Модни консултации - 52

• 58 900
  • 813
  •   1
Отговори
# 645
Снежанке, сигурно имаш много тънък кокал, аз и в анорексичните си години не съм се побирала в 34-36 размер, а не като да съм едър кокал. Когато бях 56-58 кила си бях баш 38 размер. Сега съм 3 кила горница и влизам пак в 38, но за някои модели отивам на 40.

# 646
Съвсем ниска съм си, 160. Не съм в България, но тука само като ги погледна дънки 34, че то направо детско. За блузи също абсурд да вляза в 34, дори не пробвам. А да кажеш голям бюст, нищо подобно.
Бих могла да вляза (трудно) в немски номер 34, който отговаря на 36 френски.

# 647
Не энам ,момичета. Съдя по себе си. На някои немски марки влиэам даже в 32, на дънки съм 26, рядко 25 или 27. Отклонихме се от въпроса эа страдивариус де, явно трябва всеки да си пробва така като ви слушам. Може да се влияе и от процента подкожни маэнини, въпреки че мисля всичко е до мерки-тренирам, а нали уж мускула тежи повече. Ама може да е от структурата просто.

# 648
  • София
Аа, така кажи. В чужбина са още по-различни мерките. Чета разни блогърки англичанки, че въобще няма единна номерация даже в един магазин. Даже някаква петиция щяха да пишат, ама не знам какво стана.
Сега се сетих - май Лидл са по немската номерация, там съм 36-34 или С.

# 649
Пепа, явно някакви марки които са си запазили стандарта купуваш Grinning
Аз съм 32 от немските и 34 от европейската номерация без да съм слаба. Ниска и с нормално тегло по-скоро.
Просто всичко е доста уголемено в последните години....

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:39 от Light Beam

# 650
Няма единна номерация. Някои марки раьмерите са им умалени, а на други са уголемени. Примерно номерацията на Г-стар в ужасно умалена, а на Ливайс е точна,

# 651
Да, вероятно е всичко - структура, мускули, странна номерация...

Преди няколко дни гледах едно интересно, поне за мен, предаване за масовата мода, именно за Зара говориха  най-много. Испанска верига, не го знаех. Много добре са изучили женската психология - да купуваш, да сменяш, да хвърляш. Затова трябва да е евтино.
Всеки сезон пращат модни детективи да снимат тайничко скъпи марки. За да не бъдат дадени под съд, трябва да има 7 разлики с оригиналната маркова дреха. Та променят някои неща в кройки и общия изглед, но следват най-новите модни тенденции. Само една датска фирма ги дала под съд - става дума за тренч/шлифер за дъжд, изработени от специална материя. Зара са ги произвели 1 към 1, без никаква разлика. Платили са няколкостотин хиляди неустойка.  Датския тренч струвал 95 евра, този на Зара - 67.
Без да говорим за условията на труд на работниците, за да се постигнат такива цени.

# 652
Най-добре всеки да поръчва по 2-3 раэмера эа всеки случай и въпросът е решен. Нали може да се връщат! :Д

# 653
Точно така. Всичко се копира и преиначава в по-евтин вариант. Понеже следя ревютата висша мода, мога да го потвърдя.

# 654
Като цяло няма значение кой какъв рамер е. Стига да не е екстремно малък или голям. Понякога не е достатъчно само да си слаб и една малко по- закръглена жена може да изглежда чудесно на фона на някоя кльоща. Kissing Heart

# 655
Аз препоръчвам на Манго дънките и по- специално моделът Ким скини- много добра кройка за фигура тип пясъчен часовник. Те определено са уголемени- винаги съм носила 36 , от тях купувам 34.
Едни и същи цветове има в Манго аутлет и в Манго сайта, а и във Фешън дейс, само че цените при вторите са двойни.
От Зара се разочаровах, навремето ми бяха любими, сега от намаленията само един чифт си оставих и то с уговорки.
Има една измислена марка - М Sara- и дънките, и панталоните им ми стоят перфектно, а и не отстъпват по качество на горе споменатите.
Иначе през годините съм имала чифтове Guess, Tommy Hilfiger, Benetton- не бих казала, че са чудо невиждано.

# 656
Аз имам доста дънки от страдивариус и съм твърд 34-ти номер. На Манго също съм 34, както и на Бершка. Само на Уайкики влизам в 32.

# 657
Никога не съм купувала дънки на манго или Зара. Колкото пъти пробвам нищо не ми става. Направени са за слаботелесни тийнейджърки с слаби бедра и без талии.
Въпроса не е до това някоя марка да са чудо невиждано, а да ти пасват на фигурата.

# 658
Така е, аз си знам точната кройка за мен и посягам само към тези модели, най-много да има фал с номерацията.

# 659
Мразя да купувам дънки, които трябва да скъсявам. В последно време преоткрих Ливайс и съм много доволна. Хубави материи, голям избор на модели, цвят и размер на дължината. През годините съм била фена на много марки Дизел, Томи Х., Lee, ГАП и при всичките съм била един и същ номер.

Общи условия

Активация на акаунт