Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 023
  • 886
  •   2
Отговори
# 660
Момичета, слънцезащитата следва да е ежедневна независимо, че ползването на третиноин е 1 път седмично (при мен в случая), нали или необходимостта е няколко дни, непосредствено след нанасяне?
И да използвам случая да попитам за препоръка на някакъв серум за хидратация или нещо допълващо хидратиращия ми крем, естествено пак подходящо за проблемна кожа. Имам усещането, че само кремчето не е достатъчно предвид, че започвам да включвам и киселината в рутината си. Благодаря предварително. Flowers Hibiscus

# 661
Да, ползването на слънцезащитен трябва да е ежедневно, защото ефектът върху кожата е непрекъснат, не е само в момента на мазането или определено време след намазването. Действието не е само повърхностно, а активното вещество участва в изграждането на структурата на тъканта.

Аз бях доволна от един серум на MISHA - Time Revolution.

# 662
За мен слънцезащитата е задължителна с или без ползването на третиноин или киселини. Винаги и завинаги. Напъвах се лятото и по тялото в ежедневието да нанасям 50 фактор като излизам. Откакто зарибих и майка ми по третиноин и я задължих да ползва всеки ден 50 фактор (тя е на 45) кожата и стана драстично по-добре, вижда се огромна разлика за месец ползване и то на 0.05%. Аз съм в средата на 20те и освен пъпки нямах много щети за оправяне, но при нея си личи ясно ефекта. Но слънцезащитата трябва да присъства сериозно ежедневно дори без такива сериозни кремове, тя сама по себе си дава превенция към състаряването.

# 663
  • пустинята Гоби
Аз имах ужасно пигментно петно на челото, откакто ползвам слънцезащита и не се пека на плажа (и съм винаги с шапка), петното изчезна.

# 664
Все пак, не забравяйте, че ви трябва и витамин Д също толкова, ако не и повече в тези времена, така че слънцезащита по тялото, освен на плаж аз не бих ползвала.

# 665
Аз пък не ползвам, само лятото и дълго навън.Не е мовто това, кожата ми се побърква и се изпъпчвам ужасно.С или без слънцезащита нямам  разлика как изглежда кожата ми.С или без нея, петната се появвват лятото и скриват зимата с козметиката.

# 666
Казахте витамин Д, аз работя по цял ден на закрито и лятото се крия от слънцето, мажа тялото с фактор заради активна лазерна епилация. Изследвания си пусках по друга причина, Вит. Д беше сред тях и беше в перфектни стойности, очудващо предвид начина ми на живот. Така че не е задължително пазенето от слънцето да е равно на здравословни проблеми. А аз като цяло не искам да имам петна изобщо, че да ми се налага да ги боря, но всеки си има виждане Blush

# 667
Момичета , имам излишен Acnelyse 0.1%, годен до 05/2023.

# 668
Аз го искам. Ако не си го обещала на друг, пиши ми на лични.

# 669
Казахте витамин Д, аз работя по цял ден на закрито и лятото се крия от слънцето, мажа тялото с фактор заради активна лазерна епилация. Изследвания си пусках по друга причина, Вит. Д беше сред тях и беше в перфектни стойности, очудващо предвид начина ми на живот. Така че не е задължително пазенето от слънцето да е равно на здравословни проблеми. А аз като цяло не искам да имам петна изобщо, че да ми се налага да ги боря, но всеки си има виждане Blush
А бе ти сега може и да имаш, ама си и на 20. Много хора са със сериозен дефицит без да знаят.
Колко ти беше тази перфектна стойност, ако не е тайна?

# 670
А какво значи включване на киселини, освен ретинола?

# 671
И на мен ми е любопитна тази перфектна стойност, наскоро се сблъсквах с подобен проблем. Слънцезащитата блокира генерирането на витамин Д от слънцето. За да си вдигне човек стойностите трябва да си излага по-често гърба (голяма площ кожа) на слънце без слънцезащита, а всички знаем какви последици може да има върху кожата.

# 672
  • пустинята Гоби
Гърбът не е равностоен на лицето като площ, каква е логиката той да компенсира? Аз доволно си излагам ръцете, краката, даже и лицето ми почернява, защото нямам навика да подновявам постоянно слънцезащитата си. Лятото не мажа третиноин и честно казано това се отразява много добре на кожата ми, иначе би се пресушила.

# 673
Всеки си преценява, според нуждите, просто имайте предвид това:

Слънцезащитата блокира генерирането на витамин Д от слънцето.

# 674
Резултатът беше на горната граница на референтните стойности (не помня с точност цифри) и доктора каза че няма необходимост от прием на добавки. Има проучвания потвърждаващи, че 10 минути слънцеизлагане (без фактор) са достатъчни за синтеза на Вит Д. Аз за себе си ги добутвам, особено сега с последните слънчеви лъчи. Има достатъчно информация по темите за ползите и вредите от слънцето върху външния вид и здравето.

Общи условия

Активация на акаунт