Гримиране - идеи и техники. Тема №82

• 51 618
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Уау!  Много ми допадат последните две визии на МаманаМиро.
Мислите ли, че на розово - лилава коса и пъстри очи, ще отиват тези цветови комбинации? Аз не съм много смела от тази гледна точка.
Слагам един мой опит за грим, но снимката не е добра, и цветовете почти не си личат. С очната линия от години се опитвам да се сприятеля, но тя не ме харесва. 🤨 но пък имам желание 😃😃Ще съм благодарна, ако ми кажете кое куца. Ако изобщо видите нещо.

# 616
  • в 1001-та нощ
От това, което се вижда - цветовете си пасват Simple Smile За очната линия - за да стане много прецизна - е необходимо да се ползва много прецизна четка. Аз ползвaм тип - като тази в ляво - "пречупената" - с много, много фина четчица и гел линии на Инглот и МАС. Разреждам ги с Дюрлайн, ако позасъхнат. Имам над 20 бр. различни цвята. Ползвам и някои течни матови червила на МАС за  същата цел - като извадя четката, с която трябва да се нанесат на устните - от нея си взимам с четката за очна линия и действам.

Ако трябва да сам съвет е - да не спираш да експериментираш - твори, твори, твори - правиш го за себе си, не за хората и тяхното одобрение ... и ще ставаш все по-добра. Така ще си отработиш движенията, техники, ще забележиш кои цветове как си пасват, как изпъкват и т.н.

# 617
За очната линия трябва точна ръка и много, много упражнения. Ако трябва всеки ден по пет пъти слагай и трий, купи си различни видове, за да разбереш с каква ти е най-удобно и ще се получи от само себе си.

# 618
Unforgiven, много ти отива този грим. Hug За такава интересна коса опциите вероятно не са много, защото цветът е ангажиращ - трябва да експериментираш и да видиш кое отива на оттенъка на косата ти. Според мен ще ти отива неутрален матов грим (нито твърде топъл, нито твърде студен; цвят шампанско на подвижния клепач; класическа очна линия; розово и лилаво.) Пробвай обаче задължително и други комбинации.
Очната линия е много индивидуално нещо и трябра да избереш тази, с която ти е най-лесно да работиш. Мой фаворит от години са очните линии тип писалка с връх с косъмчета (Кат вон Д Tattoo liner ми е любимец, има и бюджетна версия на NYX). От тези в бурканче много харесвах Лореал, но от известно време не съм я подновявала, при нея е важно да ползваш точната четка, на мен най-удобни са ми ъгловатите четки за очна линия като третата, показана от Алена.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:01 от esmeralda23

# 619
Мама на Миро, винаги ахвам. Много добре ти се получава!
Unforgiven*, и ти си много красива! Кое е червилото?
Ех, момичета, супер сте всичките! Само красота в темата Flowers Tulip

# 620
Според мен ,трябва да си по-смела !!! Алена е много права ,правим го за себе си !!! Знаете ли след този грим в синьо и червено ми се обадиха две "приятелки" и ми казаха ,цитирам: "Аууу, тоя грим е сякаш си изляза от някой филм за вампори"..."За сценичен може и да върви,ама не и за пред хора "...Ама знаеш ли какво,хич не ми пука 😝😝😝

# 621
Е това ми е любимото Joy Аз тези дни бях излязла с лилав spotlight и ме питаха защо излизам в тоя вид и не се ли притеснявам, че ме зяпат.

# 622
Мама на Миро, тез двете наистина са "приятелки". И на мен така една "приятелка" всеки път ми обясняваше, че не й харесвал маникюрът ми, ами вече не ми е "приятелка" Joy Joy
Синият ти грим беше жесток, според мен най-добрият ти грим до момента. Хората просто завиждат, че не умеят да се гримират така добре Sunglasses

# 623
Хората просто завиждат, че не умеят да се гримират така добре Sunglasses

Едва ли е това. За много хора наистина е неприемливо в ежедневието да се ходи с такъв грим. Аз в интерес на истината от толкова време не съм виждала силно гримирани жени, че също ще се опуля. 😂 А най в интерес на истината, най-много искам да съм смела като французойките и като тях да ходя без никакъв грим, само на дрехи и парфюм да наблягам. Не казвам като германките, защото те рядко и на това наблягат. Но само във Франция се престрашавам така да тръгна. На работа дори с оскъдния си грим се чувствам леко неудобно от колежките си.

Исках да кажа, че не познавам някой да завижда на някого за грим. По-скоро за липсата на грим може, както понякога аз се чувствам. Аз се гримирам за да прикривам недостатъци и да поправям форми. Не че не мога да се направя шарена с някоя от безбройните си палитри, които купувам (или купувах) главно заради шопинг мания.

Да не се обижда никой. 😊

# 624
Значи аз, съм чистокръвна французойка. 😅😅😅😅

# 625
О, напротив, много жени ги е яд, че не умеят да се гримират добре. На мен няколко приятелки са ми казвали "ех, да можех и аз така да се гримирам." Иначе всеки гледа грима от своята камбанария - за един може да е много, за друг може да е малко. Това е въпрос на личен вкус. Но според мен критиките трябва да са конструктивни и на база техника и умения, не на база личен вкус.

# 626
  • Пловдив
Мама на Миро, винаги ахвам. Много добре ти се получава!
Unforgiven*, и ти си много красива! Кое е червилото?
Ех, момичета, супер сте всичките! Само красота в темата Flowers Tulip
Благодаря. Червилото е Catrice Matt pro ink номер 010.
Замислям се да запиша някакъв индивидуален курс. В Пловдив съм. Имате ли някакви идеи? Категорично изключвам Минка Петрова.

# 627
  • В полите на Пирин планина
Специално на Мамчето много ѝ подхождат тези визии! Тя има изразителни и силни черти, които "носят" на силен грим, а освен това всичко при нея е много стилно и перфектно изпълнено.
Примерно аз съм бледа и не особено контрастна, като цветотип и предпочитам по-умерени визии, а да не забравяме и напредването на възрастта, което "иска" по-минималистични визии, с по-естествен уклон. Но и това е в голяма степен субективно...

# 628

https://www.instagram.com/p/COUa9YUMr6l/?igshid=ldnpjaqqm2z3
Зелено...
Това вече си е в зелено ,зелено ,нали??? 💚😝💚

# 629
Маме, чудесна си! С тези цветове сияеш!! Ще се раздавам да споделиш какво си използвала.

Общи условия

Активация на акаунт