четка докосвам пигмента, колкото да се докосне широката част на четката и нанасям директно с потупване върху клепача. Нищо не мокря. Бетон е.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 09:40 от kopche

# 484
Аз имам доста палитри с пресовани пигменти и никога не нанасям с мокра четка.

# 485
Аз сухия пигмент нанасям като си напръскам четката с фиксиращия спрей за лице,получава се ефект на лепило... А тези пигменти, които са в палитрите ,тях направо нанасям:)

# 486
  • Пловдив
Благодаря за насоките по отношение на нанасяне на пигмента. Ще трябва да експериментирам, така нанесени сухи не ми харесва ефекта, който постигам. Искам да стоят някак по-мазно, а те стоят малко сухо...

# 487
Пробвала ли си с пръст върху по-лепкава база? Върху какво го нанасяш сух? Аз също ползвам свободни пигменти с мокра четка, а пресовани- сухи, върху база.

Аз също се записах на курс, но за арт и театрален грим, 9 месечен курс е, та бая ще поиграя. Даже трябваше да правя портфолио с нещица, но моето е аматьорска цапаница.
Има ли такава тема в мамата или да започнем една?
Давам за пример любимата си Инстаграмърка: https://instagram.com/mimles?igshid=v9s5v79mlqvo

# 488
Виждам, че доста хора са се записали на курс по грим. Браво на вас, момичта, ще се радвам да показвате творенията си тук.
Аз изкарах курс по маникюр преди няколко месеца и сега повече се занимавам с ноктите си, хванала ме е грим апатия, правя само леки ежедневни визии.

# 489
Здравейте. Бихте ли споделили при кого се записвате на грим? Нова съм в това и само разглеждам засега. Искам и аз да мога да покажа постижение.
Купувам сега една Кабуки четка-Brushart.

# 490
Ниа, искам да ми разлазваш като започнеш! Тук, на ЛС, ако искаш може да разменим кординати, но задължително да ми разказваш. Много ми е интересен точно този раздел от грима.

И пак да кажа, аз лично не показвам това, което правя в студиото, защото не смятам за редно да показвам тук чужди лица. Другата седмица като приключа ще имам време да се упражнявам върху себе си и ще се показвам та чак ще ви писна Grinning

# 491
  • София
Миналата година проучвах курсовете по грим. Моята идея беше да се науча по-добре да се гримираме. Боряна Стефанова има такъв курс, но съм точно противоположен типаж на нея и се отказах. Надя Сивкова много ми харесва като гримьор, но има малко дете и реших да не я притеснявам. Сега отново тази муха ми е влязла с главата и ще проучвам отново.

# 492
Ама вие за курс по самогримиране ли питате? Защото ние ходим на професионален, аз, Ниа, petrova. Не знам кой друг.

Кирил Гуцов има такъв, Евгения Джаферович. Боряна Стефанова е уникален професионалист междудругото. И няма да ти каже как да си направиш грим за червена коса като нейната, а ще гледа твоя типаж. Нали това е идеята.

# 493
  • София
За мен исках/искам курс. Но съм много далече от професионалния и не ми е това целта. Боряна е уникален гримьор, без съмнение. Сайта й също е много информативен, наистина не знам защо не се спрях още веднага на нея. Евгения не я харесвам, но причините са съвсем други. За Кирил не се бях сетила въпреки че го следя много редовно в ИГ. Благодаря за подсещането!

# 494
Това лято, живот и здраве, ако ми стигне времето и си стиковаме графиците с Боряна, съм твърдо решена да запиша курс при нея. Ей така, информативно, за собствено ползване ,така да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт