Модни консултации - 52

• 58 922
  • 813
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна

Това за мен е препратка към бохо- стила, не към арабската култура.

Ако им махнеш кърпите от главите, си стават точно дрехи, каквото има в х&м и Зара от години.

Абсолютно.
Баш HM-ска си е.Роклята я имам от миналогодишната колекция е.В интерес на истината е много приятна,лека и ефирна.Аз я комбинирам с кецове и дънково яке ; )

# 556
Втория модел, показан от tuali e перфектния за роклята, според мен. Или нещо в тази линия, хубаво е, че и после биха могли да се носят при специални поводи. Много са красиви.

На мен тези екипчета не ми допадат като тренд, заляха ни с тях...Дори и да трябваше да си стоя вкъщи постоянно нямаше да си купя една камара такива комплекти. Домашни дрехи имам достатъчно, а тези ватирани горнища с дълги ръкави- ще се сваря вкъщи с тях...Бурките пък съвсем ме отблъскват...

# 557

Къде намери този разкош? Heart Eyes Дай линк, ако се продават някъде.

# 558
# 559
Благодаря Blush

# 560
Този сандал е наистина убийствен!

За роклята на абитуриентката - определено висок, тънък ток, спрямо нейното удобство. Зависи много какъв ще е цвета на тоалета, ако е точно едно към едно с тази от снимката - с нюд обувка ще стои чудно.

# 561
Колко красива абитуриентска рокля!

# 562
  • Бургас
Страхотни са сандалите.

# 563
+ 1 за сандалите и от мен.

Спортните екипи, според мен, нямат нищо общо с арабските страни. Арабките, макар и консервативни, са жени, които следят много модните тенденции. Дори носещите бурки, които покриват цялото тяло, ги комбинират с чанти и обувки последен писък на модата. Та ми се вижда съвсем нормално по-освободените, да си покриват главата с хиджаб, а надолу да носят нещо актуално.
От своя страна анцузите не са нещо нечувано в модата. Тенденцията идва от САЩ в началото на 20ти век и се преплита с американската култура. Брус Ли популяризира носенето им през 70те. Емблематични са за много музикални изпълнители и рап културата.
През 2000 велурените екипи на Juicy Couture са били истински хит благодарение на Парис, Бритни и Кардашиян.
Сега за мен заслуга имат отново американските инфлуенсъри - Били, Хейли, Кендал и прочие. А и пандемията даде перфектна среда да се развие и наложи този тренд.
Аз лично не мога да възприема начина, по който се съчетават с официални сака, токчета и тн.
Но пък ми харесва комбинацията с готини сникърси за ежедневието.
Моделите на Зара и прочие ми се струват неудобни и запарващи. Аз съм много доволна от един бранд,който произвежда екипите си от изцяло рециклирани материали, органичен памук. Имат адски интересни технологии на производство като не се използват вредни вещества и химикали. За всеки артикул пък засаждат дърво. Цветовете са много, а материята топли, без да запарва.
Съчетавам с интересна и удобна чанта и  най- често бели сникърси и така си върша задачки, които не изискват някакъв тоалет. Пазарувам, ходя на фризьор, разхождам се с приятелки или с кучето и ми е много по-комфортно от дънки например.

# 564
Аз като цяло забелязвам някаква "скромна вълна" в днешната мода. Вероятно е повлияна от арабския свят. Широки, дълги дрехи, широки панталони, широки ризи.
Трудно е да се посочи единствен източник за подобен тренд. Също така е нещо, което се забелязваше много преди пандемията. Ето един пример - роклите с дълъг ръкав. За първи път ги забелязах преди около 5 години, лансирани от една нова дизайнерка - Batsheva
Скрит текст:

Това са модели от 2018.. След което, лятото на 2020, всяка марка напълни колекциите с летни рокли в ръкави.
Интерпретацията е модерна - но аз лично много се чудя доколо е практична. Аз живея в горещ и влажен климат и не знам дали ще нося нещо подбно. Показвам няколко от уиш списъка
Скрит текст:

# 565
На мен нито една от тези така модерни нощничесто-воланести рокли не ми хареса (не само тези горе, изобщо) . Не бих се възприела с такава...

# 566
Какъв Dior какво чудо от 80 те 🤣 не нося диор.Нося Guess,Liu djo,Steve Madden,Mochino ,Armani exchange,nike,adidas,ноооооо това е друго въпроса беше че тези топове просто ме изкефиха и ги взех влезнах в Зара видяха ми се сладки,но аз се нося по спорнто елегантно ,а те после ми се сториха елегантни и реших да питам за обувки.Погледнато днес и в Зара онлайн сайта,дават им съчетание с блейзър ,но не съчетават обувки....за това питах тук.Като по опитни и навътре в модата,то пък дамите взеха  да се подиграват,незнайно защо.......л

# 567
Не мисля, че широките дрехи идват от мюсюлманската мода, но едва ли има и начин да се констатира това със сигурност.

Балната рокля наистина е невероятна, особено на дългокрака мадама ще е трепач! Последните сандали от туали са.... в десятката! Иначе и с класическо остро стилето ще ми хареса. Ще намерите обувки, спокойно. А до бала спокойно може да поработи малко над формата с тичане и тренировки например-може и да се вталят глезените. Wink

# 568
Miss K, показаното от теб ми е супер грозно, ама вкусове различни.

# 569
  • София
Тя ги показа като пример за началото на тренда летни рокли с дълги ръкави.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:17 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт