Модни консултации - 52

• 58 899
  • 813
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И според мен много са уголемени моделите. На HM традиционно са грамадански, но и Zara се изкалпазаняват и ги правят големи. Играят много и според модела. И преди съм го казвала - но ми е обидно да ми е горлям XS или 34 размер! И като така или иначе ще ми е обидно, пазарувам детско. Да, не винаги е особено качествено, но пък е и по-евтино. И дънките имат от онези скрити коланчета, които може да си натаманиш според килограмите и талията.

# 661
  • Австрия
Е, тенденцията за уголемяване е от няколко години вече. Вече не ми е обидно, че ХS и 34 не ми стават, просто гледам дрехи с размер XXS или 32, или petite. Или детско, 152-158см. Вярно, че изборът доста се ограничава, но все пак нещо трябва да се носи.. С обувките по същия начин. На младини носех 36, сега - 35.
Дънки за младежи, със скрита странична лента с копчета имам и аз, Harpalike, интересно ми е само дали и за в бъдеще ще ползвам размер за 11-12 годишни или и при тях ще има уголемяване.

# 662
  • София
DimS., акселерацията води до промени и в детските размери.
Колкото до наличностите, тук 32 размер от масовата конфекция не съм виждала. Моя приятелка с 35 номер има няколко магазина, на които е редовна клиентка и й запазват 35 номер, защото внасят по един чифт. Сега по-често пазарува онлайн и пак е дебнене на номера. Petit е супер концепция, но пак не знам колко се намира, а и не всяка марка я поддържа.
Не мрънкам. Харесвам доста и овърсайз неща, но пък не мисля, че съм някакво чудо невиждано, та да не нося женски дрехи.

# 663
  • София
Сладурки! А аз се уголемявам. Вкл. и стъпалата.
НМ съм си купувала дънки. В магазина - биват. След носене и пране, вместо да се стегнат, те се отпускат!

# 664
Аз изобщо даже не съм с дребен кокал. 175 см 58 кг. Нося 34 или 36. За 8 март обаче щерката ми поръчала дънки Koton мисля, че беше марката. Като видях 32 номер щях да падна, но ми станаха. Важното е, че щерката ме мисли за слаба 😀

# 665
  • Някъде там
Сладурки! А аз се уголемявам. Вкл. и стъпалата.
НМ съм си купувала дънки. В магазина - биват. След носене и пране, вместо да се стегнат, те се отпускат!
И аз съм така, уголемява се Joy.
Преди носих 36,сега 36 1/2, даже някои обувки 37 ми ставата вече  Joy.
Дрехите също. Имам едни супер много скъсани дънки на Hm, много си ги харесвам и ми бяха широки, сега са ми по тялото Joy.
Ето ги

# 666
Искрица, ти ли се беше оплакала по-горе от краката си? Според мен си супер мацка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 667
  • Някъде там
Искрица, ти ли се беше оплакала по-горе от краката си? Според мен си супер мацка Stuck Out Tongue Winking Eye
Точно аз,малко са ми по едрички Simple Smile
Харесах си дънки на страдивариус.
https://www.stradivarius.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA% … d=146&style=1 в синичко и в ментово Simple Smile
https://www.stradivarius.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA% … .html?colorId=715 и тези Simple Smile

# 668
Моля за съвет. 👰👰👰
Предстои ми подписване (май или август - не е решено) и роклята ми ще се шие по поръчка, защото искам нещо семпло, но в бяло. Искам къса рокля с ¾ ръкав, а това се оказа мисия невъзможна.
Това е роклята ми (не е готова още):

Разликата е, че на моята панделката ще е по-къса и в синьо:

Въпросите ми са:
1. Каква да е чантата? На бала бях с чанта клъч и далеч не беше най-удобното нещо, защото в една ръка трябваше да държа чанта, букет ...
2. А обувките? Сандали или обувка ще е по-подходящо? С какви цветове? Мислех в нюд/розовата гама..

# 669
Има клъчове с фина дръжка. Щом панделката ще е синя, розово не бих сложила лично аз, щях да търся нещо в същото синьо.

# 670
Anastasiya.glam, много хубава рокличка...Аз също бих заложила на синьото. За чантичката може да потърсиш нещо с мека дръжка, която да метнеш на ръката и да не я държиш постоянно.
Ако е обувка, тип балеринка или дори кец, можеш да комбинираш с чантичка тип - кесийка.
Сандалите може да комбинираш със някоя по елегантна чанта на рамо, но не знам пак доколко ще е удобна.
На мен ми харесва визията с бели кецове+ чантичка в синьо, като плата на панделката.
А иначе и идеята с обувките на модела също е добра.

# 671
Синята панделка доста усложнява нещата. Чантичка в бяло бих избрала, има клъчове с верижка за китката или тънка верижка/каишка за рамото. Или с цвета на панделката, но там ще е още по-трудно да се намери същия цвят. Обувки също в бяло. Щом ще е лятна, имаш варианти – или стилето, или елегантен сандал с каишки на ток.

# 672
  • В полите на Пирин планина
Бяла чантичка и сандали бих избрала аз. Много е сладка рокличката!

# 673
Синята панделка дава възможност и за сребристи аксесоари според мен.

И от чисто прагматична гледна точка си избери аксесоари, които да си ползваш след това. Ако едни сребърни сандали и клътч е нещо, което лесно ще впишеш в своя стил - защо не. Аз лично лесно бих съчетала черни дънки  + топ със сребърни сандали и клътч, отколкото бели сандали/обувки...макар, че бели сандали с бели дънки и цветен/металик топ също е добра комбинация.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 16:20 от Agent Provocateur

# 674
  • Някъде там
Агентче ме изпревари.
Тъкмо влизам да пиша, че обожавам комбинации синьо със сребристо Simple Smile
Роклята е чудесна, ще си прекрасна булка.

Общи условия

Активация на акаунт