Модни консултации - 52

• 58 902
  • 813
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
Имам нужда от чанта за пролетно - летния сезон. Спрях се на тези двата модела за сега. Още обмислям, но ще ми е полезно вашето виждане за тези чанти и евентуално за други модели Simple Smile

При така поставена дилема- първата.

# 631
Има само в Парадайс. И една Зара в Дъ Мол. Шефът на Индитекс обяви това решение още лятото. Отнася се за целия свят.
Чак пък в целия свят.
При нас Страдивариус са си на доста места, сега питах Гугъл, каза 24 за нашата област, е не точно във всеки Мол, но поне във всеки втори.
Сара са  повече,  а ако добавим и магазините извън моловете...
Индетекс да фалира?
Вие сериозно ли?

Явно България им е незначителен или неизгоден пазар.

Съвсем не, даже май са си на солиден плюс. Но по-изгодно им става да нямат чак толкова магазини, а да действат онлайн основно.

# 632
И аз четох, че затварят доста магазини и минават на онлайн. Доста добър ход, две години ще си играем на отвори-затвори. В България е по-свободно, но в Европа май масово не работят магазини.

# 633
  • някъде под слънцето...
Доста магазини затвориха заради памдемията.
Но  тези на Индетекс не са сред тях.
Винаги ми е било.интетрсно как успяват да си реализират продукцията и то без реклами, след като дори нямат Оутлети, за разлика от Манго и Бенетон примерно.
Вярно че напослесък прилагат метода, да представят  модели от предишна колекция като нови...Преди   15 години не си позволяваха да го правят.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:16 от sl

# 634
Просто старите неща накрая ги пускат на брутални цени (същото, което правят и Манго, но на отделен сайт . Кожени обувки или чанти за по 200лв може да да издебнеш и на 15лв.накрая. Но Зара имат много повече избор и страшно бързо вкарват нови неща. Мисля, че на всеки две седмици пускат нова мини колекция. Със сигурност много и изхвърлят обаче.

# 635
  • някъде под слънцето...
Манго имат Оутлети.
Както отделен сайт,  така и физически магазини.
Ме мисля, че изхвърлят, струва ми се , че последните години правят по малко бройки и хубавите неща, поне при нас, се изчерпват по бързо.
Освен това последните десетина години намалиха цените за сметка на качеството и спечелиха повече публика.
На Черен петък или първите дни на намаления най големите опашки, при нас  са в Сара.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:15 от sl

# 636
Как да се ориентирам за кой размер съм на Страдивариус Confused.
Колебая се между 36 и 38.
Също съм с тънка талия(поне аз мисля, че е тънка 64 см), но пък ханша и дупето ми.... Едрички са.
Ако това ти помогне..
Аз съм 34 размер.
Талия - 59см
Ханш - 90см 😊
Винаги се изумявам как влизате в 34. Има ли разлика в бг номерацията и (западно)европейската? Аз на талия 62, ханш 87 и бедра 46-47, номер 34 го гледам през крив макарон. Вярно че 38 ми е голям, а в някои случаи и 36 ми е малък. Но пък и не обичам да съм пристегната.
Най-вероятно е, защото съм ниска - 158см. Simple Smile

# 637
Супер си!
Едва ли височината има значение-всичко е мерки. По-скоро пепа е пробвала някоя умалена марка (българските марки или поне някои от тях са малко по-тесни от немските). Аз съм 171.

# 638
На мен Страдивариус са му умалени. Аз съм 170 и по-скоро не съм с тънка талия. HM са ми абсолютно точни като размер, там съм 38, а Зара са леко уголемени.

# 639
  • София
Е как да няма значение височината?
Общо взето вървят така
170-38
165-36
160-34, 32.

# 640
Глупости. Дължината на краката се води по втора мерна единица - 30, 32, 34 или 36. Аз съм 30-32 на дължина на краката (зависи до къде искам да са ми), но големината на мерките-32, 34, 36, 38 и т.н. е идентична за всички височини. Някои марки правят една дължина дънки и който иска да си ги реже-също е вариант.

По тази логика иначе аз би трябвало да съм 1,60. :Д Нося 34 и съм 1,71.

# 641
  • София
В смисъл носиш 34 на ръст 170? Респект.
Даже дъшеря ми вече излиза от 34, а има супер тяло. Просто расте.

# 642
  • Някъде там
Анастасия, стоят ти чудесно.
Аз съм 157 см, но съм далеч от твоите размери.
53 - 54 кг, с далеч по едри крака, направо отвратителни крака.
Ще рискувам с 36,но подозирам, че ще са ми малки.
Дано да имат лека еластичност.

# 643
Рокстар, да. Точно това е актуалната дискусия в темата-че от 34 до 34 има разлика. Далеч съм от скелет, има много по-слаби от мен. Wink 56,5 кг съм, до скоро 58, а има къде-къде по-слаби!

# 644
  • София
Аз при 170/56-58 се имах за чисто М-38. Понякога съм намирала някакви 36-34, на които само така пише.
Значи таблицата, която посочих е по принцип така. Вече кой производител какво е залепил като етикет - друг въпрос.
И затова дънки си купувам само след проба.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 18:11 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт